Skocz do zawartości
haaz

Notebook / Laptop Do 3500zł Brutto

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż niedługo zbliżają się studia, dlatego postanowiłem zakupić sobie komputerek przenośny.

Komputer ma być do gier. Wiem wiem, kto kupuje przenośne kompy do gier ? - człowiek w potrzebie.

Nie mogę sobie pozwolić na zakup stacjonarki gdyż, muszę przemieszczać się wraz z komputerem, a to coś zgrać koledze, a to mieć kontakt z rodzicami + dostęp do internetu.

Dla przykładu - przewożenie komputera stacjonarnego z monitorem i innymi akcesoriami pociągiem mija się z celem.

Dlatego przenośny komputer.

Jednak nie chę bulić kasy na byle co, chcę żeby mój notebook / lapek był idealny do najnowszych gier i tych co dopiero wyjdą za rok czy dwa m.in. starcraft2 i diablo3

Wybrałem dosyć ciekawe według mnie zestawy :

http://www.komputronik.pl/index.php/produc...o_IdeaPad_Y550_

http://www.bluemobility.pl/blueberry-compa...dr3-p-3822.html

Oba mieszczą się w przedziale cenowym ( >= 3500 zł ), który mam do rozdysponowania.

Dlatego pytam was:

1. który z tych notebooków jest lepszy, bardziej przyszłościowy ?

2. wiem, że compal to jakiś kadłubek, ale nie do końca wiem co to znaczy ?

3. jaka jest różnica między notebookiem a laptopem ( słyszałem, że coś z chłodzeniem )

4. może znacie jakieś lepsze, które dadzą radę z wy/wy grami ?

Na koniec dodam, że komputer przenośny który poszukuje praktycznie może mieć niesamowicie niską baterię, gdyż zawsze będę go podłączać do prądu, no chyba, żeby sprawdzić na szybko jakiś news w internecie jadąc pociągiem, ale to nie wymagam żeby bateria mi trzymała 2-3h ba! wystarczy mi 10-15min ;]

Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat w wydajności pomiędzy DDR2 a DDR3 nie ma praktycznie różnicy (mówie tu o pamięci głównej nie graficznej)

DDR3 pobierają tylko troche mniej prądu

lepsza grafa sprawi że komputer będzie wydajniejszy w grach i aplikacjach 3D, poza nimi nie będzie odczuwalnej różnicy

dysk również można wymienić ;) jednak IMO wystarczy - przynajmniej będzie cichszy

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi