Zajdzik Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Witam Jak w temacie jaki telewizor 42" polecacie do tych max 3,5k zł?? ktoś mi ostatnio polecał Sharp LC42DH77E ale nie wiem czy to dobry czy zły wybór bo zbytnio się na tym nie znam wiec prosił bym o rade co takiego wybrać. udało się wyskrobać 500zł więcej czy do 4k coś lepszego się znajdzie od tego samsunga i sony?? Edytowane 7 Października 2009 przez Zajdzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Witam Jak w temacie jaki telewizor 42" polecacie do tych max 3,5k zł?? ktoś mi ostatnio polecał Sharp LC42DH77E ale nie wiem czy to dobry czy zły wybór bo zbytnio się na tym nie znam wiec prosił bym o rade co takiego wybrać. SONY W5500 Samsung B650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 tyle że obydwa to 40" a z 42" telewizorków jakie? ogólnie planowałem 42" jak się uda to może więcej ale nie mniej, niby to tylko 2" ale zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 tyle że obydwa to 40" a z 42" telewizorków jakie? ogólnie planowałem 42" jak się uda to może więcej ale nie mniej, niby to tylko 2" ale zawsze http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...=5072&ph=14 Jak widać problem z tym Sharp polega na kontraście (jasna czerń). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Wiesz 5 centów wiecej to może mieć zanczenie dla kobiety ale w ekranie LCD z 2 metrów to wg mnie raczej nie ;) 46'' jak już coś ale 3500 to troszkę za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Ja bym celował w W5500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 udało się wyskrobać 500zł więcej czy do 4k coś lepszego się znajdzie od tego samsunga i sony?? czy pozostać przy jednym z nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 zapytaj na forum.hdtv w dziale lcd i w dziale plazm. na bank będzie odzew. pytanie jeszcze jaki(e) sygnał(y), warunki w pokoju itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 sygnał na razie zwykły ale za nie długo cyfrowy i hd. warunki w pokoju tzn? odległość w jakiej siedzę to około 3-4m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 będziesz podłączał konsole/kompa? jeśli nie to celowałbym w plazmę, możliwe, że nawet większą. spokojnie zmieścisz się w budżecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 konsola nie, komp raczej tak ale tylko do oglądania filmów. a jaką plazmę byś polecił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) zapytaj o szczegóły na hdtv. mnie w tej chwili przy podobnych zastosowaniach starczyłby Panasonic 50X10 polecony w tym temacie kosztuje mniej, a jakości jestem pewien bo oglądam teraz starszy model i jest git p.s. rozdzielczością się nie przejmuj, jeśli z kompa tylko filmy to nie zauważysz różnicy z 3m w stosunku do full hd. czcionki na kompie to nie będzie żyleta, ale to nie problem (spostrzeżenia z użytkowania 37" 1024x720 o prostokątnych pikselach ;) ) Edytowane 8 Października 2009 przez _piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ja bym plazmy nie chciał - ryzyko wypalenia, nie wyrabia w jasnych scenach (niestabilność bieli ... jasność spada kilkukrotnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Więc żeby nie rozpętać kolejnej wojny polecam przejść się najlepiej gdzieś gdzie można sobie pooglądać USTAWIONE plazmy/lcd przy tych samych źródłach sygnału i samemu zdecydować. Podobnie było z moim przypadku, gdy wybierałem tv dla rodziców. Najpierw się naczytałem co proponują do danej kwoty w danym rozmiarze (nie tak dokładnie jak Kyle, nie było czasu i chęci na szczegóły). Startowałem przeświadczony o pełnym fullhd i najlepiej lcd, potem na liście pojawił się również Panasonic. Potem wypad do MM. Padło na plazmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) najlepiej gdzieś gdzie można sobie pooglądać USTAWIONE plazmy/lcd przy tych samych źródłach sygnału i samemu zdecydować.Nie ma dobrze ustawionych TV w sklepach a szczególnie LCD są rozregulowane i ustawione na barwy "oczoje.ne". Trzeba poprosić obsługę o pilota,wejść w ustawienia zaawansowane (w SONY W5500 pojawiły się te opcje tylko w profilu custom) powyłączać ulepszacze (można zostawić 100 Hz , ale kontrasty dynamiczne i filtry typu grzebieniowy 3D radzę wyłączyć) i dopiero zabrać się za ocenę obrazu. I żeby LCD nie raził bielą i nie miał kiepskiej czerni wystarczy zjechać z mocą podświetlenia (regulator jasność) Edytowane 8 Października 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Kyle to wg lepiej LCD i na to chyba się zdecyduje, tylko ponawiam pytanko czy za 4k można coś lepszego dostać od tych co podałeś wcześniej czy na nich pozostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 A dlaczego miałby polecać Tobie średnie telewizory a te dobre dopiero po kilkukrotnym powtórzeniu pytania :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 nie chodzi mi o to że te są średnie bo wiem że nie są tylko to były propozycje za 3,5k a teraz mam 4k i stąd się pytam czy to coś zmienia czy też nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 ok, my bad. proszę, aktualny temat: 30 sec zajmuje znalezienie takiego czegoś ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Od siebie mogę polecić Sony Bravia W5500. Mam ten model, działa nieźle, stosunek cena/jakość bardzo dobra. Miałem jeszcze Sharp LE 700 i JVC DV1 na porównaniu w domu i Sony wygrał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość utkin Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Dorzucę jeszcze ten model 46 cali i poniżej 4k - myślę, że będziesz usatysfakcjonowany zakupem. Sony już się przewinął, więc nie będę się rozpisywał - wejdź na stronkę i sobie sprawdź. Mnie by odpowiadał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 a co sądzicie o tej plazmie?? SAMSUNG PS50B550 byłem dzisiaj w euro rtv i się zdziwiłem ceną 3590zł za niego chcą a obraz przynajmniej z tego co tam widziałem był bardzo dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek123 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam Wczoraj kupiłem SAMSUNGa PS50B550. Jak na razie jestem zachwycony. Sporo szukałem informacji o tym TV. Najwięcej i najciekawiej jest na http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=44018 Żadnych powidoków mroczków trzasków i in nie dostrzegam... :) Pzdr Darek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowko Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Ja bym proponował jakąś plazmę Viera Panasonica. IMHO najlepszy stosunek jakości do ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Ja bym proponował jakąś plazmę Viera Panasonica. IMHO najlepszy stosunek jakości do ceny.... LOL ... jakieś konkretne dowody na poparcie tej "odważnej" tezy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Kyle, nie wrzucaj teraz swoich teorii. Praktyka pokazuje zupełnie inaczej niż w teorii zdawałoby się być. Panasonic w plazmach faktycznie daje radę i za tą cenę nie ma co się kłócić. Do zwykłego oglądania telewizji na pewno będzie lepsza od niemal każdego LCD w tym samym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Kyle, nie wrzucaj teraz swoich teorii.Jakich niby teorii ? :lol: ... dlaczego plazma panasonic jest " IMHO najlepszy stosunek jakości do ceny." a plazma choćby samsunga już nie ? ps. a to że z taką gotówką omijałbym wszystkie plazmy szerokim łukiem to już kwestia preferencji (wolę wady LCD niż wady plazm) Edytowane 5 Listopada 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Jakich niby teorii ? :lol: ... dlaczego plazma panasonic jest " IMHO najlepszy stosunek jakości do ceny." a plazma choćby samsunga już nie ?Testerami nie jesteśmy na tym forum (przynajmniej w 99% użytkowników) więc opieramy swoje opinie na testach i opiniach pozbieranych na internecie. Z nich jasno wynika, że plazmy Panasonica przodują. Oczywiście kupienie Samsunga na pewno nie będzie się wiązało z jakimiś stratami. Z pewnością są tak samo dobre, a później to już preferencje do znaku firmowego wchodzą w grę. ps. a to że z taką gotówką omijałbym wszystkie plazmy szerokim łukiem to już kwestia preferencji (wolę wady LCD niż wady plazm)Dlatego świat jest ciekawszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 o jakich wadach mowa Kyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Z pewnością o powszechnych + mniej powszechnych które WCALE nie wpływają na przyjemność z oglądania. Powszechne to plasma - wypalanie - odbijanie światła od ekranu lcd - słabe kąty widzenia - słaba czerń (słabsze kolory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...