VoodooPL Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Witam, Prowadzę badanie opinii publicznej którego wyniki będą stanowić załącznik do pisanego przeze mnie Biznes Planu. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety, pomoże mi ona poznać opinie Internautów na temat ich wiedzy o firmach zajmujących się odzyskiwaniem danych z uszkodzonych dysków twardych, pendrive USB, kart pamięci, itp. Ankieta jest anonimowa, składa się z 21 krótkich pytań, skonstruowana jest tak, aby w jak najszybszym czasie ją wypełnić. Zajmuje to 2-3 minuty. Będę bardzo wdzięczny za jej wypełnienie. http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/6705/ Edytowane 2 Października 2009 przez VoodooPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Chciałem wypełnić ale nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 bo wykropkowalo linka klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Zastanawia mnie dla której firmy DR robisz tą ankiete... pytania sa bardzo szczegołowe i sygeruja mi ze na podstawie badania bedzie robiony cennik.. Co do ostatniego pytania : Gdybyś przekazał swój uszkodzony dysk twardy firmie, celem odzyskania danych. Odzyskane dane zostałyby nagrane na nośnikach DVD i przekazane Tobie, czy żądałbyś zwrotu swojego uszkodzonego dysku Własnie jesli zostały odzyskane to znaczy ze dysk nadaje się do dalszej ekspoatacji ( np uszkjodzony tylko tlanslator dysku ) a wiem ze firmy DR ( data recovery ) potrafi zrobic po złosci ze jesli np zaspiewaja 1K za odzyskanie a ty nie zgodzisz sie na to to potrafia rom dysku zastapic innym i dysk nie zainicijuje. A tak to firma nie dosc ze skasuje cie za odzysk to jeszcze twoj dysk sprzeda.. Te informacje które mam nie sa wyciagniete z palca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Bardzo proszę o wypełnienie ankiety, pomoże mi ona poznać opinie Internautów na temat ich wiedzy o firmach zajmujących się odzyskiwaniem danych z uszkodzonych dysków twardych, pendrive USB, kart pamięci, itp.Ankietę wypełniłem, wyrażając swoją opinię na temat mojej wiedzy ;) Wypełniłem ją dla tego, że jest to coś raczej rzadko spotykanego i mam pewne podejrzenia po co Ci to... ;) Niemniej jednak uważam że treść jest w wielu miejscach mglista / niejasna / oderwana od rzeczywistości i tematu: np: - co ma do rzeczy płeć? - widziałem wielu durnuch facetów i wiele inteligentnych kobiet... (i vice versa) - co ma do rzeczy województwo / region - czy jak się mieszka w lesie na mazurach to już jest się wsiokiem bez pojęcia o kompach? "suwak" - wypadałoby podać jakieś dodatkowe punkty odniesienia na skali, np. "zaawansowany użytkownik" - wartość danych: kawałek kodu źródłowego może być znacznie droższy niż 1k pln, o danych księgowych czy projektach architektonicznych nie wspominając - dostępne odpowiedzi nie uwzględniają profesjonalistów - to samo odnośnie ceny za odzysk pkt. 13 nie zawiera opcji dla laika: "nie wiem" ...itd, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Fajne pytania... Gdybyś prowadził firmę i zdarzyłoby Ci się stracić dane, skorzystałbyś/skorzystałabyś z usługi ich odzyskania ?Ta, zgłosił bym kradziez danych... Gdybyś stracił zdjęcia z niezapomnianych wakacji umieszczonych na popularnej karcie SD 2GBCo to jest popularna karta SD 2GB? Gdybyś w wyniku nieprzemyślanego sformatowania dysku, stwierdził, że potrzebujesz odzyskać pewne ważne pliki z powrotem, a firma byłaby w stanie to zrobić. Jaką cenę byłbyś w stanie za to zapłacić:Jakies 0zł biorac pod uwagę ze jest to czynnosc która mozna wykonac samemu... Gdybyś przekazał swój uszkodzony dysk twardy firmie, celem odzyskania danych. Odzyskane dane zostałyby nagrane na nośnikach DVD i przekazane Tobie, czy żądałbyś zwrotu swojego uszkodzonego dysku? Musiałbym upasc na głowę zeby zazyczyc sobie odzyskane dane na 130 nosnikach DVD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoodooPL Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Zastanawia mnie dla której firmy DR robisz tą ankiete... pytania sa bardzo szczegołowe i sygeruja mi ze na podstawie badania bedzie robiony cennik.. Co do ostatniego pytania : Gdybyś przekazał swój uszkodzony dysk twardy firmie, celem odzyskania danych. Odzyskane dane zostałyby nagrane na nośnikach DVD i przekazane Tobie, czy żądałbyś zwrotu swojego uszkodzonego dysku Własnie jesli zostały odzyskane to znaczy ze dysk nadaje się do dalszej ekspoatacji ( np uszkjodzony tylko tlanslator dysku ) a wiem ze firmy DR ( data recovery ) potrafi zrobic po złosci ze jesli np zaspiewaja 1K za odzyskanie a ty nie zgodzisz sie na to to potrafia rom dysku zastapic innym i dysk nie zainicijuje. A tak to firma nie dosc ze skasuje cie za odzysk to jeszcze twoj dysk sprzeda.. Te informacje które mam nie sa wyciagniete z palca... witam, dzieki wszystkim za udzial w ankiecie. Sluchajcie mnie, dla nikogo nie pracuje, biore udzial w projekcie POKL 6.2 - staram sie pozyskac srodki z unii na otwarcie dzialalnosci, pisze biznes plan a dane z ankiety beda stanowic pewnego rodzaju statystyke. Przeciez lepiej zebym podal dane z ankiety faktycznych respondentow niz mial wymyslec odpowiedzi z sufitu. Chce otworzyc na rynku lokalnym na terenie dolnoslaskiego firme ktora bedzie swiadczyc uslugi DR i ankiete zrobilem wylacznie dla moich wlasnych potrzeb. To ze pytania sa sformulowane tak, nie inaczej, wybaczcie robilem to szybko. Ktos pisze ze pytania typu plec, wojewodztwo, powiat ze sa bezsensu. Otoz nie, gdyz zalozenia projektu sa takie ze maja wspierac lokalny rynek w moim wypadku dolnoslaski a nie np suwalki albo zakopane. Zdaje sobie sprawe ze wiekszosc z Was zrobilaby taka ankiete lepiej, ja zrobilem w taki sposob a pytania faktycznie moglyby byc precyzyjne. Kolega wspomnial ze ankieta sluzy zrobieniu cennika, otoz i tak i nie. Zmierzam do tego ze TAK poniewaz te dane statystyczne zawarte beda w biznes planie cos na wzor sredniej wazonej. Natomiast NIE gdyz jesli z ankiety wyjdzie ze za usluge odzsyskania zdjec z pendrive trzeba bedzie zaplacic 500zł wiadomo ze malo ktory kowalski sie zgodzi. Domyslam sie ze wiecie o co mi chodzi, a takie lapanie za slowka naprawde nie ma sensu, faktycznie zle napisalem popularna karta 2GB SD ale chodzi mi o popularne czyli Kingstony, PQI, Lexar, Emtec itp, ktorych na rynku jest duzo i dostepne w kazdym sklepie. Jak macie jeszcze jakies pytania, pytac, a na razie Wam dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Spytam się ciebie przewrotnie ile byś dał za odzyskanie swoich zdjęć wakacyjnych z karty pamięci? Po co pytania ile byś dał itp skoro każda sytuacja jest inna. Dla blondynki (bez urazy dal pań :P) będzie to problem nie do rozwiązania "czarodziejom od PC" da za to nawet kilka kawałków, ale pamiętaj nie każdy tyle da. Chcesz być konkrecyjny? Podzwoni po firmach od odzysku danych jako klient popytaj się ile za to itp potem zaoferuj niższe ceny. Ulotki obie daruj bo tego i tak nikt nie czyta, jak już to tylko reklama w internecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edek80 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam, Prowadzę badanie opinii publicznej którego wyniki będą stanowić załącznik do pisanego przeze mnie Biznes Planu. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety, pomoże mi ona poznać opinie Internautów na temat ich wiedzy o firmach zajmujących się odzyskiwaniem danych z uszkodzonych dysków twardych, pendrive USB, kart pamięci, itp. Ankieta jest anonimowa, składa się z 21 krótkich pytań, skonstruowana jest tak, aby w jak najszybszym czasie ją wypełnić. Zajmuje to 2-3 minuty. Będę bardzo wdzięczny za jej wypełnienie. http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/6705/ Z doświadczenia wiem, jak wygląda odzywskiwanie danych... Za taką usługę zapłaciłem 1300 zł i do tego nei wszytko odzyskałem. Dlatego juz więcej nie powtórzę tego błędu i korzystam z Backup'ów Online. Obecnie używam F-Secure Online Backup i jestem bardzo zadowolony z poziomu usług oferowanych przez tę firmę. Mam nieograniczoną ilość miejsca na ich dysku, więc mogę zgrać dosłowni wszytko, bez limitów. Do tego mam dostęp do plików przez przeglądarke internetową. No i jest to stosunkowo tanie. Za kwotę odzyskiwania, mogę mieć backup oline przez 10 lat.. Dużo bardziej praktyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Świadcząc usługo tego typu powiem tak - dla użytkownika domowego 500zł to sporo, dla pro - 1000zł to nie jest dużo,dla firm - 2000zł netto potrafi samo z kieszeni wyskoczyć bez problemu, i to nie jest dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Z doświadczenia wiem, jak wygląda odzywskiwanie danych... Za taką usługę zapłaciłem 1300 zł i do tego nei wszytko odzyskałem. Dlatego juz więcej nie powtórzę tego błędu i korzystam z Backup'ów Online. Obecnie używam F-Secure Online Backup i jestem bardzo zadowolony z poziomu usług oferowanych przez tę firmę. Mam nieograniczoną ilość miejsca na ich dysku, więc mogę zgrać dosłowni wszytko, bez limitów. Do tego mam dostęp do plików przez przeglądarke internetową. No i jest to stosunkowo tanie. Za kwotę odzyskiwania, mogę mieć backup oline przez 10 lat.. Dużo bardziej praktyczne. A z jakiej firmy korzystałeś ? I ile gb odzyskałeś ? Ja mam teraz zgryz bo mam WD po upadku. Trochę w sumie ciekawych fot tam było itd. Wogóle dziwna historia bo pare dni po dysku nie wykrywało wogóle a później dałem kumplowi do sprawdzenia i jemu o dziwo też nie załapało. Po pewnym czasie odpaliłem dysk u siebie i o dziwo pojawiła mi sie partycja ze wszystkimi danymi jakie utraciłem :blink: Pech taki że nie mogłem nic z tego skopiować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Po kiego zadajesz pytania spamerowi z F-Secure który juz ma bana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Z doświadczenia wiem, jak wygląda odzywskiwanie danych... Za taką usługę zapłaciłem 1300 zł i do tego nei wszytko odzyskałem. Dlatego juz więcej nie powtórzę tego błędu i korzystam z Backup'ów Online. Obecnie używam F-Secure Online Backup i jestem bardzo zadowolony z poziomu usług oferowanych przez tę firmę. Mam nieograniczoną ilość miejsca na ich dysku, więc mogę zgrać dosłowni wszytko, bez limitów. Do tego mam dostęp do plików przez przeglądarke internetową. No i jest to stosunkowo tanie. Za kwotę odzyskiwania, mogę mieć backup oline przez 10 lat.. Dużo bardziej praktyczne. Wedlug mnie wazne dane to sie trzyma na kilku dyskach , nie wszystko na 1. Po kiego zadajesz pytania spamerowi z F-Secure który juz ma bana?Zwykly user nie ma mozliwosci weryfikacji kont. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) No popatrz. Jakoś jestem zwykłym userem i wyraznie widze grupę BANNED. Juz pomijam ze widac to nawet nie będąc zalogowanym... Edytowane 7 Października 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...