Skocz do zawartości
Xavanger

Ocena Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy za te 4k to będzie optymalny wybór :) proszę o ocenę zestawu :) i ew. poprawki odnośnie nawet samego routera :P

Xigmatek Midgard - 299 zł

AMD Athlon II X4 620 /2.6GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/ - 350zł + Zelman CNPS 10X Quiet - 169,90 zł

Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/ - 285zł

Corsair 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 XMS3 DHX - 359zł

XFX Radeon HD4870 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out - 499zł

OCZ ModXStream Pro 500W - 280zł

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 - 169zł

Samsung SH-S223B SATA (black) - 99zł

3 x SilentiumPC Zephyr 120 (13,9 dBA) - 60zł

LG W2343T-PF (2ms, DVI, Full HD) - 695zł

Razer DeathAdder - 159zł

Razer Lycosa Gaming Keyboard - 259zł

Razer Goliathus Standard - Speed - 45zł

Unitek HDMI -> DVI-D (5m) - 45zł

Linksys WRT54GL-EU v.1.1 /54 Mbit/ - 190zł

Razem: 3962,90 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wywalił nagrywarkę, ponieważ ta firma już dawno temu przestała robić znośne napędy. Klawę, mysz też bym zmienił, po 1 dlatego, ze lepiej kasę z klawiatury przeznaczyć na lepsze CPU, a myszki Razer'a mają niezaspecjalne opinie ( niektóre szybko lubia się psuć).

P.s.

Router'ek ok;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wywalił nagrywarkę, ponieważ ta firma już dawno temu przestała robić znośne napędy. Klawę, mysz też bym zmienił, po 1 dlatego, ze lepiej kasę z klawiatury przeznaczyć na lepsze CPU, a myszki Razer'a mają niezaspecjalne opinie ( niektóre szybko lubia się psuć).

P.s.

Router'ek ok;)

a co byś w takim razie polecił?

edit:

procka biore jednak Phenoma x3 720

Edytowane przez Xavanger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawe i mysz np.: Logitech w zalezności ile zostanie Ci $, a z nagrywarek ja używam po przesiadce z samsunga Asusa i są na prawdę niezłe oraz sprzedałem duzo Optiarc'a (sony-nec) i LG i klienci nie narzekali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie zmieniłbym na scythe mugen 2 + as5 (jakoś bardziej do mnie przemawia)

Pamięci na goodram 2x2G 1600 cl9 , masz je za 50zł taniej , a różnica właściwie żadna

Nie wiem czy potrzebujesz dodatkowych wentylatorów do budy , w zestawie masz 2 , 5 to chyba trochę przerost formy nad treścią

Skołowałbym kasę na HD4890 , w końcu kupujesz monitor full hd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie zmieniłbym na scythe mugen 2 + as5 (jakoś bardziej do mnie przemawia)

Pamięci na goodram 2x2G 1600 cl9 , masz je za 50zł taniej , a różnica właściwie żadna

Nie wiem czy potrzebujesz dodatkowych wentylatorów do budy , w zestawie masz 2 , 5 to chyba trochę przerost formy nad treścią

Skołowałbym kasę na HD4890 , w końcu kupujesz monitor full hd

tych z budy nie będę używać... ze względu na "Ciszę" jaką generują... a ten scythe mugen 2 + as5 ile będzie kosztować i gdzie?

co do grafy to poczekam aż wyjdą nowe karty zielonych bo narazie ati monopol ma na dx11 i ceny wysokie. potem przesiąde się na hd 5850 ew. gtx jakiś pod dx11 jeżeli cena bedzie w miare normalna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty pleciesz? :D Piszesz, że Optiarki dobre - od kiedy? :) Nowe LG ujdą, stare niezbyt.

Nie mówiłem ze sa idealne, ale lepsze jak szajsungi. Nowa nagrywarka nawet nie potrafila poradzic sobie z instalacja windy, przekladka plyty do asusa i instalacja poszla dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc składam kompa dla znajomego :) ostatnim razem prosiłem Was o pomoc odnośnie mojego kompa :) teraz poszła fama że sam potrafię złożyć za małą kasę sprzęt i troszkę na boku dorabiam składaniem :P

Oceńcie taki zestawik? Potrzebne jest all poza mycha i klawiaturka :) Budżet ok. 4k zł.

Obudowa : Xigmatek Midgard 299zł

Wentylatorki: 3x SilentiumPC Zephyr 120 (13,9 dBA) 60zł

Procek: AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/ 539zł

Radiator: Scythe Mugen II 165zł

Mobo: Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/ 285zł

Ram: Corsair 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 XMS3 359zł

Zasiłka: OCZ ModXStream Pro 500W 265zł

Grafika: HIS Radeon HD4890 iCooler 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out 699zł

HDD: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 185zł

DVD: Samsung SH-S223B SATA (black) 110zł

Monitor: LG W2343T-PF (2ms, DVI, Full HD) 659zł

Router: Linksys WRT54GL-EU v.1.1 /54 Mbit/ 199zł