Confi Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam ! Zmienilem komputer a dokladnie plyte, ram oraz procka na to co mam w sygnaturce. Na gieldzie koles mi wymienial sprzet i chyba cos zle podlaczyl albo mam problem w ustawieniach w biosie. Gdy wlaczylem 1wszy raz kompa odrazu pojawily sie problemy z Biosem ale po upd biosu wszystko poszlo dalej do momentu: Najpierw pojawia sie to: http://www.satfilm.net.pl/~amber/1.jpg nastepnie to: http://www.satfilm.net.pl/~amber/2.jpg Za 10tym resetem kompa i wejsciem do biosu - w sumie tylko wylaczam dyski i wlaczam ponownie - w koncu wchodzi system i pojawia sie: http://www.satfilm.net.pl/~amber/3.jpg Robie reset i wtedy smiga wszystko bez zarzutu, jesli wylacze komputer i wlacze go po jakis np 24h wtedy problem pojawia sie na nowo... co jest wtf grane?? czy ktos mi powie????? mało tego..... jak juz jestem w windzie, grzebie po dysku i uruchomie cokolwiek z dysku nr2 to wczytuje i chwilowa ma zawieszke tak jakby brakowalo jakis sterow ?? cos z zasilaniem?? zanim zmienilem w/w czesci nie mialem kompletnie zadnych problemow z dyskami kopiowanie z jednego dysku na drugi tez zajmuje wiecznosc totalna zalamka :/ prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Pierwszy screen mówi wszystko. Płyta ma stary bios i z tego powodu nie do końca radzi sobie z procesorem. Nawet sama sugeruje aktualizację biosu. Gorzej jak podczas aktualizacji bios coś się sypnie z powodu problemów z procesorem. Dobrze więc by było wyłączyć wcześniej wszystkie zaawansowane opcje związane z prockiem. Wcześniej odłącz pena czy co tam masz podłączone pod USB, bo też może powodować problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) jak to mozliwe, skoro upg bios na najnowszy?????? czy przy kolejnym upg biosu musze zmienic system czy moge siedziec na tym samym ? Edytowane 21 Listopada 2009 przez Confi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 no nic, wgralem nowszy bios z tego miesiaca i wciaz kurka wodna ten sam problem :((((((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Wgrałeś wersję 0915? Odłączyłeś USB? Dalej pojawia się informacja o aktualizacji biosu? Na liście zgodności procesorów nie ma i5 750 - jest tylko 760. Zresetuj ustawienia BIOS przy pomocy zworki. Windows (zakładam, że to XP) ma zintegrowany Service Pack 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 odlaczylem usb, wgralem 0915, dalej sie pojawia to samo... posiadam windows 7 64bit ultimate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Po update wciąż jest screen o problemie z procesorem? To może płyta jest uszkodzona. Odłącz na próbe dyski. Czy wtedy bios przechodzi normalnie? Jesli to coś zmienia spróbuj pojedynczo odłączyć dyski. Edytowane 22 Listopada 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 jednak znalazlem problem... wyjalem procka i zalozylem go na nowo, byl chyba zle wlozony i 2 rdzenie z 4 cos nie tak śmigały bo mi prime95 pokazywal i wywalal test na samym poczatku.. ale jeszcze sprawe czy to napewno to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...