wysio Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Jak się pozbyć widoku ikon który się zrobił po udostępnieniu ich w sieci??? Chodzi o to że moje dziecko ma laptopa, a ja kupiłem router i skonfigurowałem sieć w domu. Na laptopie udostępniłem dysk C i D żebym mógł mieć do nich dostęp z poziomu mojego komputera. Tylko że po ich udostępnieniu ikonki dysku zmieniły wygląd i są tam dodatkowo takie małe ikonki świadczące o udostępnieniu tych dysków w sieci. Moje pytanie - jak się ich pozbyć, żeby nie było to widoczne ??? Chcę mieć kontrole nad laptopem, ale tak żeby moje dociekliwe dziecko tego nie wiedziało... Skoro jest wpis do rejestru usuwający strzałki ze skrótów, to tutaj podejrzewam że też coś podobnego można zrobić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zapewne potrzebujesz tej porady: http://www.pctools.com/guides/registry/detail/802/ W wolnym tłumaczeniu: W rejestrze (Start->Uruchom: regedit) jest "gałązka": HKEY_CLASSES_ROOT\Network\SharingHandlerNa niej wartość domyślna (okienko po prawej) ustawiona zapewne (w przypadku XP) na "ntshrui.dll". Wystarczy więc zmienić tą wartość na pustą (wykasować nazwę tego pliku), wyjść z edytora rejestru i uruchomić ponownie komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...