WujekBeton Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów! :razz: Na kompie w 95% gram. Oto mój konfig: proc Pentium E2140 mobo GA-P35-DS3L ram Elixir 2GB DDR2-800 grafika e-Geforce 8800GTS 512mb hdd hd103si 1TB zasiłka Chieftec GPS 500 AB A Moje pytanie do Was: co proponujecie zmienić, żeby bezstresowo pograć przez jakiś czas. Mój budżet to ok. 1000zł. Pozdrawiam :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 To na sprzedaż: proc Pentium E2140 mobo GA-P35-DS3L ram Elixir 2GB DDR2-800 I kupujesz: X4 925 - 500zł Gigabyte MA770T-UD3P - 285zł GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 - 330zł Proca trochę podkręcić i będzie dobrze. Ewentualnie sprzedać tego GTS i dołożyć do GTX 260. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jeśli grasz w stosunkowo niskich rozdzielczościach, to karty nie musisz wymieniać, powinna dobrze sobie radzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Najgorszym elementem jest tutaj procesor - stanowczo za wolny. Dlatego w niektórych bardziej wymagających grach gry mogą miejscami przycinać. Jestem za rozwiązaniem proponowanym przez andrew777, choć jest to propozycja rewolucji, która nie każdego pociąga. Jeśli chcesz tylko zmodernizować komputer na jakiś czas (pół roku? rok?), to można kupić coś takiego: Procesor : Intel Pentium Dual Core E6300 - 260 zł Chłodzenie Procesora : Scythe Katana 3 - 110 zł Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł RAM : Kingston 1GB 800MHz CL5 - 85 zł Razem : 480 zł (esc.pl) Procesor oczywiście podkręć i powinno być dobrze. Jednak jak wspomniałem wyżej - jeśli komputer ma być na dłuższy czas wydajny, to Phenom II 925 będzie znacznie lepszym wyborem. Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za propozycje. Opcja "rewolucji" wchodzi jak najbardziej w grę. Zależy mi na tym, aby po zmianie komputer jakiś czas zapewniał w miarę wystarczają wydajność, tak jak w przypadku dotychczasowej konfiguracji. Czyli pozostaje mi teraz rozejrzeć się za cenami nowych klocków, a stare wrzucić na aledrogo.pl :wink: Gdyby ktoś miał inne ciekawe propozycje to chętnie poczytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opcja z Phenomem II jest najlepsza. Warto go też podkręcić, minimum na te 3,2GHz (poleci bez zmiany napięcia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opcja "rewolucji" wchodzi jak najbardziej w grę.To w takim razie jak najbardziej Phenom II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Gość w sklepie zaproponował mi taki zestaw: Intel Core 2 Q8300 2,5Ghz Gigabyte GA-EP43T-UD3L Pamięci te same, przy czym podobno nie występują sety 2x2 1600Mhz, tylko 1333Mhz. Cena za zestaw ta sama co z AMD = 1150zł. Co Wy na to? :) Edytowane 22 Grudnia 2009 przez WujekBeton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Co Wy na to? :)... stanowcze NIE. Pamięci te same, przy czym podobno nie występują sety 2x2 1600Mhz, tylko 1333Mhz.Wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronę sklepu komputerowego, żeby się przekonać, że jednak występują. Cóż, zaproponowano Ci gorszy procesor i płytę główną słabej jakości w tej samej cenie, więc nawet nie ma tematu. Czas przekonać się do sklepów internetowych - mamy XXI wiek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Gość w sklepie zaproponował mi taki zestaw: Intel Core 2 Q8300 2,5Ghz Gigabyte GA-EP43T-UD3L Pamięci te same, przy czym podobno nie występują sety 2x2 1600Mhz, tylko 1333Mhz. Cena za zestaw ta sama co z AMD = 1150zł. Co Wy na to? :) Zaproponował Ci to co mu zalega i nikt tego nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ja wiem że jest XXI wiek i że są sklepy internetowe, ale po co mam zamawiać gdzieś w Polsce skoro na miejscu mam to samo w tej samej cenie? Sztuka dla sztuki? Lub dlatego że sklep internetowy ma inne działania marketingowe? Nie. Też sprzedaje to co ma, bo tym zarabia. Dostałem taką propozycję bo taki towar mieli na stanie. Zadzwonię przykładowo do sklepu X na drugim końcu Polski i też sprzedadzą mi to co mają <_< Jak mawiają: kto pyta, nie błądzi. Więc zapytałem Was i dzięki za odpowiedzi. B-) Wracając do tematu - zestaw polecony przez Was zamówiony. Jutro do odbioru w cenie 1100zł. Zobaczymy jak się sprawdzi :lol2: Dzięki raz jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ja wiem że jest XXI wiek i że są sklepy internetowe, ale po co mam zamawiać gdzieś w Polsce skoro na miejscu mam to samo w tej samej cenie? Sztuka dla sztuki? Lub dlatego że sklep internetowy ma inne działania marketingowe? Nie. Też sprzedaje to co ma, bo tym zarabia.Po prostu miałem wrażenie, że jesteś kolejną osobą, która nigdy nie kupi nic ze sklepu internetowego, bo się boi, choćby miał zapłacić xxx zł więcej i kupić gorsze części - dużo jest takich przypadków, więc nie bierz tych słów do siebie. Jak mawiają: kto pyta, nie błądzi. Więc zapytałem Was i dzięki za odpowiedzi. B-)Proszę bardzo. Wracając do tematu - zestaw polecony przez Was zamówiony. Jutro do odbioru w cenie 1100zł.Bardzo dobrze. Miłego użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 No i odebrałem sprzęcik. Jak się trochę zagrzeje zamontuję i zdam relację. Zapowiadają się wesołe święta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zadzwonię przykładowo do sklepu X na drugim końcu Polski i też sprzedadzą mi to co mają <_<Bo nie dzwoni się do sklepu i się pyta co mogą sprzedać, tylko mówi się, co się chce i to ma być a nie to co zalega na magazynie. (hmm coś dużo "się" mi wyszło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Komp poskładany. Hula aż miło. 3d mark 03 - 37770 3d mark 06 - 13700 COD MW 2 na max - 60fps non stop - czyli to czego oczekiwałem :banana: Left for dead już się nie przycina, to samo ze Stalker 2 - płynnie. Zakup mega udany. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Włącz Crysis, GTA 4, Arma 2, itd. i zobaczysz, że oc potrzebne. Edytowane 24 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Crysis 2 na full bez AA 1680x1050 ok. 30fps, GTA nie mam...ale nie będę się spierał, bo pewnie za moment będzie brakować wydajności :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 30fps czyli czasem trochę przytnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Nom. Ale właśnie zauważyłem, że mnożnik był ustawiony 13x. Ustawiłem 14x. Zaraz obadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Podkręć go przynajmniej do 3.2GHz. Do tego kartę trochę i będzie lepiej. Zobacz na ile ram masz ustawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Sciągnij EVGA Precision, karta spokojnie pojdzie na 800/1900/2000 core/shader/mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekBeton Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ram jest dobrze ustawiony. Dziś mam chwilkę czasu będę próbował OC cpu i gfx. Poza tym wkurza mnie boxowe chłodzenie. Jest bardzo głośne -> trzeba będzie wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...