ODoG Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Witam Nie wiem gdzie to napisac i jak to zatytulowac wiec jak cos nie tak to prosze przeniesc. moj konfig Asus P5qpro intel E8400 4 gb adata 1066 5/5/5/15 bequit 700w ati x1600 pro chwilowo samsung f1 2500 gb 3xsaegate 250 gb 1xseagate 1tb 7200.12 A wiec tak od dluzszego czasu walcze z kompem i nie mam juz pomyslow. Przejde do rzeczy Na poczatku padl mi dysk a raczej tak sie wydawalo , ale okazalo sie ze MBR jest uszkodzony, ale to nic miedzyczasie kupilem juz 3 kolejne. Po problemie z dyskiem zaczely se problemy z zainstalowaniem systemu albo sie blednie instalowal albo jak juz sie udlo to zaraz sie posypal , tak sie dzieje z Win 7 Win xp instaluje sie normalnie i da sie cos niecos zrobic, ale np kopiowanie iso z dysku na dysk i w trakcie pracy bluscreen ,ale tak samo dzieje sie [pod innymi systemami, w Vista bluscreen na koniec instalacji. Partition Magic widzi partycje zrobione pod Win 7 ale nie da sie nic z nimi zrobic albo sa bad Ponadto duzo danych straconych bo pliki pouszkadzane. Gry np w Wow nie moge sie zalogowac na glowna postac na inne bez problemu , ale gry nie idzie przeinstalowac tzn nie da sie nowej zainstalowac. Pliki rar pobrane sa najczesciej uszkodzone itd itd Caly czas sie cos dzieje . Dzsk Seagate podzielony na partycje 200 i 700 GB , dopiero co zainstalowany i zrobione partycje po chwili lub restarcie partycje 700 gb pokazuje jako Hitachi USB Podczas bootowania pokayuje no hard disc detectet . Edytowane 23 Grudnia 2009 przez ODoG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na którym dysku stoi system? Spróbuj mu wymienić tasiemkę. Poza tym pokaż screen ze SMART (np. HD Tune) dla wszystkich dysków - szczególnie systemowego. Sprawdź pamięci przy pomocy GoldMemory lub Memtest86. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckystrike1979 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sprawdź ( wymień ) tasmy, pamięć , podłącz HDD do innego kontrolera jeśli masz możliwość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Czemu masz podłączony dysk do kontrolera marvell'a a nie intela? Co do konfigurcji w biosie, wedlug mnie, powinieneś mieć tak: SATA Configuration [Enhanced]Configure SATA as [IDE] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Poza powyższymi poradami polecam przejrzeć ten artykuł z bazy wiedzy Microsoft'u http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;311564 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...