Morcin Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam! Mam internet 1MB , planuje wymienic livebox'a na jakiś inny router . Pierwszy komputer jest podłączony kablem sieciowym. Drugi nadajnikiem (10 metrów). Router musi byc stabilny, dużo funkcji cena 200zł Czy kupując inny router to będę musiał kupi inny nadajnik ? Czytałem temat ''jaki router kupic?'' ale kompletnie się na tym nie znam. Proszę o przedstawienie kilku modeli . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja kilka miesięcy temu kupiłem TP-Link TD-W8901G, właśnie jako zamiennik dla Liveboxa. Działa w porządku, nie miałem problemu z zaięgiem, wieszaniem się czy innymi takimi. Generalnie mogę polecić jako przyzwoity sprzęt za niską cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Linksys WRT - coś z tej serii weź. Można mieć za ok. 150zł QOS'a... D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morcin Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 A na tym TP-Link TD-W8901G można uruchomic emulator Tomato ? Czy kupując ten router podłącze go tak jak liveboxa i bedzie działac ? Czy będę musiał zmienia nadajnik w 2 komputerze czy będzie odbierac ? Czy na tym ruterze Ovislink WL-1600GL odpale swój internet ? A jakieś inne modele są warte uwagi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Za 200zł powinieneś spokojnie sobie kupić tego ovislinka i jakiś modem adsl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morcin Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Czyli dobry wybór to modem: Ovislink WL-1600GL + router TP-Link TD-W8901G i będzie to dobry zestaw? ArreatPl: podaj dokładny model , Czy jest to kombajn ( modem+ router)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Czyli dobry wybór to modem: Ovislink WL-1600GL + router TP-Link TD-W8901G i będzie to dobry zestaw? ArreatPl: podaj dokładny model , Czy jest to kombajn ( modem+ router)? Linksys WRT54GL v 1.1 na ten przykład nie, to nie ma wbudowanego modemu niestety. Ale kombajn to jest D: Wgrasz wszystkie oprogramowania jakie chcesz - DD-WRT, Tomato, OpenWRT - wszystkie są wspierane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Tp-Link TD-8840T + Ovislink WL-1600GL + http://tomato.groov.pl/ wychodzi ponizej 200zł i masz wypas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...