Skocz do zawartości
Guziec

Gf 6200 512mb

Rekomendowane odpowiedzi

Yh, tak więc mam taki mały problem ... Odpalam komputer a tu :damage_wall: czarny ekran x.x

Myślę sobie, no ładnie.. karta jebła.. bo zawsze mam takie biii po 5s od odpalenia kompa.. a teraz nie ...

Kupiłem nową, GeForce 6200 512mb ... i nie działa ... :blink: why?..

Wcześniejsza karta: Ati Radeon 9550 256mb

Płyta główna:

Gigabyte K7 Triton

czy problem nie jest w porcie AGP?... oby2 karty na AGP8x.. gf 6200 nówka...

Pomocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie ten dział.

2. Nie podałeś kompletnych danych.

3. Nie przeczytałeś przyklejonych tematów oraz regulaminu zapewne też.

http://forum.purepc.pl/index.php?act=annou...f=53&id=100

http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...ia-t315051.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Kupiłem nową, GeForce 6200 512mb ... i nie działa ... :blink: why?..

...bo może to nie karta tylko mobo lub zasilacz.... zdycha.

Poza tym: GF6200 512MB? - kto ci zrobił taką krzywdę? - o ile istnieje taki model, to jest guano porzez duże G, nawet dla dość starego kompa...

...a Ullissess takiego biedaka już "nagrodami" pokarał :sad: ( :lol: )

Edytowane przez tomazzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bo może to nie karta tylko mobo lub zasilacz.... zdycha.

Poza tym: GF6200 512MB? - kto ci zrobił taką krzywdę? - o ile istnieje taki model, to jest guano porzez duże G, nawet dla dość starego kompa...

...a Ullissess takiego biedaka już "nagrodami" pokarał :sad: ( :lol: )

o booże... sary, no stary ... ze 3 lata może ma.. ;d a karta?.. moge ci pudełko zeskanować i screena wklejić co ? ..

http://www.nokaut.pl/karty-graficzne/gefor...b-ddr1-agp.html

masz..

a zasilacz?.. no może.. bo gdy go odpaliłem to nawet po 5 min. nie było tego zrytego dzwięku z w. xp

a dzwiękową tydzien temu kupiłem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Co ma 3 lata? K7 Triton? - bez jaj.

Dałeś 133zł za totalne guano - za 50pln można dostać używane 6600 SilentPipe/256MB lub "zwykłe" 6600GT. Wnioskując po Twojej wypowiedzi: nie masz pojęcia jak się wtopiłeś. Nawet fakt, że to nowa karta a nie używana niewiele poprawia sytuację - bo nie można liczyć na jej wymianę np. za pół roku - to staroć, który w każdej chwili może zniknąć z oferty. 512MB na tej karcie służy tylko i wyłącznie do zużywania prądu :lol:

...poza tym, jest bardzo prawdopodobne, że to wogóle nie jest wina karty - np. siadły elektrolity na mobo, padła bateria od biosu, zasilacz niedomaga, itp. - to są pierwsze rzeczy do sprawdzenia.

W tym kontekście dałeś ciała na maxa - przepłaciłeś za syfną kartę, bez sprawdzenia czy jest to wogóle konieczne.

Ullisess: a ja mam w jednym gracie GF4TI - też nie narzekam - obraz wyświetla, nawet "wspomaganie sprzętowe" w postaci blittera też działa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi