Skocz do zawartości
Guziec

Gf 6200 512mb

Rekomendowane odpowiedzi

Yh, tak więc mam taki mały problem ... Odpalam komputer a tu :damage_wall: czarny ekran x.x

Myślę sobie, no ładnie.. karta jebła.. bo zawsze mam takie biii po 5s od odpalenia kompa.. a teraz nie ...

Kupiłem nową, GeForce 6200 512mb ... i nie działa ... :blink: why?..

Wcześniejsza karta: Ati Radeon 9550 256mb

Płyta główna:

Gigabyte K7 Triton

czy problem nie jest w porcie AGP?... oby2 karty na AGP8x.. gf 6200 nówka...

Pomocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Kupiłem nową, GeForce 6200 512mb ... i nie działa ... :blink: why?..

...bo może to nie karta tylko mobo lub zasilacz.... zdycha.

Poza tym: GF6200 512MB? - kto ci zrobił taką krzywdę? - o ile istnieje taki model, to jest guano porzez duże G, nawet dla dość starego kompa...

...a Ullissess takiego biedaka już "nagrodami" pokarał :sad: ( :lol: )

Edytowane przez tomazzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bo może to nie karta tylko mobo lub zasilacz.... zdycha.

Poza tym: GF6200 512MB? - kto ci zrobił taką krzywdę? - o ile istnieje taki model, to jest guano porzez duże G, nawet dla dość starego kompa...

...a Ullissess takiego biedaka już "nagrodami" pokarał :sad: ( :lol: )

o booże... sary, no stary ... ze 3 lata może ma.. ;d a karta?.. moge ci pudełko zeskanować i screena wklejić co ? ..

http://www.nokaut.pl/karty-graficzne/gefor...b-ddr1-agp.html

masz..

a zasilacz?.. no może.. bo gdy go odpaliłem to nawet po 5 min. nie było tego zrytego dzwięku z w. xp

a dzwiękową tydzien temu kupiłem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Co ma 3 lata? K7 Triton? - bez jaj.

Dałeś 133zł za totalne guano - za 50pln można dostać używane 6600 SilentPipe/256MB lub "zwykłe" 6600GT. Wnioskując po Twojej wypowiedzi: nie masz pojęcia jak się wtopiłeś. Nawet fakt, że to nowa karta a nie używana niewiele poprawia sytuację - bo nie można liczyć na jej wymianę np. za pół roku - to staroć, który w każdej chwili może zniknąć z oferty. 512MB na tej karcie służy tylko i wyłącznie do zużywania prądu :lol:

...poza tym, jest bardzo prawdopodobne, że to wogóle nie jest wina karty - np. siadły elektrolity na mobo, padła bateria od biosu, zasilacz niedomaga, itp. - to są pierwsze rzeczy do sprawdzenia.

W tym kontekście dałeś ciała na maxa - przepłaciłeś za syfną kartę, bez sprawdzenia czy jest to wogóle konieczne.

Ullisess: a ja mam w jednym gracie GF4TI - też nie narzekam - obraz wyświetla, nawet "wspomaganie sprzętowe" w postaci blittera też działa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi