centy Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Źle sformułowałem pytanie, ale właśnie Nico26 wcześniej się o to pytał: Na koniec gdy już wszystko ustawimy przydałoby się zrobić back-up ustawień i tu rodzi się pytanie: Jak zrobić kopię WSZYSTKICH ustawień, bo zapisywanie cfg z zakładki "Power User" chyba nie zapisuje konfiguracji pluginów, ich ustawienia na wykresie, zakresu skal i reszty wyglądu "Hardware monitoring" Czy do nowej wersji RT można przekopiować jakiś plik z cfg który zachowa nam dziergane w pocie czoła ustawienia?? i o to się pytam, w jakim pliku zapisywane są te wszystkie ustawienia. Żeby np. po formacie nie bawić sie w ponowne ustawienia tego wszystkiego tylko kopiuje przykładowo jakiś pliczek i mam wszystko ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Uruchom edytor rejestru i tu masz: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unwinder\RivaTuner] Z tego co widze tam program wszystko zapisuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 to LOD mozna zwiększać w nieskończoność i mieć bóg wie jaki wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Uruchom edytor rejestru i tu masz: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unwinder\RivaTuner] Z tego co widze tam program wszystko zapisuje... Czyli trzeba zrobić kopie a potem dodać do rejestru, przy najbliższej okazji sprawdzę. dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 "A tak wogole- oplaca sie takie ustawianie taktowan osobno dla kazdego trybu czy lepiej dac "force constant..." i wsio ?" No wlasnie :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czy da się sterować prędkość wentylatora za pomocą RivaTuner zalmanem VF900 który jest podłączony do mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 No jak jest podłączony do mobo Riva nijak może nim sterować, bo ten program steruje tym co jest podłączonym do grafiki, a nie do mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy da się sterować prędkość wentylatora za pomocą RivaTuner zalmanem VF900 który jest podłączony do mobo?? Jak jest podłączony na mobo to nie. EDIT: Ubiegłeś mnie Lanc Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 a jest jakaś możliwość sterowania automatycznie zalamenm vf900 zależnie od temp GPU. Bo mam Galaxy 7900GS a na nim jest wtyszka na 2piny a ten zalman jest na 3piny i niewiem jakby tu podłączyć:/ Co radzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 @PePeK - zsuń delikatnie plastikową część wtyczki z karty graficznej i wtedy podłącz bez problemu zalmanowską (przetestowałem u siebie - plastik schodzi leciutko zostają dwa "gołe" bolce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symering Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Kontrola obrotów wentylatora niestety nie działa na wszystkich kartach graficznych. Także jeśli nie słychać zmian obrotów wentylatora, to jedyny sposób na ich zmianę to zmiana ustawień w biosie karty graficznej.Własnie tak jest u mnie, mam 7600gt i wentyl jest za glosny zatem chcialbym go troche "zwolnic", mogl by mi ktos powiedziedz/podpowiedziec jak to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Temat o 7300GT, w drugim poście jest co nieco o edycji biosu VGA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Pojawila sie nowa wersja 2.04 ktora co wazne moze odpowiednio podkrecac Core i Shader clock w nowych sterach - zasysaj po kliknieciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 A jak zrobic by w trayu pokazała sie zamiast ikonki rivatuner temperatura CORE? kiedys to znalazlem a teraz nei moge. Teraz działa to tylko jak dam background monitoring... kiedys byla opcja jakas co ma wyswietlac po prostu w tray i tego background nie bylo trzeba zaznaczać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 163.69 i RivaT 2.04 nie dziala, nie trzyma ustawien - tez tak macie, jakis patent, czy trzeba czekac na kolejna odslone RT badz leciec na starych driverach ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 163.69 i RivaT 2.04 nie dziala, nie trzyma ustawien - tez tak macie, jakis patent, czy trzeba czekac na kolejna odslone RT badz leciec na starych driverach ? ;)W RT 2.04 zakładka Power user => NVIDIA/Overclocking => ShaderClockRatio => Wpisz wartośc [-1] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Mam ten sam problem po podkręceniu karty rivatuner gubi ustawienie rdzenia karty po ok 1min., a pamięci pamięta. Dodam że zmieniłem w RT 2.04 zakładka Power user => NVIDIA/Overclocking => ShaderClockRatio na wartość -1 Sterowniki 163.69 whgl Edytowane 20 Września 2007 przez Maciej_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Mam ten sam problem po podkręceniu karty rivatuner gubi ustawienie rdzenia karty po ok 1min., a pamięci pamięta. Dodam że zmieniłem w RT 2.04 zakładka Power user => NVIDIA/Overclocking => ShaderClockRatio na wartość -1 Sterowniki 163.69 whgl Mam dokładnie to sao tyle że 163.69 beta. Ale i suwaczkiem w panelu nvidi nie da się nic zdziałać: Dopiero ATItool-em 0,27b ten problem rozwiązałem tyle że maks dla rdzenia nie wiedzieć czemu to 593. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Da sie jakos zmniejszyc taktowanie ramu na 7600gs w trybie 2d? Bo u mnie czyta taktowanie ramu z trybu 3d :/. Any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Tak to jest w całej serii 6,7,8 od nvidii. Ram nie może być różnie taktowany w 2D/3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Hmm nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie z postów wcześniej ? a ja juz mam kolejne :) jak zrobic by rivatuner po starcie kompa uruchamial sie na danym profilu oc? bo ja szukam i szukam a caly czas jak startuje to startuje w default i dopiero musze sobei swoj profil załadować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Masz w zakladce podkrecania opcje "apply overclocking at Windows startup"- zaznacz i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hannhibal Lecter Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam. Mam taki problem. Gdy na moim GTSie ustawie taktowanie pamieci wyzsze niz 949MHz to nie przechodzi Test w Riva Tuner. Jest napisane, ze sterowniki nie pozwalaja na wyzsze taktowanie. Czy nalezy w PowerUser wylaczyc ten test i bedzie wszystko OK? Czy raczej wykonywanie testu jest konieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Jak by było konieczne to by się go nie dało wyłączyć [; Możesz bez problemu wyłączyć test w Power User :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Tak to jest w całej serii 6,7,8 od nvidii. Ram nie może być różnie taktowany w 2D/3D. czyżby? ja u siebie wgrałem zmodowany BIOS, 2D-500MHZ I 3D-595MHz i nie zuważyłem żadnych problemów w działaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Posiadam gf 6800 12pp 5vp podkreconego w rivatunerze do wartosci 410/900MHz. Na takich ustawieniach karta pomyslnie przechodzi wszystkie 3dMark'i. W momencie gdy odpale gre - np. Medal Of Honor Airborne, pogram chwilke to rivatuner sciaga zegar gpu do wartosci default'owych czyli 325MHz... Jak temu zaradzic? EDIT: karta sie nie przegrzewa, temp rdzenia w stresie nie przekracza 70*. Sterowniki najnowsze forceware 162.18. ShaderClockRatio ustawione na -1 Edytowane 2 Października 2007 przez Muniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ustaw we wszystkich trybach na 410 rdzeń. Żeby zmienić takty w low profile 3d musisz zmienić jedną wartość w Power user [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Tak to jest w całej serii 6,7,8 od nvidii. Ram nie może być różnie taktowany w 2D/3D. czyżby? ja u siebie wgrałem zmodowany BIOS, 2D-500MHZ I 3D-595MHz i nie zuważyłem żadnych problemów w działaniu. Wniosek prosty... NAUCZ SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 :cry: przyznaje moja wina.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Witam, a moze ktos bedzie wiedzial jak pod Vista zrobic zeby RT nie byl blokowany za kazdym razem przy starcie systemu ( Zablokowane programy startowe )? Oczywiscie poza wylaczeniem UAC. Dodam ze Defendera tez mam wylaczonego. Edit: Juz rozwiazany problem: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=226624 Edytowane 21 Października 2007 przez loon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...