Skocz do zawartości
Zajcewik

Netia I Problemy Z Nimi...

Rekomendowane odpowiedzi

Więc cała historia zaczęła się...

Byłem w trakcie rozwiązywania umowy z Netią S.A i 2 dni przed końcem umowy Pan zadzwonił że da mi 8mb/s za 30zł i telefon 20 zł, jak to gdy ja dzwoniłem i prosiłem się o więcej to dawali mi góra 2 mb/s... Pan powiedział że to możliwe, no dobra dawaj pan... dostałem, 3,3 mb/s to teraz widzę najwięcej, ja się w ch*** nie dam robić, zdenerwowałem się i rozwiązałem umowę, 10.03 wygaśnie umowa teraz mam problem, jaki?

2X Routery

1X Modem Net24 speedtouch

Problem w tym że na każdym urządzeniu z w/w mam sygnał wszystko super, ale co jakiś czas rozłącza mnie z internetem co jakieś ok. 5 minut no ludzie to jest denerwujące... bez telefonu mam zamiar rozwikłać ten problem bo do bandy oszustów nie mam zamiaru kolejny raz tracić 10 minut zanim zagadam z jakimś cwaniakiem który będzie pieprzył w kółko i to samo.

Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróć do neostrady :)

Czego złego by nie mówić o TPSA i jej wysokich cenach to jednak mają obecnie najwyższy poziom kultury obsługi klienta.

Próbowałem przejść do Multimo:

- 50zł kosztowały mnie połączenia z infolinią (nie byli w stanie przez 3 miesiące podłączyć mnie do systemu),

- dalej przysyłali mi faktury mimo, że nie miałem u nich internetu, bo zrezygnowałem ze względu na złamanie przez nich regulaminu,

- mimo wykupienia neostrady po 3 miesiącach użerania się z Multimo, dalej do mnie dzwonili z informacją, żebym "już się podłączył do sieci, bo wszystko gotowe", masakra :D

Chciałem przejść do Netii:

- ktoś wie ile się płaci po jakimś tam okresie 49,90zł za 4mb/s? Bo na ich stronie znalezienie tego graniczy z cudem :|

- kolega próbował się podłączyć i również 3 miesiące bez internetu i wrócił do neostrady :D

TPSA:

- koparka zerwała mi kabel telefoniczny - monterzy byli już następnego dnia wykonać naprawę, wszystko załatwili sami z firmą, która im ten kabel zerwała,

- co do jakości połączenia, czasem zrywa, czasem długo synchronizuje ADSL, ale to też kwestia mojego 8-letniego routera, nie mam za to akcji typu, że pół dnia nie ma internetu

- co do jakości połączenia w sensie prędkości to wykupiłem 1MB/s i mam ten 1MB/s, nie zdarzyło mi się zaobserwować sytuacji znanych z sieci tv kablowej na osiedlach, gdzie transfer czasem bywa niższy

Także mimo tego, że TPSA to zło, to jednak polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sam już się zastanawiam co robić... na razie nie będę brał nigdzie miesiąc (trudny miesiąc...) mnie czeka będę się zastanawiał czy czasem osiedlowego nie wziąć jedynym wielkim bardzo wielkim minusem to będzie to że chyba jedno IP na cały blok :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej leniwa masa. Wejdź w konfigurację routera i sprawdź dostępne w nim opcje. Najpierw zapisz na kartce obecne ustawienia, aby wrócić do nich w razie problemów. Następnie wypróbuj inne ustawienia wymienionej wyżej opcji.

W razie problemów/niejasności skorzystaj z instrukcji dołączonej do modemu, strony producenta, translatora angielski->polski oraz generalnie Google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno, router pokazuje mi jako Połączenie Lokalne a Speedtoucha jako telefoniczne, żeby nie było niewyjaśnień czy ja normalnie ciągnę neta czy jakoś coś tam z telefonem gdzie wyjdzie mi większy rachunek ? ...

Dołączona grafika

Edytowane przez Zajcewik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Naucz się korzystać z kombinacji Alt + PrintScreen - nie wszyscy muszą widzieć, że rozpakowujesz C&C.

2. Doucz się o DSL, modemach i routerach.

3. Zastanów się, czym jesteś tak właściwie podłączony do Sieci.

4. Poczytaj opinie o modemie i o Internecie z Netii - jest taki dział na forum jak ten: http://forum.purepc.pl/Providerzy-f37.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sory że tak chaotycznie ale denerwuje się naprawdę nie mam pojęcia co robić, i dlaczego mam ciągłe problemy z Netią.

#edit

Nie wiem, to jest jakaś parodia teraz podłączyłem Router z Wifi i chodzi dobre 1h i ani razu problemu... widocznie coś przeoczyłem...

ULLISSES, jeżeli możesz zamknij temat :)

Edytowane przez Zajcewik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi