dani34 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam. Przedstawie po krótce mój problem. Mój komp to athlon x2 5000, hdd 500 gb, 2Gb ram, ati hd 3850,Sound blaster live 24bit, system Windows 7 x64 bit oryginał. Jeszcze miesiąc temu komp chodził idealnie.Nagle zaczęły sie kompletne zwiechy czy to na necie czy to po odłączeniu netu w grze.Niedało sie nawet poruszyć myszką bądz dać ctr alt delete.Zero reakcji.Twardy reset zostawał. Postanowiłem zrobić format.Stery najnowsze wgrałem do wszystkiego i ze stron producenta i wszystkie pod x64. Po 2 dniach zaczęło sie dziać to samo-zaś kompletna zwiecha losowo z byle jakiej czynności(często podczas gier albo włączania,mp3 albo odtwarzania jakis filmików na stronie(ale to tylko dygresja niepotwierdzona).Postanowiłem dograć jeszcze najnowszą jave x64 i net.Framework 4.0 RC i Visual c++ 2008 x64. Problem nieustał.Dalej zwiechy.Czytałem całe google i nic.Znalazłem jeszcze że CCC(catalyst control center ) może miec wpływ, to odinstalowałem go w menagerze ATI catalyst i zostały mi same potzrebne stery ati( hydravison,xcode i dispaly driver).Nie pomogło.I tu nagle: kolejna zwiecha, więć zresetowałem.I podczas napisu "trwa uruchamianie systemu winodw' wraz z logiem winodwsa(4 kolory),gdy sie kończy ta animacja,następuje logowanie sie do systemu i muzyczka microsoftu.I tu pierwszy raz mi sie zwiesiła muzyczka a w głośnikach zawieszona oczywiście muzyczka na jednej częstotliwości jak to bywa.Więc wpadłem na pomysł ,gdyż mój soundblaster jest z 2003 roku(pomimo wgrania najnowszych sterowników x64 ze strony producenta ,architektura karty jest chyba 32bitowa),wpadłem na pomysł że chyba jest konflikt z karty muzycznej i systemu.WIęc ją wywaliłem czym dalej,i odinstalowałem całkowicie CREATIVA. I od godziny, jak czytam jak sie robi LOGI OTL ,niebyło żadnej zawieszki. Jednak dla potwierdzenia moich domysłów lub też nie, wklejam linki LOGów: Log OTL: http://wklej.org/id/283640/ Log EXTRAS: http://wklej.org/id/283642/ Jeśli tu widać jakikolwiek inny błąd prosiłbym ,na ile to możliwe o przedstawienie mi go gdyż starsznie chciałbym sie nauczyć jak sie czyta te LOGI bo na necie niemoge coś znależć. Z góry dziekuje wszytskim zainteresowanym,Fachowcom i laikom którzy wiedzą o logach ciut więcej niż ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 1. Nie przeczytałeś przyklejonego tematu o zwisach, resetach itp. 2. Nie podałeś marki, modelu zasilacza. 3. Sam najwyraźniej rozwiązałeś swój problem - karta. 4. W ewentualnych dalszych problemach przyczyny szukał bym w sprzęcie: zasilacz, pamięci, płyta, dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani34 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 1. Nie przeczytałeś przyklejonego tematu o zwisach, resetach itp. 2. Nie podałeś marki, modelu zasilacza. 3. Sam najwyraźniej rozwiązałeś swój problem - karta. 4. W ewentualnych dalszych problemach przyczyny szukał bym w sprzęcie: zasilacz, pamięci, płyta, dysk. Witam. 1.Czytałem te artykuły i na wszytskich inny forach równiez ale nic nowego sie nie dowiedziałem. 2.Zasilacz modecom feel III 500W nówka. 3.mozliwe... 4.Dysk ,pamięci,zasilacz i płyta asus sprawne,gdyż na tym też sie znam jako elektronik. Przeskanowe wsyztsko kasperskim 2010 i Malwarebytes i czyściutki system Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...zy-t307786.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...