EnDurion Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Hej. Posiadam modem Multi-Media oraz router Planet. Główny kabel od internetu [i telewizji] idzie do modemu, z modemu kabel do routera [i kabel do dekodera], a od routera idzie kabel z samym internetem do mojego komputera oraz bezprzewodowo do laptopa mojej siostry. Mój problem polega na tym, że od czasu założenia routera i jego konfiguracji nie mogę tworzyć serwerów w grach, ale do innych mogę się połączyć bez problemu. Do mojego serwera może się podłączyć jedynie moja siostra [i na odwrót]. W połączeniu lokalnym mam IP 192.168.0.100, a na laptopie 192.168.0.103. Moje pytanie jest następujące: Co muszę zrobić, żebym mógł znowu tworzyć serwery dostępne dla innych? Dodam, że po wpisaniu w Google ,,Moje IP" i wejściu w pierwszą stronę od góry wyświetla mi na niej ,,Twój adres IP to: 85.117.21.24". Podawałem innym ten adres, ale i tak nie mogą się połączyć. W konsoli gry Counter-Strike 1.6 po założeniu serwera sprawdziłem IP, na którym został założony serwer, czyli 192.168.0.100 [na laptopie oczywiście 192.168.0.103]. To co napisałem na niebiesko dotyczy też laptopa. Edytowane 2 Maja 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Za pomocą programu Netstat Viewer lub netstat (w konsoli) sprawdź nr portu, na którym działa serwer CS (zgaduję, że jest to 27015). Następnie wpisz ten numer na tej stronie i sprawdź czy masz otwarty port. Jak już się dowiesz, że jest zamknięty ;) to przekieruj go na routerze i sprawdź ponownie. Edytowane 2 Maja 2010 przez kfgz 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 poszukaj w opcjach routera takiej opcji jak virtual serwer, jesli masz musisz tam ustawic. niechce mi sie tego pisac, tu masz opisane. Opis konfiguracji wielu routerów... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Inna baza routerów PortForward.com - Port Forwarding Guides Listed by Manufacturer and Model 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 jesteś w tej chwil za-Natem poczytaj i ustaw przekierowanie portów 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Dwie pierwsze linijki w konsoli CS po zrobieniu serwera: NET Ports: server 27015, client 27005 Server IP address 192.168.0.100:27015 Po wpisaniu 27015 w rubryce ,,Custom Port Test" po ok. 15 sekundach pokazał się napis ,,Port 27015 Timed-out" czyli jest zamknięty [?]. W przeglądarce wpisałem http://192.168.0.1 (W instrukcji routera taki adres jest podany) i wpisałem w użytkowniku ,,admin" i w haśle też ,,admin" i nie chce mnie zalogować. próbowałem różnych kombinacji i nic. Przypomniałem sobie, że dane do logowania były zmieniane a ja ich nie pamiętam :-| Na jednym forum przeczytałem, że najlepiej będzie, jak z tyłu routera nacisnę reset i wtedy trzeba będzie go konfigurować od nowa. Nie wiem czy będę umiał to zrobić sam. Najlepiej nic nie będę ruszał tylko zadzwonię do znajomego, który mi to konfigurował :rolleyes:. Tyle że tym razem poproszę go o to, żeby ustawił mi to wszystko z portami. A może jest jakiś inny sposób na przekierowanie portów albo odzyskanie danych do logowania? Edytowane 2 Maja 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 A może jest jakiś inny sposób na przekierowanie portów albo odzyskanie danych do logowania?Jak nie znasz danych do logowania to pozostaje reset routera lub zgadywanie hasła metodą brute-force. Zdecydowanie polecam pierwszą opcję. Inaczej portu nie przekierujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udało mi się zresetować i na nowo skonfigurować router tak samo, jak wcześniej. Teraz chciałbym, żebyście mi napisali, co mam wpisać w te rubryki na screenie w załączniku albo co mam zrobić, aby wiedzieć co mam tam wpisać. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 W private ip podajesz ip kompa w sieci wew. 192.168... W obydwu portach wpisujesz port który chcesz odblokowac Type zostawiasz tak jak jest Comment - komentarz Na końcu Apply Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wpisałem: Private IP: 192.168.0.2 Private port: 27015 Type: Both (TCP+UDP) Public port: 72015 Wszedłem na stronę WhatsMyIP.org : Port Scanners/Sniffers i tam w rubryce Custom Port Test wpisałem 27015 i kliknąłem ,,Check port", po ok. 10 sekundach pokazało się Timed-Out czyli to samo co wcześniej. Czy w ogóle ten numer podany w porcie jest dobry? Skąd mam się dowiedzieć, jaki wpisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Server IP address 192.168.0.100:27015Dlaczego przekierowałeś post na adres 192.168.0.2 skoro server stoi na 192.168.0.100 ? Chyba, że zmieniłeś ip kompa na którym stawiasz server. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 A nie powinno być przypadkiem 2x 27015 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Aj! Bo zapomniałem dopisać, że teraz mam adres 192.168.0.2 a nie ten wcześniejszy. Gdzie 2x 27015? O co chodzi? Edytowane 21 Czerwca 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Wpisałem: Private IP: 192.168.0.2 Private port: 27015 Type: Both (TCP+UDP) Public port: 72015 Chyba, że tylko na forum źle napisałeś. Edytowane 21 Czerwca 2010 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Ja to mam szczęście :unsure: Tylko na forum źle napisałem. Edytowane 21 Czerwca 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 To przekieruj jeszcze 27005. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 W tym przypadku to samo. wpisałem nowy port i użyłem Custom Port Test. Port 27005 Timed-out Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Masz włączony firewall? Port testuj jak już uruchomisz grę. Edytowane 22 Czerwca 2010 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Nic z tego. Próbowałem różne kombinacje. Z włączonym firewallem, wyłączonym, wpisywałem obydwa porty zrobiłem serwer, zminimalizowałem i przetestowałem i nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Oczywiście zaznaczyłeś opcję "Enable Virtual Server" oraz Twoje wpisy są na liście "Current Virtual Server Table"? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) Jest zaznaczone i w tabeli są wpisy.:rolleyes: No i co teraz? Tylko nie mówcie, że kończą się wam pomysły! Edytowane 23 Czerwca 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) zamiast korzystac z jakiejs strony testujacej port, uruchom serwer, po czym odpal gre i w konsoli wpisz connect twoje_ip_zewnetrzne poza tym upewnij sie ze serwer jest wlaczony jako pierwszy, bo jesli nie to port 27015 bedzie juz zarezerwowany i uzyje o 1 wiekszy oraz pokaż strone routera z ustawionymi przekierowaniami, testowanie portu 27005 nie ma sensu Edytowane 23 Czerwca 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaraz, moment. Niby jak mam uruchomić serwer nie włączając wcześniej gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) coz, sa serwery dedykowane, czyli oddzielna aplikacja słuzaca tylko i wylacznie hostowaniu gier, a sa tez serwery zespolone z gra wlasciwa (chba nasluchowe jak sie nie myle) najwyrazniej uzywasz tego drugiego, przekierowanie wyglada prawidlowo o ile na komputerze serwerze masz ip jak na obrazku, port 27005 jest zbedny daj mi jeszcze dla pewnosci screen z start>uruchom>cmd>ipconfig , drugi z zakladki Port Forwarding routera, oraz nazwe samego routera to czy mozna polaczyc sie do serwera sprawdzic mozesz programem HLSW w pasku adresu wpisujac zewnetrzny adres ip oraz port jesli nie jest standardowy lub tez po prostu poprosic kogos o podlaczenie sie, takze poprzez zew ip wszelkie fw wylacz, na probe oczywiscie Edytowane 23 Czerwca 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Model Routera: WRT-414 Co jest do jasnej ciasnej, niedawno sprawdzałem zewnętrzne ip i było to 85.117.28.29 teraz na tej samej stronie jest to 85.117.29.252 (z tą różnicą, że w tym momencie mam wyłączoną osłonę dostępową Avast! oraz firewall Windowsa, ale to nie ma nic do rzeczy!):? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 chyba moge Ci juz tylko zaproponowac pomoc zdalna, odezwij sie na pw jesli Ci to odpowiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...