Skocz do zawartości
panzar

płyty sapphire.

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie. wiecie gdzie można kupić płyty sapphire? a konkretnie tą z 790FX? bo mam dość swojego gigabyte. niby sapphire i płyty główne to kiepawe rozwiązanie ale chodzi mi o model który jest chyba kropka w kropkę identyczny jak niedoszła DFI UT z 790FX ;) z góry dzięki za pomoc.

ps wiem że wsparcie może być tragiczne, ale gigabyte chyba też mi nie zapewni idealnego wsparcia dla mojej płyty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie na darmo zawsze powtarzam, że Gigabyte to zło wcielone... ;-)

Rozumiem, że pytasz, bo na allegro i skąpcu/ceneo pustki? Jeśli tak to polecam się zwrócić do Sapphire Polska (Mają polskojęzyczną stronę z danymi i konto na facebooku) a jak nie to Ebay. Może nawet taniej wyjdzie?

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

si gigabyte zło wcielone. i choć płyta solidna to firma już nie... biosy kiepskie i ciężko z wsparciem. choć pogawożyć z nimi można bo szybciutko odpisują.

popytam sapphire na facebooku. bo ani w Polsce a tym bardziej w reszcie europy znaleźć jej nie mogę...

dzięki Sysak bo nie wiedziałem że sapphire ma kanał na FB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www1.sapphiretech.com/po/

tadam. ;-)

A gigabyte ssie i tyle. Niedopracowane biosy to ich typowa przypadłość. Zawsze jak dałem się skusić dobrze zapowiadającemu się gigabytowi (nigdy samemu, ale 2 razy poleciłem kolegom) to kończyło się to tragedią. Inny kumpel miał przerąbane problemy z najbardziej wypasionym gigabytem jaki wyszedł pod pierwsze AM2 chyba na NF590 SLI, nie trzymającym ustawień oc po przekroczeniu iluśtam mhz na CPU mimo pełnej stabilnośi. Nic nie pomagało, więc kazałem mu popchnąć ten szit na allegro i kupić 2 razy tańszego DFI na NF4. Tak ucieszonej mordy chyba nigdy w życiu nie widziałem. Ja do gigabyte jestem maksymalnie uprzedzony i nawet kijem nie tykam.

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro wystawił się jakiś sklep z Wrocławia nowa więc możesz napisać, może ma jakieś dojścia. Jak nie to na ebayu jest całkiem sporo(dużo ofert z niemiec) choć modelu z 790FX nie znalazłem. Sapphire ma trochę dziwną ofertę tych płyt, z chipsetem 790FX i obsługą DDR2 się jeszcze nie spotkałem.

EDIT:

Fakt trochę tych modeli jest do tego całkiem niezłych.

Edytowane przez Ancient

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro wystawił się jakiś sklep z Wrocławia nowa więc możesz napisać, może ma jakieś dojścia. Jak nie to na ebayu jest całkiem sporo(dużo ofert z niemiec) choć modelu z 790FX nie znalazłem. Sapphire ma trochę dziwną ofertę tych płyt, z chipsetem 790FX i obsługą DDR2 się jeszcze nie spotkałem.

to jest pozostałość po niedoszłej DFI UT na 790FX. płyta jeszcze z czasów pierwszych fenomów. UT = cyfrowa sekcja ;) zresztą nawet na laminacie sapphir'a jest napis LANPARTY :D

dzięki za linka. przyda się ;)

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi