Skocz do zawartości
sector

Czy ktos moglby rzucic okiem na moj zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przymierzalem sie juz jakis czas i w koncu skladam calosc :) Myslalem o AMD X4, ale jednak Intel. Plytka ma byc mala mATX bo obudowa tez bedzie mala. Zalezy mi na kompaktowych rozwiazaniach. Nie bede gral w gry a jesli juz bede to tylko w QL do czego ta karta w zupelnosci starczy. Na sprzecie bedzie zainstalowany Linux. Nie wiem czy w przyszlosci nie kupie taniego SSD na system i z 2x1TB zrobie raid0.

Co wy o tym myslicie?

Dołączona grafika

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Corsarz 400W sobie spokojnie poradzi? Zalezy mi zeby PSU bylo ciche przede wszystkim i dobre!

Faktycznie, plyta ma jedynie 2 sloty na ram, w takim razie biore tylko 1 kosc 2048. Zmienie na goodram zaraz.

Komputer w pelni musi byc kompatybilny z linuxem. Odpalanie HD przez vdpau -> karte nVidia. (ktora faktycznie zmienie tezfaktycznie na 220). Do tego granie w QL. A tak to multimedia ogolnie. Gry wcale tylko QL.

Edit: GT220 1024MB jest DDR3 ale kosztuje wiecej o 86zl. Nie wiem czy jest sens az tyle doplacac, zwlaszcza, ze grac nie bede. QL smiga jak zloto na intelu.

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@QL czyli Quakelive :)

@borsuczy_król, w linuxie tylko karty nvidia maja full support HD przed vdpau, takze to jest minus.

Wyglada na to, ze nie maja Good Ramow. Wzialem HyperX 1600Mhz CL9 2048.

Nie wiem tylko czy nie wezme opcji Korsarza 450W. Myslicie, ze w takim razie OK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale myslac przyszlosciowo? Nie mowie o karcie graficznej. Ale faktycznie jak mowisz, ze tak, to nawet przy podlaczeniu 2 dodatkowych dyskow + karty jakies pod pci nie powinno to ciagnac wiecj jak 30W dodatkowo. W takim razie nie dokladam. Dziekuje za pomoc!

Teraz tylko czekac az skoncze prace i gibne sie do sklepu! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AsRock M3A785GMH - 279 zł.

AMD Phenom II X4 955 BE - 569 zł.

GoodRam 2GB 1600MHz CL9 - 195 zł.

Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3 - 290 zł.

Corsair 400W [CMPSU-400CXEU] - 199 zł.

Palit GeForce GT 220 512MB - 220 zł.

Razem 1752 zł. (ponad 100 zł taniej niz twoj zestaw na i3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zaraz sprobuje zmienic zestawik i wstawie.

Wyszlo wiecej w tym sklepie, takze chyba raczej wroce do poprzedniej konfiguracji. Nie chce kupowac w innym sklepie bo tutaj dostane tez maly rabacik.

Dołączona grafika

Karte za to zmienilem na Palita. DDR3 i faktycznie drozsza o 20zl a ma HDMI, takze swietnie.

Jesli wszystko beda mieli w sklepie to biore raczej to:

Dołączona grafika

Cena nie wiecej jak 4800.

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi