Skocz do zawartości
Puzel

Najlepsze chlodzenie powietrzem na Athlona???

Rekomendowane odpowiedzi

Bede teraz kupowal Abita NF-7S i Athlona XP 1700+, lecz niewiem jakie chlodzenie mu wstawic. WC nie mam, i musze jakos ciagnac na chlodzeniu powietrzem. I tu tu rodzi sie pytanie, jaki jest najlepszy wentylator z radIatorem na AMD Socket A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh ale ja taki lajkonik jestem do tych spraw  :lol: a co z tymi wolcano 11

co jestes taka lama ze nie mozesz wejsc na jakies serwisy i zobaczyc testy coolerow!!!!!!!!!!!
Te wypraszam se :evil: :evil: :evil:

Po prostu jest tego od wyboru do koloru, a nie wiem, ktore cholerstwo sprawdza sie najlepiej w praktyce!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jestes taka lama ze nie mozesz wejsc na jakies serwisy i zobaczyc testy coolerow!!!!!!!!!!!

Po prostu jest tego od wyboru do koloru, a nie wiem, ktore cholerstwo sprawdza sie najlepiej w praktyce!!!

:D No to popatrz na wyniki testow! A swoja droga to poczytaj forum-opinnie forumowiczow :wink: !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vulcano 11 to omijaj szerokim łukiem jest g.... warty , juz lepiej wypada dragon orb3 7... przynajmniej umnie w praktyce a cena przynajmniej teraz za orba jest bardzo interesujaca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]czytalem test tego SLK900u o dziwo lepiej wypadlo z wiatrakiem 80x80x ;d

powody moga byc co najmniej 2:

- ten 80mm byl wydajniejszy

- 80mm dmucha blizej srodka coolerka :arrow: blizej najcieplejszej czesci radiatora :arrow: IMO chlodzi skuteczniej (podobnie bylo w przypadku SK-6 lepiej sprawowala sie Delta 60 niz jakis wentylator 80 o podobnym przeplywie powietrza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vulcano 11 to omijaj szerokim łukiem jest g....  warty , juz lepiej wypada dragon orb3 7...   przynajmniej umnie w praktyce a cena przynajmniej teraz za orba jest bardzo interesujaca :)

sorka nie zgodze sie z Toba , posadam vulcano 11 i jest bardzo dobry, szczegolnie przydaje mi sie w nocy jak sciagam jakies pliki i ustawiam sobie go na 1300obr i jest praktycznie nieslyszalny a tak pracuje na 2500 obr i ejst naprawde wydajny , spokojnie chlodzi procka co mam w opisie , temp 45/47stp a mam abita nf7 ktory nie zaniza temp jak epox rasumujac jestem zadowolony pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup obojetnie jaki, ale miedziany i bedzie git, najwyzej troche ci pohalasuje wentyl.

Ja mam miedziaka nawet nie wiem jak sie wabi, i na konfigu w podpisie mam w idle 37-38 a w stresie 40-41 stopni, tylko troche glosno jest, ale jak chce cicho to poszczam go na 5V i mam 47 stopni i tez jest git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kurna masz problem!!!

A co ty myslisz, ze to sa testy teroretyczne. Przecierz testowane sa Coolery w dzialaniu, a nie w tym jak kurde wygladaja na polce sklepowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kurna masz problem!!!

A co ty myslisz, ze to sa testy teroretyczne. Przecierz testowane sa Coolery w dzialaniu, a nie w tym jak kurde wygladaja na polce sklepowej.

widac ze niektorzy maja szare komorki ale boja sie najwyrazniej ich uzywac :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi