Skocz do zawartości
dr_Misiek

toshiba qosmio g35-av600

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedł ten czas kiedy pasowało zrobić reinstalke systemu i tu zostałem bardzo niemile zaskoczony :blink:

Najpierw chciałem postawić WIN XP Pro (oryginalnie jest Win XP Media Center Edition 2005, sprawdziłem na innym komputerze klucz z naklejki pasuje do mojej płyty XP PRO) ale ku mojemu zdziwieniu w momencie wyboru partycji na której ma być instalowany system wyskakuje błąd, że w systemie nie ma dysku twardego :huh: Nic postanowiłem pójść dalej i wrzucić Win7 i tu.... nie mogę uwierzyć q**wa to samo :mur:

W akcie desperacji wyjąłem HDD podłączyłem do stacjonarnego kompa postawiłem system (na chipsecie z tej samej firmy) przepiąłem dyski ale system się restartuje podczas botowania.

Jakieś pomysły jak wrzucić system??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa dyski widziane jako każdy osobny. Próbowałem już wyjąć jeden z nich i instalować tylko na jednym dysku. Dyski są dobrze podpięte bo widać je w biosie jak jeden wyjmę to w biosie zmienia się na jeden. Wiem że Vista i W7 powinny bez problemu działać ale niestety nie działają :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja opanowana :damage_wall:

Poszukując informacji znalazłem na forum elektrody bardzo ciekawy pak driverów zamieszczony przez jednego z uczestników który to po zintegrowaniu z moją instalką WIN (poprzez nLite) bez problemu postawił system :-)

Link do tych driverów

Znalezienie sterowników nie należało też do najłatwiejszych, gdyż laptop nie figuruje na polskiej i europejskiej stronie TOSHIBY, za to można go znaleźć na stronie US. Poniżej link to sterowników, wystarczy wybrać używany system opereacyjny i gotowe :-)

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/support/jsp/modelContent.jsp?ct=SB&os=&category=&moid=1209148&rpn=PQG30U&modelFilter=G35-AV600&selCategory=3&selFamily=804517

Mam nadzieje że komuś się to przyda B-)

Edytowane przez dr_Misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi