neo2006a Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Moze i daje ale nie zawsze. Jak popatrzec na te napiecia ... ponad 1.6V na procka. Kaplica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Mozna na cepa dawac 1.6V ale trzeba sprawic by proc przy tym napieciu byl chlodny - troche ponad 0 stopni C ale nie ponizej 0 Czyli lac tyci tyci azotu albo podpiac SS ;) Edytowane 13 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Według tego: P67 'OC' Bioses (internal PLL overvoltage fix) - hwbot.org daje bardzo dużo, ja niestety wciąż teoretyzuję bo w pcp nie ma ani procków, ani płyty. Jak widze screeny tych ludzi to standard dla 5GHz-5.2GHz jest 1.55v-1.6v wiec nie uwazam, aby 4.6GGHz na 1.3 i 4.8GHz na 1.35v bylo slabym kreceniem :) Problem jest taki, ze jak ustawie 1.55v-1.6v na moim chlodzeniu, to za chwile bede wypelnial formularz RMA :lol2: Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak widze screeny tych ludzi to standard dla 5GHz-5.2GHz jest 1.55v-1.6v wiec nie uwazam, aby 4.6GGHz na 1.3 i 4.8GHz na 1.35v bylo slabym kreceniem :) Problem jest taki, ze jak 1.55v-1.6v na moim chlodzeniu nie ustawie, bo sobie robi ze mnie jaja na ta chwile B-) Walcz :rolleyes: Ja próbuję znaleźć teraz i7 2600k gdzieś dostępnego za ~1200. bo udało mi się wyrwać na allegro gd55 za 500zł, więc olewam pcp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Walcz :rolleyes: Ja próbuję znaleźć teraz i7 2600k gdzieś dostępnego za ~1200. bo udało mi się wyrwać na allegro gd55 za 500zł, więc olewam pcp. wczoraj kumplowi esc wysłało , więc mają na stanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Jak by sie znalazla wieksza ilosc ludzi ktorzy moga odebrac w Warszawie (slac paczki z prockiem po calej PL mi sie nie chce) to bym zamowil kilka sztuk w uczciwej cenie. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Uploaded with ImageShack.us powyżej 1,49V v chłodzenie już nie wyrabia pora zobaczyć jak pamięci prowadzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) powyżej 1,49V v chłodzenie już nie wyrabia pora zobaczyć jak pamięci prowadzi Na jakim napieciu go pogoniles na 4.9? http-~~-//www.youtube.com/watch?v=3vBN-cBPs98 Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 wczoraj kumplowi esc wysłało , więc mają na stanie ;) Zamówiłem w esc, szkoda tylko że mają konto w pko ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Na jakim napieciu go pogoniles na 4.9? http-~~-//www.youtube.com/watch?v=3vBN-cBPs98 Pod obciązeniem 1,45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Pod obciązeniem 1,45V Jaki temp maks i jakie chlodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jaki temp maks i jakie chlodzenie? 78 chłodzenie prolima + 1 wentyl 1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 78 chłodzenie prolima + 1 wentyl 1800 Cieply cooler? Powiem szczerze, ze mam wrazenie, ze te pomiary temperatur przynajmniej u mnie sa z kosmosu. Ja mialemn 78 na 1.4v, a cooler ledwo cieply, obroty wiatraka na minimum (800rpm), bo po co dawac wiecej jak cooler zimny :/ Nie wiem, moze sie to musi wygrzac albo cos, ja tam 80 stopni nie widze. Tak jak pisalem, jak mialem 80 stopni na Q6600 to cooler byl cieply i dmuchalo cieplym powietrzem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Cieply cooler? Powiem szczerze, ze mam wrazenie, ze te pomiary temperatur przynajmniej u mnie sa z kosmosu. Ja mialemn 78 na 1.4v, a cooler ledwo cieply, obroty wiatraka na minimum (800rpm), bo po co dawac wiecej jak cooler zimny :/ Nie wiem, moze sie to musi wygrzac albo cos, ja tam 80 stopni nie widze. Tak jak pisalem, jak mialem 80 stopni na Q6600 to cooler byl cieply i dmuchalo cieplym powietrzem :/ ciepły jest dogrzewa go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Kucyk, a jak wyglądają tempy samej płyty po OC? Chipset i sekcja zasilania. Pytam bo zastanawiam się czy ją wodować jak obecnego P5K Premiuma, czy jest to racjonalnie nieuzasadnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Kucyk, a jak wyglądają tempy samej płyty po OC? Chipset i sekcja zasilania. Pytam bo zastanawiam się czy ją wodować jak obecnego P5K Premiuma, czy jest to racjonalnie nieuzasadnione. Zima, radiatory lekko cieple. Ja bym tego nie wodowal, jak cos to tylko CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zamówiłem w esc, szkoda tylko że mają konto w pko ;/ OT Lista banków – BlueCash.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Witam. U mnie jest podobnie, procek sie grzeje na jakies 60-65st przy 4.5Ghz i praktycznie zimnym coolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 wiadomo że zimny skoro wieje w niego kilka tysięcy RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 powyżej 1,49V v chłodzenie już nie wyrabia pora zobaczyć jak pamięci prowadzi Co to za płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Cieply cooler? Powiem szczerze, ze mam wrazenie, ze te pomiary temperatur przynajmniej u mnie sa z kosmosu. Ja mialemn 78 na 1.4v, a cooler ledwo cieply, obroty wiatraka na minimum (800rpm), bo po co dawac wiecej jak cooler zimny :/ Nie wiem, moze sie to musi wygrzac albo cos, ja tam 80 stopni nie widze. Tak jak pisalem, jak mialem 80 stopni na Q6600 to cooler byl cieply i dmuchalo cieplym powietrzem :/ A jaki jest odczyt temp z płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Co to za płyta? ud5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Dzisiaj 13-go. Mam juz w dimu 2600K + Asusa PRO P68. No i sa wielkie problemy. Plyta nie bootuje. Teraz cos tam ustawilem ze bootuje ale caly czas overclocked failed. System na def bios 1053 (. Nie wiem co mam robic. Na forach duzo ludzi pisze o tym problemie, Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dzisiaj 13-go. Mam juz w dimu 2600K + Asusa PRO P68. No i sa wielkie problemy. Plyta nie bootuje. Teraz cos tam ustawilez ze bootuje ale caly czas overclocked failed. System na def bios 1053 (. Nie wiem co mam robic. Miales wgrany 1053? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Nie. Wgrałem z EZ Flash. Co ustawiałeś, Nie miałeś żadnych problemów z bootowaniem? Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Czyli co na razie najlepsze gigabyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Jakie pamieci, jakie napiecie? Na overclockers.co.uk widzialem dwie osoby z podobnym problemem, obie lecialy na corsair xms 1.65v. Co dokladnie podkrecasz? Nie wstaje ci na default czy jak? Wiecej info, to moze cos pomoge :) Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Pamięci mam 2 x 4GB g.skill 1600 cl8 ECO 1,35v. I nic nie podkrecam. Na def mi wogole nie wstaje. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Botuje ci winda na default? Czemu masz overclocking failed skoro nic nie podkrecasz? Przestaw najwazniejsze rzeczy z auto na maunal tj wpisz timingi, fsb, napiecie na pamieciach itp itd Zostaw tylko jedna kostke ramu, sprobuj w A2 B2, obniz taktownaie ramow na 1333MHz http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLanguage=en-us&id=20110109013000847&page=1&count=14 http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20110111145552441 To jest kwestia BIOSU prawodopobnie i trza czekac na update. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Na def komputer sie nie uruchamia. Wiem ze to kwestia biosu ale od rana siedze i mnie szkag trafia. Wode zalozylem a tu lipa. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...