kuziu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 W MSI twj opcji nie ma,albo nie wiem jak ją uruchomić :D chodzi mi o te podobne funkcje z offsetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 I jak tam kreconko? Wczoraj w nocy pogralem troche w Bad Company 2 i wydajnosc tego procesora puszczonego na 5GHz wyrwala mnie z butow :D Przesiadka z Q6600 @3.5GHz to sa jakies dwa inne swiaty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 W MSI twj opcji nie ma,albo nie wiem jak ją uruchomić :D chodzi mi o te podobne funkcje z offsetem Na Płycie Gigabyte GA-P67A-UD4 opcja z offset jest przy Vcore jak ustawiamy z Auto na Normal i wtedy voltujemy. Tak btw u siebie procek w ogóle nie chciał się kręcić jak opcja Load-Line Calibration była ustawiona na Auto, po włączeniu jej procek odzyskał siły witalne :D @kucyk nieźle jedziesz, 1,52V huhuhu, chyba u siebie też go podvoltuję :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 chłopaki bądźcie jak MythBusters i przetestujcie, że 1.5v na sandy im nie szkodzi. No chyba że się zdegradują :lol2: ale no risk no fun ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 @Kucyk, mogłbys zapodac foty swojego biosa dla ustawien 24/7 i dla 5.0 ? Chodzi mi tez o ustawienie offsetu. Dzięki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Na Płycie Gigabyte GA-P67A-UD4 opcja z offset jest przy Vcore jak ustawiamy z Auto na Normal i wtedy voltujemy. Tak btw u siebie procek w ogóle nie chciał się kręcić jak opcja Load-Line Calibration była ustawiona na Auto, po włączeniu jej procek odzyskał siły witalne :D @kucyk nieźle jedziesz, 1,52V huhuhu, chyba u siebie też go podvoltuję :D pzdr 1.52 to nawet nie wchodzi nawet jak gram w bad company 2 :) tylko w programach typu OCCT etc @Kucyk, mogłbys zapodac foty swojego biosa dla ustawien 24/7 i dla 5.0 ? Chodzi mi tez o ustawienie offsetu. Dzięki. nie opanowalem na offset on 5GHz, za duzo chcialby papu w stresie (1.55v), zeby byc stabilnym. Za to na stalym vcore 1.5 idzie bez problemu :) tylko CPU PLL mam zmienione na 1.8250 a reszta napiec default, offset + 0.115 llc, phase control i duty control wszystko extreme Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 kucyk Jest jakas szansa zeby twoj proc policzyl jakies 20minut w Linx przy owych 5GHz czy to tylko do gier tak pieknie smiga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) kucyk Jest jakas szansa zeby twoj proc policzyl jakies 20minut w Linx przy owych 5GHz czy to tylko do gier tak pieknie smiga ? Nie probowalem Linxa, ale przeszedl prawie godzine w OCCT, sprobuje Linxa pozniej jak znajde chwile. Nie wiem jak sie ma jedno do drugiego, ale czytalem na wielu forach, ze jak jest cos nie tak z procem to OCCT sie wysypie w ciagu 20 minut. I w sumie to sie pokrywalo z moim doswiadczeniem, bo nigdy mi sie proc nie wysypal w grach etc jak przeszedl mi godzine w OCCT Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Ja ustawilem wszystko na default, bo nie mam sily z tym gow*****m beta biosem asusa. Kiedy daje np uruchom ponownie to sie wylacza. Po wlaczeniu czesto robi jakies dual boty, do tego losowo wywala oc failed na calkowicie stabilnych opcjach. Smaczku dodaje fakt, ze pamieci w ogole nie moge tknac, najlepiej je zostawic na 1333 mhz (default 1866). @kucyk czyli zamiast napiecia w offset wpisujesz +0.115? Wylaczasz do tego jakies opcje poza c6 w ustawieniach procesora? btw u mnie godzine w occt przeszedl, a pozniej sie wysypal w idle :D Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ja ustawilem wszystko na default, bo nie mam sily z tym gow*****m beta biosem asusa. Kiedy daje np uruchom ponownie to sie wylacza. Po wlaczeniu czesto robi jakies dual boty, do tego losowo wywala oc failed na calkowicie stabilnych opcjach. Smaczku dodaje fakt, ze pamieci w ogole nie moge tknac, najlepiej je zostawic na 1333 mhz (default 1866). @kucyk czyli zamiast napiecia w offset wpisujesz +0.115? Wylaczasz do tego jakies opcje poza c6 w ustawieniach procesora? To nie jest wymagane, ale jade z wylaczonym HT, bo tylko mi grzeje proca i spowalania BC2 i FSXa :) Ja ustawilem wszystko na default, bo nie mam sily z tym gow*****m beta biosem asusa. Kiedy daje np uruchom ponownie to sie wylacza. Po wlaczeniu czesto robi jakies dual boty, do tego losowo wywala oc failed na calkowicie stabilnych opcjach. Smaczku dodaje fakt, ze pamieci w ogole nie moge tknac, najlepiej je zostawic na 1333 mhz (default 1866). zrob clear cmos, nawet kilka razy jak trzeba mialem to samo, dual booty, wylaczanie zamiast restartow, po oc failed plyta podnosila sie 4 razy w tym 2 razy musialem ja wylaczac, po clear cmos jak reka odjal, nie mialem dual boota i innych jazd od 3 dni, a ustawiam w biosie co popadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Czytalem wczesniej, ze u Ciebie pomoglo takze tez zrobilem clear cmos. U mnie nie pomoglo ;) pozniej moze jeszcze sprobuje powtorzyc to kilka razy, ale jakos srednio chetny jestem do takich zabaw :D niech pajace zrobia ten bios jak nalezy na forum asusa jest o tym spory watek jakby ktos chcial poczytac: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLanguage=en-us&id=20110109013000847&board_id=1&model=P8P67%20PRO&page=7&count=69 btw wczoraj odkrylem, ze ta plyta jest wyraznie slyszalna... nawet kiedy komputer jest wylaczony :D Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 24/7 to raczej max 1.38. Przy takim V ciężko uzyskać 5ghz. Ja na tą chwilę mam 4.8ghz. Co dziwne np w takich markach różnicy między 4.8 a 5.2 praktycznie nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) @Kucyk, ale zapodaj fotki dla 24/7 ;) Chyba, ze to jakas tajemnica :) PS: czym chłodzisz cpu, sprzęt na biurku czy w budzie ? Edytowane 16 Stycznia 2011 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) @Kucyk, ale zapodaj fotki dla 24/7 ;) Chyba, ze to jakas tajemnica :) ale przeciez ci napisalem jakie mam ustawienia 24/7 powyzej i to jest dla 4.9 http://img814.imageshack.us/g/image1jx.jpg/ Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kucyk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ja jutro wymieniam Asusa Pro na Deluxe. Jak mi nie zadziała to oddam ten złom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 5 GHz - 1.52V pod obciążeniem ,kusi mnie ta wartość do 24/7 :D ale nie wiem czy naprawdę warto ,moja MSI ma dziwny tryb VDroop control ,na Low i na High działa tak samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) W emarket.pl pojawił się Asrock P67 Extreme4 i P67 Professional. Patrząc na możliwości Extreme4 zastanawiam czy zamiast GD65 nie kupić właśnie tego Asrocka - lepiej wyposażony i zawsze te ~100zł zostanie w kieszeni. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Szczerze to co Ci da te 5GHz? Na co dzień zysk jest b. mały(ktoś napisał nawet, że niezauważalny), a ryzyko duże. No chyba, że je lubisz i chcesz pomóc w zdementowaniu plotek nt degradacji procka/jego żywotności to wszyscy będą wdzięczni :D 5GHz do sygnatury i syntetyków jak najbardziej :P Za 2 tygodnie będę namiętnie kręcił 2500k na najtańszym mobo na P67 (Asrock Pro3) i zdam relacje czy warto kupować coś droższego ;) Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ja jutro wymieniam Asusa Pro na Deluxe. Jak mi nie zadziała to oddam ten złom :) pobaw sie szyną na 100 nie startuje komp całkowicie bezgłośny, pompka 7V wentyle 600RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Startuje ka 100 ale pojawia sie napis overcl. failed :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Maxforce 5GHz przy VCore 1.44 , Bogactwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Maxforce 5GHz przy VCore 1.44 , Bogactwo Pod obciążeniem :) ,w na nie obciążonym 1.5V ,chociaż jak ma opcje w idle że ma 0.9V to dobrze :) ja stwierdziłem ze powyżej 1.4V nie puszczam procka do 24/7 ,pozostawiłem stabilne 4.7 GHz + na pamięci dałem 1.6V ,wszystko ładnie śmiga i chłodno jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Maxforce 5GHz przy VCore 1.44 , Bogactwo U mnie nieco gorzej, bo przy 1,5V z oszczędzaniem energii czyli w Biosie: vcore normal plus 0,150V i z oszczędzania tylko to C3/C6 włączone: I tak LinX po 20 min. (wedle życzenia): Zużycie ze ściany: Idle Zużycie ze ściany: Ustawienia jak najbardziej 24/7, bo jak widać w idle (oglądanie filmów, net, muzyka itd. itp.) vcore w okolicach 1,1V. Przy dwóch rdzeniach obciążonych na maksa vcore idzie na 1,43V: Jedynie problem to temperatura, bo ta idzie niebezpiecznie to powyżej 90* (tylko przy 4 rdzeniach na maks), ale czego można oczekiwać od hr-02 z 12cm fanderem :wink: pzdr Edytowane 16 Stycznia 2011 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Jedynie problem to temperatura, bo ta idzie niebezpiecznie to powyżej 90* (tylko przy 4 rdzeniach na maks), ale czego można oczekiwać od hr-02 z 12cm fanderem :wink: pzdr Wylacz HT zarobisz 7 stopni :) No chyba, ze ci potrzebne B-) Ja jak zobaczylem utylizacje 8 watkow w FSX to mi rece opadly i pierwsze co zrobilem to wylaczylem HT w bios :) Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ht wyłączone co widać na załączonych obrazkach :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Startuje ka 100 ale pojawia sie napis overcl. failed :(. to samo mam jak zapisze 100.1 tez wyskakuje ustawie 100.2 i wyżej już nie tak tylko jak pamiątki ustawione na 1600 przy 1333 nie Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 A moikomp wogóle nie wstaje po restarcie tylko się wylącza. Ustawiałem od 100.0 do 100.5 i to samo nawet 90.0 zapodalem zawsze mam overc. failed. Zeby wejsc do windy musze wejsc do biosu i wlaczyc botowanie z dysku systemowego i wtedy wchodze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Pod obciążeniem :) ,w na nie obciążonym 1.5V ,chociaż jak ma opcje w idle że ma 0.9V to dobrze :) ja stwierdziłem ze powyżej 1.4V nie puszczam procka do 24/7 ,pozostawiłem stabilne 4.7 GHz + na pamięci dałem 1.6V ,wszystko ładnie śmiga i chłodno jest :D 5ghz na sztywno było to jest 24/7 z offset zasilania Idle z HT myśle że dobry wynik przy zachowaniu ciszy,maksymalne zasilanie 1.423 przy offset Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Taka prośba możecie wrzucać fotki jako załączniki, a nie ładować na tego beznadziejnego imageshack'a :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Taka prośba możecie wrzucać fotki jako załączniki, a nie ładować na tego beznadziejnego imageshack'a :wink: pzdr nie ma problemu ale forum powinno pomniejszać do twojej rozdzielczości Lepiej teraz :lol: Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...