klami85 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Coś się dzieje ........... Zapowiada się niezła sztuka. Podaj batch ja możesz. Pewnie będziesz musiał trochę podnieść napięcie. Moja sztuka na 5.0GHz przechodziła Linxa @ 1.3v (z bios), ale do orthosa puszczonego na całą noc potrzebuje już 1.35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Czy wy na prawde nie przejmujecie się wydajnością w LinX? Bo to wygląda jakby proce chodziły na stock, a CPU-Z pokazywał puste MHz. Ile macie gigaflopów na stock? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wydajność procka mierzyc Linxem? Nie przesadzajmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 A co za różnica czym sie mierzy? Jakiś powód dla którego na SB było by dużo wolniej niż na Lynnfield? Chyba nie optymalizacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Znalazłem taki egzemplarz Intel 2500K na ebay'u. Pomijając fakt samej aukcji, to czy wyszedł nowy batch SB ze zmniejszonym(lub nie) vid czy w ogóle poprawiony/zmieniony jakoś ? Do tego Chińczycy sprzedawają wersje ES, jest jakaś różnica do sklepowego box'a ? (pomijając sprawę loterii). pzd Edytowane 30 Stycznia 2011 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Coś się dzieje ........... czy ty kiedys trafiłes słabego proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 czy ty kiedys trafiłes słabego proca ? własnie ;> ;) Jacek to na LC bo tempy jakieś nie halo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 taaa... coś marne. muszę rozebrać i ponownie zmontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) czy ty kiedys trafiłes słabego proca ? własnie ;> ;) Jacek to na LC bo tempy jakieś nie halo ? Pan Jacus ma tam ~~1.4V Temp za wysokie jak na LC chyba, ze ma goracego cepa Edytowane 30 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dokładnie. okolice 1.4V. nie sugerować sie CPUZ. ta wersja źle poakzuje vcore. pisałem o tym w wątku o płytach GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Do tego to obciazenie mi sie nie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Do tego to obciazenie mi sie nie podoba Co za maruda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 CPUz 1.56.3 dobrze działa z gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Co za maruda :) Widze ze QPI/VTT podbite na 1.16V :) Dalo Ci to cos czy tak dla spokojnosci podbiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Dało ...................... stabilność. Wywalało BSOD 124. A tak przy okazji: Bootują wasze proce z mnoznikeim 51/52? Edytowane 30 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Mój na 52 bootował przy napieciu 1,5v. Nawet marki porobiłem. Na codzień mam 4700 na 1,34v w stresie z offsetem 0.050. Testowałem Linxem i przechodziło z niższymi napieciami po kilka godzin. Niestety mój pogląd na stabilność procka popsuł program do obróbki video. Po kilkunastu minutach wyskakiwały błędy. Dopiero zwiekszenia napięcia dało dobry rezultat. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Mi bootuje i na 59 ale co z tego jak do windowsa nie wejde... (jesli o taki boot chodzi, bo mozna interpretowac na 2 sposoby) Max stable 54 Edytowane 30 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 U mnie max co udało się coś zdziałać to 53, Boot'uje z 55 (więcej nie próbowałem). Po próbie z 54 i napięciem 1,55V podczas ładowania windy płyta oszalała i musiała przywracać bios :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Oj tak 5,0 1,17V to bym przygarnął :lol2: GyBy gryzie się coś z Cpu-z, trzeba polegać na HW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) spi 1m 6,766 na poczatek bez cw i z nieposlusznymi pamiatkami, poprawka bedzie pod ss po sesji 5,5 ghz na powietrzu, napiecie za wysokie, jak zwykle przywale wiecej co by zobaczyc mhz i spi, dopiero pozniej mysle, da sie zrobic na 1,55 5,4 smiga sobie na 1,475 Edytowane 30 Stycznia 2011 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Czy Asus P8P67 LE nie będzie za słaby do podkręcania ? Nie ma radiatorów z obu stron procesora, bo nie ukrywam, ze podoba mi się płyta, bo ma IDE i jest tania :) Edytowane 31 Stycznia 2011 przez siwyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) spi 1m 6,766 na poczatek bez cw i z nieposlusznymi pamiatkami, poprawka bedzie pod ss po sesji Zakladaj SS albo azot i bij nasza 32-ke :wink: Edytowane 31 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfen Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam dlaczego wszędzie piszą ze procki te np 2500k utrzymuja w stresie 60 C CPU VCore równe ~1,3V pod obciążeniem i stabilne 4,5GHz Temperatura maksymalna podczas testów stabilności wzrosła do ok. 55~60′C na jednym z portali piszą "4,2GHz – to najwyższe stabilne taktowanie jakie i5 2500K osiągnął przy napięciu zasilającym CPU równym ~1,21V. Temperatura podczas testów stabilności nie przekroczyła 50′C przy wykorzystaniu Thermalrighta Archon." a więc do jasnej ciasnej o co tu chodzi, zobaczcie mojego screnna 100% load temp. po 70 C napiecie deflaut 4200mhz chłodzenie nie byle jakie NHU 12P Noctua pasta od Noctuy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zakladaj SS albo azot i bij nasza 32-ke :wink: nawet o tym nie marze :wink: ale cos tam kompleksowo wyskrobie jakies 1m 16m i 32m po swojemu dla wlasnej tworczej radosci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 a więc do jasnej ciasnej o co tu chodzi, zobaczcie mojego screnna 100% load temp. po 70 C napiecie deflaut 4200mhz chłodzenie nie byle jakie NHU 12P Noctua pasta od Noctuy o napiecie i chłodzenie - tak w skrócie, NH-U12P to nie archon, a 1.36V to nie 1.21V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 nowy beta bios msi gd65 - Login duże poprawki względem poprzednich biosów ,ale vdroop nadal ,jest duży i na dodatek skacze o 0.04V w górę ,nie zależnie czy High czy Low w biosie :) morfen: jak u ciebie wygląda sytuacja z napięciem ustawionym w bios ,a odczytem przy 100% obciążonym procesorze ,ustaw np: 1.25V i na chwilkę włącz Linxa i popatrz w CPU-Z na napięcie ,czy idzie w górę czy w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 nowy beta bios msi gd65 - Login duże poprawki względem poprzednich biosów ,ale vdroop nadal ,jest duży i na dodatek skacze o 0.04V w górę ,nie zależnie czy High czy Low w biosie :) morfen: jak u ciebie wygląda sytuacja z napięciem ustawionym w bios ,a odczytem przy 100% obciążonym procesorze ,ustaw np: 1.25V i na chwilkę włącz Linxa i popatrz w CPU-Z na napięcie ,czy idzie w górę czy w dół a może by tak zrobić pomiar miernikiem i napisać konkrety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 poczytaj reszte stron ,nie bd sie powtarzać :) ,jest zawyżanie napięcia z względem ustawionego w biosie ,support msi ,też na obecna chwile nic nie poradzi ,odpisali tylko że będzie to brane pod uwagę w kolejnych wersjach biosu ,jednak chyba nie poskutkowało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Panowie, SB ma dynamiczne VID i stabilne Vcore będziecie mieli tylko wtedy jak na sztywno ustawicie napięcie w BIOSie. Jeśli zmieniacie je przez offset to dropy będą na każdej płycie. Tez mnie na początku to dziwiło i wkurzało ale trzeba się przyzwyczaić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mechicano Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Problem z P67/H67 , plyty glowne beda do zwrotu. Intel finds Sandy Bridge chipset design flaw, shipments stopped and recalls beginning -- Engadget http://www.anandtech.com/show/4142/intel-discovers-bug-in-6series-chipset-begins-recall Edytowane 31 Stycznia 2011 przez El_Mechicano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...