klami85 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Dzięki, to ja ten marudny. Ale te oba zdjęcia są takie same... Hmm... nie mam pojęcia dlaczego, ale poprawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) widze, ze dzialanie tego load line calibration to czysta magia, wiec podziele sie swoimi dzisiejszymi obserwacjami :D przy ustawieniu LLC na 100% offset ustawiony na 0.015 daje napiecie ~1.42-43v, przy 75% i offsecie 0.040 mamy 1.4v :] wplywu na podkrecanie nie zauwazylem, ale z wlaczonym napiecie idle spada o 0.1v takze mysle, ze warto ;) Edytowane 12 Lutego 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Mam pytanko. proc ustawiony 45x100 napięcie MANUALVOLTAGE na 1.275V jest 100% stabilne - LinX bez błędnie ponad godzinę, max temp to 66 :wink: Chciałem zatem zaoszczędzić trochę energii ustawiając napięcie przez OFFSET VOLTAGE. Po włączeniu tej opcji na + i dodaniu min możliwej wartości 0.005V CPU-Z pod obciążeniem pokazuje wartości w przedziale 1.47-1.53V, temp pod obciążeniem wzrosła do 74 stopni. Zatem przełączyłem + na "-" w OFFSET VOLTAGE, niestety włączenie minusa zaowocowło blue screenami :mur: Jakieś pomysły jak ustawić wskazaną wartość pod obciążeniem i jednocześnie cieszyć się z mniejszego poboru prądu podczas myszkowania w Internecie ?? --------------------------- Już nieaktualne zaradziłem zmniejszając opcje LOAD CALIBRATION Edytowane 12 Lutego 2011 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 spróbuj wyłączyć LLC i daj offset na '+'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 ktoś pytał o temperatury 4.4ghz 1.275v max 65c , 4.7ghz 1.35v max.71c (pomiar po 2h linx) zostaje przy 4.4 nizsze temperatury różnicy w wydajności nie widzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Zmieniłem bios na 1204, różnicy w OC nie zauważyłem. Procek który mam daje rade na 5 GHz, ale wymaga do tego napięcia OFFSET +0.1V. CPU-Z podczas LynX wskazuje napięcie rzędu 1.51-1.53V temp. wzrasta do 82-85 stopni, dlatego postanowiłem zostać przy 4.5GHz na napięciu 1.275V i temp o 20 stopni niższej. Może będzie możliwość zmiany procka na inny egzemplarz, to trafi się lepsza sztuka, póki co musi wystarczyć to co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 ktoś pytał o temperatury 4.4ghz 1.275v max 65c , 4.7ghz 1.35v max.71c (pomiar po 2h linx) zostaje przy 4.4 nizsze temperatury różnicy w wydajności nie widzę dzięki ptys, widzę, że całkiem nieźle twój HR-02 chłodzi. Może będzie możliwość zmiany procka na inny egzemplarz, to trafi się lepsza sztuka, póki co musi wystarczyć to co jest. Możliwość będzie jeśli sobie kupisz, czyż nie tak? Poza tym, ta twoja sztuka wygląda na całkiem dobrą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Od czasu do czasu składam komputery większość odbiorców nie jest zainteresowana OC, za to ja tak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) Kto przykleił ten temat? Już chyba dwa razy pisałem żeby go tymczasowo zamknąć, aby sie ludzie przenieśli do właściwiego, który powinien być przyklejony. To ma być ogólny temat o SB. A Gulftown to też jeszcze obowiązujący high-end, i wg mnie do czasu 1356/2011 powinien być przyklejony, tak jak Bloomfield (zwłaszcza że Lynnfield też jest, a to na dobrą sprawę już przeszłość). Ktoś nie specjalnie umie moderować ten dział. Edytowane 13 Lutego 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 właściwy to jaki wg Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Może ten? Core i5/i7 - Sandy Bridge-DT (LGA 1155) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Znaleźli się forumowi esteci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Ja po prostu nie lubie burdelu w dziale, który codziennie odwiedzam. Skoro w Grach przestrzega się porządku, uważam że powinno się i tutaj, co przecież jest absolutnie banalne i wymaga minuty roboty raz na parę miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 skoro mamy burdel, to gdzie są "plaże"?:> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 ktoś pytał o temperatury 4.4ghz 1.275v max 65c , 4.7ghz 1.35v max.71c (pomiar po 2h linx) zostaje przy 4.4 nizsze temperatury różnicy w wydajności nie widzę 4.4ghz 1.25vcore max 61c na Silentium Fortis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 wychodzi na to że fortis jest lepszy od hr-02 albo ściemniasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 w ogole dziwi mnie podawanie pojedynczych wynikow, rdzenie sa 4 i u niektorych rozstrzal jest 10 stopni =] u mnie na cuplex kryos przy 1.4v od 58 do 65 stopni w zaleznosci od rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Przecież na SB to normalne, że tempy na rdzeniach znacznie się różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 no wiec podaje sie maksymalne temperatury chyba, bynajmniej tak zawsze było przy ocenianiu chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) no wiec podaje sie maksymalne temperatury chyba, bynajmniej tak zawsze było przy ocenianiu chłodzenia Dokladnie, a na dodatek proponuje wrzucic Windows 7 SP1 + Linx 0.6.4 i z waszych magicznych 70 na rdzeniu, zrobi sie 90, przerabialem to :) Do v wiekszego od 1.4 do tego proca tylko woda, wiadomo, ze sie proc w 99% czasu tak nie rozgrzeje, ale nie oszukujmy sie, ze rozgrzac sie moze :) Edytowane 13 Lutego 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Tego LinXa co tu wrzucalem nikt nie chce widziec na oczy.... ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 ja bym chetnie zobaczyl, ale nie chce widziec u siebie siodemki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (...) Do v wiekszego od 1.4 do tego proca tylko woda, wiadomo, ze sie proc w 99% czasu tak nie rozgrzeje, ale nie oszukujmy sie, ze rozgrzac sie moze :) Eee tam... U mnie w tym magicznym LinX'ie nawet 94* na jednym rdzeniu, a ani myślę o zjeżdżaniu z napięciami :lol: Skoro podczas grania jest zdrowo poniżej 70*, więc nie ma się czym przejmować :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) sp1 dla win7 to chyba jeszcze oficjalnie nie ma ale mam w windzie załączoną wysoką wydajność i testuję linxem w trybie x64 (linx wersja z bajerami które ponośc lepiej grzeją axp czy jakos tam), dziś miał wyjść nowy bios cały czas czekam i nic, troche poszperałem i znalazłem fajny poradnik dla asusowców Official ASUS P8P67 Series Overclocking Guide and Information - XtremeSystems Forums ASUS P8P67 Pro/Evo/Deluxe OC discussion thread - XtremeSystems Forums nie rozumiem do końca co daj opcja "cpu current capability" może ktoś mnie oświeci w tej materii, odnośnie wyników hr-02 postaram się cos w najbliższym czasie poprawić bo na razie nie jest wszystko zmontowane jak trzeba kucyk jak w ogóle twój proc smiga (napiecia i ghz) najlepiej max i 24/7 chemiczny ali tez zapodaj swoje osiagi Edytowane 13 Lutego 2011 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 no to doszedlem do tego jak chcialem :) mam 5.0 stabilne , tylko tempy troche wysokie sa, i asrock daje rade jak widac Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) bede sledzil twoje odpowiedzi w tym temacie, bo strasznie ciekawy jestem ile ten procek pochodzi przy 1.5v :) btw na takim napieciu 5 ghz robia najwieksze padaki - mam nadzieje ze nie dochodziles do tego dlugo :P Edytowane 13 Lutego 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 moze i jest padaka :) ale dziala w razie co mam gwarancje :) dla mnie jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 pieciu stopni brakuje do wlaczenia czujnika termicznego - troche pograsz, nagrzeje sie w pokoju i szybko go odkrecisz :P nawet nie bedziesz czekal na lato i 34 stopnie w cieniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Co ma grzanie w linxie wspólnego z grzaniem przy normalnym użytkowaniu? W Furmarka też grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) ...dziś miał wyjść nowy bios cały czas czekam i nic... Gość wczoraj dodał wpis: Out of the office currently but will have another update tomorrow. (Czyli dziś) moze i jest padaka :) ale dziala w razie co mam gwarancje :) dla mnie jest ok :) Już widzę, jak przygotowujesz coś ważnego do roboty i pstryk... :mur: Edytowane 14 Lutego 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...