kuziu Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 pod warunkiem, że masz płytę inna niż MSI ! Jest możliwość uaktywnienia niskich taktowań po przez włączenie c1e + eist ,w msi nie ma offsetu i jest zła regulacja vdroop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 nie zmienia to faktu, że po OC można zapomnieć o spadku napięcia w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 No to coś czuję, że podczas wymiany na nową rewizję chipsetu, zmienię producenta mobo ;) Płytka ogólnie nie jest zła, aczkolwiek faktycznie wielu opcji w UEFI brakuje. Jak będę kręcił to wycisnę maxa na def vcore i dam znać jak to chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) Nie taka zła ta kostaryka: 3049A306 . Ustawione tak szybko bez sprawdzania niższych vcore.Test Prime95-blend test. Chłodzenie megahalems od kuziu'ego ma wprawdzie zje... podstawke <_< ale jakoś daje rade.Sa momentami spore skoki temp co widac w realtemp.Nie wiem czym są spowodowane.Chłodzenie jest ledwo letnie w momencie kiedy pokazuje temp rzędy 80*C Uploaded with ImageShack.us Edytowane 27 Lutego 2011 przez JejoX 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) Nie taka zła ta kostaryka: 3049A306 . Ustawione tak szybko bez sprawdzania niższych vcore.Test Prime95-blend test. Chłodzenie megahalems od kuziu'ego ma wprawdzie zje... podstawke <_< ale jakoś daje rade.Sa momentami spore skoki temp co widac w realtemp.Nie wiem czym są spowodowane.Chłodzenie jest ledwo letnie w momencie kiedy pokazuje temp rzędy 80*C NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW!!! Uploaded with ImageShack.us Bo to temperatura rdzeni w srodku CPU. Na zewnatrz jest o wiele nizsza. Tak dziala przewodnictwo cieplne tej czapki na CPU. Gdyby Intel jej nie dawal to latwiej by bylo zbic te temperatury. Edytowane 27 Lutego 2011 przez ULLISSES cytowanie obrazków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 I ukruszyć rdzeń. :] Zresztą zdjąć chyba można we własnym zakresie o ile to nie jest przylutowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 mam ten sam batch co ty :) ale nie stety czekam na plyte dzieki za screena. na jakiej plycie ten wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) mam ten sam batch co ty :) ale nie stety czekam na plyte dzieki za screena. na jakiej plycie ten wynik? P8p67 pro...cholerstwo <_< Teraz testuje procek na multi x52 Vcore 1.46 ale po 20min prim95 BSOD.Mimo wszystko jestem mega zadowolony bo nigdzie nie było inf. o prockach z kostaryki i bałem sie ,ze jakis beton bedzie ,a okazuja sie byc tak samo dobre jak i inne.Potem bede bawił sie w 4.5Ghz 24/7. Edytowane 27 Lutego 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Nie taka zła ta kostaryka: 3049A306 . Ustawione tak szybko bez sprawdzania niższych vcore.Test Prime95-blend test. Chłodzenie megahalems od kuziu'ego ma wprawdzie zje... podstawke <_< ale jakoś daje rade.Sa momentami spore skoki temp co widac w realtemp.Nie wiem czym są spowodowane.Chłodzenie jest ledwo letnie w momencie kiedy pokazuje temp rzędy 80*C Twój wynik jest obiecujący, bo też mam Kostarykę z podobnym batchem 3049A304. Tym bardziej już nie mogę się doczekać Extreme6 na B3... Ja będę walczył na Archonie albo Mugenie 2, ciągle się waham co wziąć. Swoją drogą ciekawi mnie to, że na necie nie ma praktycznie informacji o batchach Costa Rica - może to jakaś nowa fala dostaw na Europę środkową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Twój wynik jest obiecujący, bo też mam Kostarykę z podobnym batchem 3049A304. Tym bardziej już nie mogę się doczekać Extreme6 na B3... Ja będę walczył na Archonie albo Mugenie 2, ciągle się waham co wziąć. Swoją drogą ciekawi mnie to, że na necie nie ma praktycznie informacji o batchach Costa Rica - może to jakaś nowa fala dostaw na Europę środkową? Poznaje powoli wpływ poszczególnych opcji na stabilność i wczoraj poległem próbujac uzyskac stabilne 5.2Ghz przy V1.48. po 10-20min BSOD z kodem , który wskazuje na za niskie Vcore wiec dzis bede póbował max do V1.52. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Pytanie przy jakim V zdecydował byś się na obciążenie 24/h przez dłuższy czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Albo przy jakim najniższym napięciu ta sztuka będzie stabilna w Prime @ 5GHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 IMO 1,35V to max dla 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 jak bedzie troche blizej do ivy bridge to sprawdze ile pociagnie na 1.5v, bo chyba jakas kopnieta sztuke mam ;) spi 32 mb nie liczy mi nawet przy default... tylko raz dalem 1.5v do testow 5 ghz zaraz po kupnie i wtedy jakos policzyl :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 na XS jest gdzieś że dla 32nm sandy bridge może pracować bezpiecznie z max 1.52v przy zapewnionych niskich temperaturach ,także nie ma co się litować ,bo zawsze jest gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) Pytanie przy jakim V zdecydował byś się na obciążenie 24/h przez dłuższy czas... W sumie to mi nie zależy:P Za długo bawie sie w o/c żeby miec jakies wieksze opory:) Albo przy jakim najniższym napięciu ta sztuka będzie stabilna w Prime @ 5GHz ;) Mam zamiary to dzis sprawdzic.Licze na 1.35-1.38 IMO 1,35V to max dla 24/7. Eee tam :wink: Edit: Wprawdzie walid ale cieszy oko :lol: Uploaded with ImageShack.us Edytowane 1 Marca 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) Z68 Extreme4 Edytowane 2 Marca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 I teraz czekać na nowa podstawkę czy na chipset Z z 1155 :mur: i tak można czekać i czekać bo co chwilę coś nowego :blink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zacken Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 u mnie przy msi p67a-gd55 oc genie wrzuca na 4,2ghz przy napięciach 1,208v i jest to sytuacja przy biosie 1.4 (test prime 95 5godzin i orthos 8 godzin przeszdl spoko) wydaja mi sie dosc niskie napiecia biorac pod uwage testy z neta gdzie oc genie kreci nawet napiecia do 1,4. po aktualizacji biosu na 1.7 wykresil napiecia na 1,35 wiec wrocilem do starego. wszystko bedzie ok jak bedzie na codzien chodził na oc genie 4,2 przy napieciu 1,208v?? nie zaglebialem sie jeszcze w oc mojego procka. planuje w biosie w przyszlosci podkrecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 I teraz czekać na nowa podstawkę czy na chipset Z z 1155 :mur: i tak można czekać i czekać bo co chwilę coś nowego :blink: Pewnie, że można czekać w nieskończoność... Musisz sobie zadać pytanie, czy brakuje Ci mocy obliczeniowej? Jak tak to już w styczniu trzeba było wymienić platformę, a jak nie to możesz spokojnie czekać na następną podstawkę. Zastanawiam się czy jak będę wymieniał płytę na tą z bug free P67 to mi od razu pozwolą zamienić na Z67? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Aktulanie brakuje bo komp stoi bez mobo i CPU :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Zastanawiam się czy jak będę wymieniał płytę na tą z bug free P67 to mi od razu pozwolą zamienić na Z67? Nie bardzo widzę taką możliwość. Z tego co pamiętam płyty do wymiany można zgłaszać chyba tylko do kwietnia np. u Asusa. Wiąże się to pewnie z tym, że gwarancja się resetuje i zaczyna się liczyć od nowa. A tak można by wymienić pod koniec okresu i tym prostym sposobem mieć 6 letni okres gwarancji. Ale to tylko moje domysły. W każdym razie, jeśli płytę możesz reklamować do kwietnie a nowy chipset wyjdzie później... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 W przypadku ASRocka wymianę należy dokonać do 30 czerwca. IMO to może być kwestia dogadania się ze sklepem. Oni poprawionego mobasa P67 B3 wciągną sobie na stan, a klient im dopłaci do Z68. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Aktulanie brakuje bo komp stoi bez mobo i CPU :mur: Nie wiem jak to jest w Twoim przypadku, ale nie widzę tu większego sensu przesiadki z i7 920 na SB. Już lepiej było dołożyć do lepszej grafy. Ja wymieniam tylko i wyłącznie ze wzgledu na zapotrzebowanie 4 rdzeni. Postanowiłem więc wybrać możliwie jak najszybszą platformę przy rozsądnej cenie. Co do nowego chipsetu to nie zamierzam czekać. Licze tylko że po 10 marca będzie możliwość już kupienia poprawionej wersji ASRocka P67 Extreme 4. Chociaż szczerze w to wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Devil- będąc kiedyś właścicielem i7 920, zadałem pytanie(Tutaj) czy warto zmienić na SB, odpowiedzi były różne... Sam na własną rękę szukałem porównania 920@4,2 do jakiekolwiek 2...K, nic nie znalazłem, jedyne porównania do 950@4.0 - na korzyść 2xxxK. Zalazłem chętnego na mój sprzęt, mała dopłata + 100PLN, zmiana platformy i olbrzymi skok(no może nie mam teraz "HideEnde :) " ), niech ktoś z Kolegów pochwali się 4,00 lub 4,20 z włączonym HT na 1366(24/7) i poda Vcore oraz wyniki w syntetykach to zobaczysz różnicę. Podsumowując, masz kupca (+/- 250PLN) zmień o ile wykorzystujesz komputer do czegoś więcej niż grania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 (edytowane) Nie bardzo widzę taką możliwość. Z tego co pamiętam płyty do wymiany można zgłaszać chyba tylko do kwietnia np. u Asusa. Ciekawe w jakim czasie podesla wymieniona plyte. Czy trzeba bedzie czekac 2 tyg. robocze (w praktyce nawet dluzej) czy szybciej to zrobia... ;) Wydaje mi sie, ze lepiej pojechac z direct RMA niz przez ziutka od ktorego sie zakupilo mobo Edytowane 2 Marca 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 No i w gralu niby dziś mieli GB U4-B3 ... ;) Tylko cena oczywiście zawyżona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Tam zawyzona... Jelenie sa w cenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Zalazłem chętnego na mój sprzęt, mała dopłata + 100PLN, zmiana platformy i olbrzymi skok(no może nie mam teraz "HideEnde :), zmień o ile wykorzystujesz komputer do czegoś więcej niż grania... A do czego Ty wykorzystujesz komputer i gdzie odczułeś ten 'olbrzymi skok' oprócz syntetyków etc. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 (edytowane) 1.) Piszę w Borland RAD Studio - kompilacja skrócona od 5% do 30%, w zależności od złożenia projektu. 2.) Zapytania SQL (dotyczące Comarch XL) + moduł BI (Business Intelligence, wizualizacja - zadania jako serwer) do 20% (trzeba zaznaczyć iż dla 1366 dla odpowiednich "memorek" SB przegrywa mimo OC - zapytania operują na pamięciach a nie na procesorze, "TRIPLE" rządzi:) ) 3.) XFX 3D - po prostu szybciej 4.) Dodatkowo programowanie w QT oraz inne "czyste" C (make -j8), ASM -- jw. Głównie zajmuję się pracą na zlecenie, gry szybciej ale według mnie nie do zauważenia w stosunku do dobrze kręconej platformy 1366, miałem dopisać 1156 ale brak HT przy kompilacji w C/C++ jest dość zauważalny. Edytowane 3 Marca 2011 przez xavier78 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...