Malik Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam Mam do Was pytanie w sprawie cooler'a Noctua NH-D14 ... czy nie bedzie wadzil o pamieci Corsair Dominator na mobo Asus Rampage II Extreme ? Szukalem w sieci fotek oraz info na ten temat ale nie znalazlem. Z gory wielkie dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Na 99% będzie wadzić - patrzę na zdjęcie D14 na P5Q i layout obu płyt... http://i80.photobucket.com/albums/j177/gogos7/AsusP5QPro.jpg http://www.dinokomp.si/images/ASUS%20Rampage%20II%20Extreme.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Na 99% będzie wadzić - patrzę na zdjęcie D14 na P5Q i layout obu płyt... Noctua NH-D14 on Flickr - Photo Sharing! http://i80.photobucket.com/albums/j177/gogos7/AsusP5QPro.jpg http://www.dinokomp.si/images/ASUS%20Rampage%20II%20Extreme.jpg Tylko widzisz problem jest taki ze corsair dominator maja radiator :) i teraz pytanie czy noctua wejdzie nad nie, czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zrozumiałem doskonale - dlatego dałem odnośnik gdzie widać jak normalne DDR2 mają góra 2.3mm prześwitu. I wiem że dominatory mają lekko 60% większą wysokość niż gołe DDR3. Chociaż gdybyś zrezygnował z pierwszego 140mm i darował sobie TrippleChannel miałbyś szanse na zamontowanie tej konfiguracji 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Przejrzyj foty z tego Ja uważam że wejdzie, jedynie co to wentyl będzie się stykał z pamięciami co w niczym nie przeszkadza. Fota z neta: http://farm3.static.flickr.com/2705/4401356918_e8d2dbb196_b.jpg Edytowane 11 Czerwca 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Vipery są niższe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 No to dobrze że są ale zobacz drugie foto które znalazłem na necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Drugą zauważyłem po tym jak dodałem odpowiedź - fakt - drugi kanał + podciągnięty wentylator. Działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Przejrzyj foty z tego Ja uważam że wejdzie, jedynie co to wentyl będzie się stykał z pamięciami co w niczym nie przeszkadza. Fota z neta: http://farm3.static.flickr.com/2705/4401356918_e8d2dbb196_b.jpg Ta fotka z sieci mowi wszystko :) Wielkie dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Tylko musisz miec odpowiednio szeroka obudowe, bo przesuniesz wentylator 120mm w strone lewej sciany. Jesli sie nie zmiesci, to zawsze mozesz go zalozyc na druga strone w systemie "pull". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Tylko musisz miec odpowiednio szeroka obudowe, bo przesuniesz wentylator 120mm w strone lewej sciany. Jesli sie nie zmiesci, to zawsze mozesz go zalozyc na druga strone w systemie "pull". Sprawa juz rozwiazna, spokojnie wchodzi: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 fajnie się prezentuje to chłodzonko :) Malik podaj jakie są różnice po przejściu z LC na AC ? i jak z ciszą :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Magmy i Noiseblockery skręcone, więc problemu hałasu pewnie nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) Nie wiem po co ten dolny wentylator, przy takim przewiewie w budzie wystarczy jeden. Nawet pokusiłbym się o sprawdzenie czy nie pójdzie pasywnie na nominalnym taktowaniu. Edytowane 23 Czerwca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 fajnie się prezentuje to chłodzonko :) Malik podaj jakie są różnice po przejściu z LC na AC ? i jak z ciszą :D? Powiem tak... jestem mega zadowolony. W koncu mozna wyciagnac mobo w 5min i zrobic co sie chce. Co do ciszy... dziwne ale ciszej przy tym setupie. Moze temu ze wtedy bylo 8 wentyli w budzie. Temperatury ogolnie tez dobre: cpu miedzy 35-68 przy xilence krecacych sie w przedziale 200-750rpm. Ogolnie wszystkie wentyle kontroluje aquaero plus 6 czujnikow temperatury. Nie ma szans na przegrzanie sprzetu ;) Magmy i Noiseblockery skręcone, więc problemu hałasu pewnie nie ma. Dokladnie, skrecone i cisza. Panel dba zeby dynamicznie zmienic obroty w razie potrzeby. Nie wiem po co ten dolny wentylator, przy takim przewiewie w budzie wystarczy jeden. Nawet pokusiłbym się o sprawdzenie czy nie pójdzie pasywnie na nominalnym taktowaniu. Nie ma takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 mozesz wrzucic info jakie dokladnie wentyle zastosowales ? proc na ile puszczony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 mozesz wrzucic info jakie dokladnie wentyle zastosowales ? proc na ile puszczony ? Zastosowalem wentyle 140mm: LINK, oraz 120mm: LINK firmy Xilence. Natomiast proc puszczony na 4ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...