Skocz do zawartości
Elektron

Procesor PORAŻKA.

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <span style="color:red;">[ciach!]</span>o**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier......

Seria to DLT3C 0306.

Mój kumpel dostał dzień wcześniej dokładnie tą samą serie i lata mu 2208Mhz przy napięciu 1.6.

Mam zajebistego pecha!! KUR**!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <font color="#FF0000">[ciach!]</font>**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier......

Seria to DLT3C 0306. 

Mój kumpel dostał dzień wcześniej dokładnie tą samą serie i lata mu 2208Mhz przy napięciu 1.6.

Wątpie czy poprawi Ci to humor ale u mnie jest to samo. Max co wycisnę to 172*11. Granica 2GHz to nieosiągalny kosmos!!!

Mamy zajebistego pecha :cry: !

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <font color="#FF0000">[ciach!]</font>**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier......

Seria to DLT3C 0306. 

Wątpie czy poprawi Ci to humor ale u mnie jest to samo. Max co wycisnę to 172*11. Granica 2GHz to nieosiągalny kosmos!!!

Mamy zajebistego pecha :cry: !

Pozdrawiam

:lol: To jeszcze gorzej niż ja. Współczucia, nie wiem za co nas tak ukarali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria to DLT3C 0306. 

Na jakim mnożniku próbowłeś??

Jaki zasilacz - a właściwie napięcia ??

Jakie ustawienia ramu - nieraz jak się ustawi turbo (ultra czy jakoś na max) to okazuje się że niezłe pamiątki nie wyrabiają - a płyta ustawia np cas=1,5 i żadne dzisiejsze pamiątki nie dają rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sprawdzic to pozyczajac procka od kumpla.

Był testowany u kumpla :P (czyt. u mnie :D) bo MSI

Elektrona i tak nie obsługuje t-bred'a :). I to nie wina pamięci czy płyty czy czegokolwiek innego bo na tym konfigu mój procek śmiga jak na razie full stable 2208MHz @ 1.6V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz mowa o pechu to mam u siebie Tualatina, ktory mi wstaje na FSB 110 MHz, kupilem go jako 1 GHz (FSB 100MHz). Takiego cuda jeszcze nie widzieliscie:). Pomyslicie nie pech ale szczescie, ale pomyslcie co przeszedlem zanim uruchomilem na nim komputer.

Do tego wszystkiego sprzedalem dzien wczesniej poprzedni procesor (Celeron 667) i zostalem bez kompa z nerwami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz mowa o pechu to mam u siebie Tualatina, ktory mi wstaje na FSB 110 MHz, kupilem go jako 1 GHz (FSB 100MHz). Takiego cuda jeszcze nie widzieliscie:). Pomyslicie nie pech ale szczescie, ale pomyslcie co przeszedlem zanim uruchomilem na nim komputer.

Do tego wszystkiego sprzedalem dzien wczesniej poprzedni procesor (Celeron 667) i zostalem bez kompa z nerwami.

poracha tulipanki 1.0A smigaja na dobrych pamieciach i na dobrze chlodzonym NB na 170MHz FSB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh pamietam mojego dut3c ktorego pokruszylem i max co chodzil to 1900mhz myslalem ze sie potne, i go szybko spylilem i wsialem dlt3c , bo kto wie czy niedlugo amd juz niebedzie robil nam niespodzianek typu 1,7 @3,0xp, tobie tez radze jak najszybciej zmienic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh pamietam mojego dut3c ktorego pokruszylem i max co chodzil to 1900mhz myslalem ze sie potne, i go szybko spylilem i wsialem dlt3c , bo kto wie czy niedlugo amd juz niebedzie robil nam niespodzianek typu 1,7 @3,0xp, tobie tez radze jak najszybciej zmienic

sory za offtopik - na ile sie kreca 2400+ (0.13) - bo chyba tego bede kupowal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak postudiujesz zachodnie fora (bo tam wiekszosc ludzi ma szybkie proce) to zobaczysz, ze wlasciwie oc wiekszosci procow jest podobne - tzn gorna granica - niewazne czy to jest Xp1700 z dobrej serii, Xp2100 z dobrej serii czy Xp 2600 - i tak na chlodzeniu powietrznym wiekszosci ludzi konczy w okolicach 2,3Ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak postudiujesz zachodnie fora (bo tam wiekszosc ludzi ma szybkie proce) to zobaczysz, ze wlasciwie oc wiekszosci procow jest podobne - tzn gorna granica - niewazne czy to jest Xp1700 z dobrej serii, Xp2100 z dobrej serii czy Xp 2600 - i tak na chlodzeniu powietrznym wiekszosci ludzi konczy w okolicach 2,3Ghz

zgadzam sie, wiecej u mnie nie chce (a jest 2310MHz) nie wazne jak wysokie napiecie napiecie dam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...