Elektron Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <span style="color:red;">[ciach!]</span>o**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier...... Seria to DLT3C 0306. Mój kumpel dostał dzień wcześniej dokładnie tą samą serie i lata mu 2208Mhz przy napięciu 1.6. Mam zajebistego pecha!! KUR**!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <font color="#FF0000">[ciach!]</font>**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier...... Seria to DLT3C 0306. Mój kumpel dostał dzień wcześniej dokładnie tą samą serie i lata mu 2208Mhz przy napięciu 1.6. Mam zajebistego pecha!! KUR**!! Wątpie czy poprawi Ci to humor ale u mnie jest to samo. Max co wycisnę to 172*11. Granica 2GHz to nieosiągalny kosmos!!! Mamy zajebistego pecha :cry: ! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 no to fakt - zajedz go i do gwarancji to ci wymienia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 no to fakt - zajedz go i do gwarancji to ci wymienia :P to jest wlasnie twoj styl :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <font color="#FF0000">[ciach!]</font>**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier...... Seria to DLT3C 0306. Mój kumpel dostał dzień wcześniej dokładnie tą samą serie i lata mu 2208Mhz przy napięciu 1.6. Mam zajebistego pecha!! KUR**!! Wątpie czy poprawi Ci to humor ale u mnie jest to samo. Max co wycisnę to 172*11. Granica 2GHz to nieosiągalny kosmos!!! Mamy zajebistego pecha :cry: ! Pozdrawiam :lol: To jeszcze gorzej niż ja. Współczucia, nie wiem za co nas tak ukarali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 no to fakt - zajedz go i do gwarancji to ci wymienia :P :x :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Sprzedaj go, doloz kilka PLN i kup znow. Moze tym razem trafisz wlasciwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja bym sprzedał tego i zakupił super dzika na allegro za chyba 280 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 co sie czepiacie - zajechac to nie znaczy odrazu mlotkiem :( ja w kazdym badz razie pozbyl bym sie takiej czarnej owcy i kupil inny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja bym jeszcze posprawdzał czy to aby nie wina pamięci. Puścić je asynchronicznie lub bardzo słabe timingi i testowac.....wtedy jest pewnosc ze to CPU szwankuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Najlepiej sprawdzic to pozyczajac procka od kumpla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zamówiłem procka Antka 1700+ T-breda no i dziś go otrzymałem. Jest tak zajebiś*** <font color="#FF0000">[ciach!]</font>**, że poprostu załamka!! Przy V-core 1.8 nie chciał wstać na 1920Mhz (10 *192fsb) przy napięciu 1.9 wstał na 2016Mhz i przy ładowaniu Windy zwiecha...... Taki jestem wkórwiony, że zaraz wszystko rozpier...... Seria to DLT3C 0306. Mój kumpel dostał dzień wcześniej dokładnie tą samą serie i lata mu 2208Mhz przy napięciu 1.6. Mam zajebistego pecha!! KUR**!! Na jakim mnożniku próbowłeś?? Jaki zasilacz - a właściwie napięcia ?? Jakie ustawienia ramu - nieraz jak się ustawi turbo (ultra czy jakoś na max) to okazuje się że niezłe pamiątki nie wyrabiają - a płyta ustawia np cas=1,5 i żadne dzisiejsze pamiątki nie dają rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Najlepiej sprawdzic to pozyczajac procka od kumpla.Był testowany u kumpla :P (czyt. u mnie :D) bo MSI Elektrona i tak nie obsługuje t-bred'a :). I to nie wina pamięci czy płyty czy czegokolwiek innego bo na tym konfigu mój procek śmiga jak na razie full stable 2208MHz @ 1.6V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Jesli juz mowa o pechu to mam u siebie Tualatina, ktory mi wstaje na FSB 110 MHz, kupilem go jako 1 GHz (FSB 100MHz). Takiego cuda jeszcze nie widzieliscie:). Pomyslicie nie pech ale szczescie, ale pomyslcie co przeszedlem zanim uruchomilem na nim komputer. Do tego wszystkiego sprzedalem dzien wczesniej poprzedni procesor (Celeron 667) i zostalem bez kompa z nerwami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Jesli juz mowa o pechu to mam u siebie Tualatina, ktory mi wstaje na FSB 110 MHz, kupilem go jako 1 GHz (FSB 100MHz). Takiego cuda jeszcze nie widzieliscie:). Pomyslicie nie pech ale szczescie, ale pomyslcie co przeszedlem zanim uruchomilem na nim komputer. Do tego wszystkiego sprzedalem dzien wczesniej poprzedni procesor (Celeron 667) i zostalem bez kompa z nerwami. poracha tulipanki 1.0A smigaja na dobrych pamieciach i na dobrze chlodzonym NB na 170MHz FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pal55 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ze DLT3C to podałeś - a reszta oznaczen?? = moze Ci TB A wcisneli zamiast B? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 heh pamietam mojego dut3c ktorego pokruszylem i max co chodzil to 1900mhz myslalem ze sie potne, i go szybko spylilem i wsialem dlt3c , bo kto wie czy niedlugo amd juz niebedzie robil nam niespodzianek typu 1,7 @3,0xp, tobie tez radze jak najszybciej zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 heh pamietam mojego dut3c ktorego pokruszylem i max co chodzil to 1900mhz myslalem ze sie potne, i go szybko spylilem i wsialem dlt3c , bo kto wie czy niedlugo amd juz niebedzie robil nam niespodzianek typu 1,7 @3,0xp, tobie tez radze jak najszybciej zmienicsory za offtopik - na ile sie kreca 2400+ (0.13) - bo chyba tego bede kupowal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Byc moze, ale ten moj odpalil dopiero na 110. Na nizszych ani mru, mru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pal55 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 jak postudiujesz zachodnie fora (bo tam wiekszosc ludzi ma szybkie proce) to zobaczysz, ze wlasciwie oc wiekszosci procow jest podobne - tzn gorna granica - niewazne czy to jest Xp1700 z dobrej serii, Xp2100 z dobrej serii czy Xp 2600 - i tak na chlodzeniu powietrznym wiekszosci ludzi konczy w okolicach 2,3Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 http://www.cpudatabase.com/CPUdb/Showamd.cfm o tych 2400xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ze DLT3C to podałeś - a reszta oznaczen?? = moze Ci TB A wcisneli zamiast B?Nie no bez przesady wiem jak jest oznaczony A0 i B0 bez przesady odróżnie je. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Spoko, naszczęście znalazłem rozwiązanie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Elektron- u mnie na 2.3ghz nie chcial na V7+ biegac jak mialem napiecie >1.775V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 jak postudiujesz zachodnie fora (bo tam wiekszosc ludzi ma szybkie proce) to zobaczysz, ze wlasciwie oc wiekszosci procow jest podobne - tzn gorna granica - niewazne czy to jest Xp1700 z dobrej serii, Xp2100 z dobrej serii czy Xp 2600 - i tak na chlodzeniu powietrznym wiekszosci ludzi konczy w okolicach 2,3Ghz zgadzam sie, wiecej u mnie nie chce (a jest 2310MHz) nie wazne jak wysokie napiecie napiecie dam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Elektron- u mnie na 2.3ghz nie chcial na V7+ biegac jak mialem napiecie >1.775VNo właśnie a u mnie przy napięciu 1.8 V nie chciał wstać na 1920Mhz..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...