Rikki Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Trzy godziny temu redakcja serwisu Filmweb przyznała, że doszło do nieuprawnionego dostępu do danych nieokreślonej części osób zarejestrowanych. Zaznaczono z góry, że hasła przypisane do kont są zakodowane i to powinno utrudnić ich odczytanie. Podjęto jednak działanie prewencyjne i zresetowano hasła wszystkich użytkowników, których dane wyciekły. Dziś lub jutro osoby te otrzymają wiadomości elektroniczne z zaleceniem, by zmienić hasło także w innych serwisach, o ile ktoś miał takie same, jak na Filmwebie. Aby ponownie zalogować się do serwisu Filmweb należy skorzystać z formularza odzyskiwania hasła, który można znaleźć pod adresem www.filmweb.pl/forgotPassword. Na przypisany do konta adres e-mail zostanie przesłany odnośnik do strony, na której będzie można wprowadzić nowe hasło. Redakcja zaznacza, że osoby, które nie otrzymają takich wiadomości to te, których dane nie zostały wykradzione. Opublikowano także ostrzeżenie przed korzystaniem ze stron internetowych, które oferują możliwość sprawdzenia, czy nasze dane nie należały do skradzionych. Strony te służą przede wszystkim do wyłudzania adresów e-mail. Źródło: PCLab.pl Moje hasło zostało zresetowane; gdy pojawił się na benchmarku niepotwierdzony news próbowałem się zalogować i nic z tego, ręczny reset hasła pomógł choć na maila czekałem kilkanaście minut. Nie tak dawno była podobna historia z (chyba) wykopem i allegro, co to się dzieje na tym świecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Bywa. ;] Nie pierwszy serwis i nie ostatni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...