Skocz do zawartości
Janusz_K

Gdzie wygaszacz ala matrix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam wygaszacza ala matrix. Mam taki jeden ale w czasie spadania na srodku pokazuja sie jakies zmieszne napisy. A ja chcialbym miec czysciutkie i nonstop spadajace takie literko-cyferko-znaczki.

Jezeli ktoas ma to prosze na meila janusz@f.pl albo podajcie linka.

Z gory THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygaszacz spoko ale mialem (chyba mam) taki sam i jest bez napisow i jak to tak chodzi w koleczko to moglem myszka sam sterowac, jak ktos chce to niech pisze. Poszukam.

A Allena bardzo prosze o przeslanie na meila tego co on ma. Znalazlem prawie idealny jakz filmu. Na monitku lataja cyferki sie nie kreca tak samo jak na Matrixie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Janusz_K zaraz ci prześle bo właśnie wróciłęm z wycieczki :D W każdym razie spróbuje przesłać na właściwy adres :wink:

Tych napisów na początku chyba jednak nie da się ominąć, ale można spróbować, może się uda.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki: Matrix.scr,

To jest shareware, niezarejestrowane ma ograniczenie do 640x480, ale nie ma zbednych tekstow (mozna wpisac wiadomosc, ktora bedzie sie od czasu do czasu pojawiac). Jest dwuwymiarowy, bo ma ponad 2 lata. Znalazlem w jakiejs gazecie komputerowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam taki programik ktory zamiast tełka wstawia kod matrixa ruchomy :D

fajna rzezc, ale na pierwsze dwa dni, potem to jest baaaaaaardzo oczojebne i napieprza mnie baniak od tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy efekt jest gdy do tego wygaszacza co dałem, albo do innego modelu dołączysz muzykę tytułową z Reloaded, znaczy się tło instrumentalne, które da się słyszeć w scenie za 40 mln dolców mianowicie gdy Neo walczy na XVIII wiecznych schodach ze sługasami Niby "Francuza".

Co do tła to wystarczy gifa dać na tło (tapetę) i gotowy wygaszacz tapeta a'la Matrix Code. Przy dłuższym oglądaniu i pracy staje się oczojebny, jak wspomniał RS.

Update:

czy wie ktoś jak zrobić z wygaszdacza .scr plik GIF :?: :?: :?: :?: :?: Jest to mi bardzo potrzebne, nawet niezbędne. Pliss jakby ktoś wiedział to niech da znać.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten jest najlepszy jaki widziałem ,prawie idealny,przeczytaj readme przy instalacji

plik na górze

http://strony.wp.pl/wp/k1ll3r/pliki.html

pamiętam kiedys był on płatny

hehe fajnie tylko gdyby dalo sie jeszcze go sciagnac Jezeli macie ten wygaszacz to slijcie na maziboss@o2.pl Z gory dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy efekt jest gdy do tego wygaszacza co dałem, albo do innego modelu dołączysz muzykę tytułową z Reloaded, znaczy się tło instrumentalne, które da się słyszeć w scenie za 40 mln dolców mianowicie gdy Neo walczy  na XVIII wiecznych schodach ze sługasami Niby "Francuza".

Co do tła to wystarczy gifa dać na tło (tapetę) i gotowy wygaszacz tapeta a'la Matrix Code. Przy dłuższym oglądaniu i pracy staje się oczojebny, jak wspomniał RS.

Update:

czy wie ktoś jak zrobić z wygaszdacza .scr plik GIF  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  Jest to mi bardzo potrzebne, nawet niezbędne. Pliss jakby ktoś wiedział to niech da znać.

Pozdr

Nie wiem czy wiesz ale wygaszacz ekrany jest zwykłym programem tyle ze ma inne rozszerzenie wiec zamienić tego w gifa nie idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update:

czy wie ktoś jak zrobić z wygaszdacza .scr plik GIF  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  Jest to mi bardzo potrzebne, nawet niezbędne. Pliss jakby ktoś wiedział to niech da znać.

Pozdr

Nie wiem czy wiesz ale wygaszacz ekrany jest zwykłym programem tyle ze ma inne rozszerzenie wiec zamienić tego w gifa nie idzie.

:( szkoda, będę musiał sam zrobić ten efekt na to wychodzi :( A tak bym miał sporo roboty z głowy i by świetnie wyglądało :D :twisted: , Niestety jeśli to co mówisz jest prawdą, a tak zakłądam i nie ma żadnego programu aby zmienić wygaszacz w gifa albo Flash to będzie ciężko :////

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update:

Pozdr

:( szkoda, będę musiał sam zrobić ten efekt na to wychodzi :( A tak bym miał sporo roboty z głowy i by świetnie wyglądało :D :twisted: , Niestety jeśli to co mówisz jest prawdą, a tak zakłądam i nie ma żadnego programu aby zmienić wygaszacz w gifa albo Flash to będzie ciężko :////

Istnieje taka możliwość tylko trochę trzeba pokombinować. Mozna by uzyć prpgramu który przechwytuje to co dzieje sioę na ekranie do pliku AVI. Póżniej z avi zrzucić wszustkie klatki do na przykład bitmap i z tego dało by sie zrobić już gifa lub flasha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhhh

koledzy mówiłem żeby zainstalować trzeba readme przeczytać wtedy literki będa duże(akurat) - trzeba zainstalować czcionke z katalogu z wygaszaczem czyli skopiować ją do czcionki w panelu sterowania

wadą wygaszacza jest to ze jest czuły i podgląd nie wychodzi ale w miarę normalnie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhhh

koledzy mówiłem żeby zainstalować trzeba readme przeczytać wtedy literki będa duże(akurat) - trzeba zainstalować czcionke z katalogu z wygaszaczem czyli skopiować ją do czcionki w panelu sterowania

wadą wygaszacza jest to ze jest czuły i podgląd nie wychodzi ale  w miarę normalnie działa

Dzieki juz dziala A mozesz mi podac defaultowe wartosci ?? Albo twoje wartosci wedlug ktorych wygaszacz wyglada zajebiscie :) Z gory dzieki

P.S.

Idzie zmniejszyc ta czulosc bo to lekka przesada :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZE

ZAINSTALOWALEM SOBIE WYGASZASZ Z MATRIXA 2 ALE COS MI ON STRASZNIE ZWALNIA. MAM ATHLONA 1333 Z 512 RAM NA SOLTEKU I JAKIEGOS CIENKIEGO GF4 ZA 200 ZL COS JEST CHYBA NIE TAK Z TYM WYGASZACZEM BO ZEBY ZWALNIAL NA CZYM TAKIM TO CHYBA LEKKA PRZESADA A GRAFIKA W NIM NIE MA ZADNCHYCH CODOW JAK DLA MNIE.. MOZE TRZEBA JAKIES OPCJE USTAWIC>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi