Skocz do zawartości
AS00

Brak folderu Prefetch.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czytałem właśnie jakiś artykuł odnośnie przyspieszania startu Windowsa itp i jedną z rad było usunięcie zawartości katalogu Prefetch w C:/Windows.

Problem w tym, że takiego katalogu nie mam. Sprawdzałem w opcji szukaj oraz przy włączonym pokazywaniu ukrytych plików i folderów.

Jak można ten folder przywrócić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak jest włączony. W rejestrze w wpisie dot. Prefetch jest wartość 3, co oznacza, iż jest włączony.

Przy wyłączonym ukrywaniu plików dalej folderu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ustawiony na 2. Cokolwiek to ustawienie oznacza, to sam Prefetch na pewno nie działa, bo nie ma katalogu. Co najwyżej odpala się i od razu wyłącza.

Jeśli tak Cię boli ten problem, to można utworzyć sobie katalog samemu i zobaczyć, czy wypełnia się "śmieciami". Jak się wypełnia, to działa. Jak nie, to nie. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co patrzyłem to jest włączona.

Ale w razie czego napiszcie, jak dokładnie się to sprawdza (WinXP Sp3) :)

Z tego co sprawdzałem to jest włączona. W razie czego proszę o napisanie, jak dokładnie się to sprawdza (WinXP SP3) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały problem ciągniemy od dwóch dni, a wszystko dla kilku (wątpliwych) procent wydajności, których pewnie nawet nie zauważysz... ;]

Coś mi się widzi, że to nie jest zwykły XP, lecz jakaś przeróbka z Sieci. Jeśli mam racje, to usługi pewnie nie włączysz, bo jest wyłączona/wyrejestrowana/wycięta przez nLite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się widzi, że to nie jest zwykły XP, lecz jakaś przeróbka z Sieci. Jeśli mam racje, to usługi pewnie nie włączysz, bo jest wyłączona/wyrejestrowana/wycięta przez nLite.

Nic mi o tym nie wiadomo...

Skoro cały ten folder Prefetch nic specjalnego nie daje to chyba temat do zamknięcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskie okno na screenie wyżej sugeruje, że to nie jest standardowa skóra Windows. No chyba, że to skóra aplikacji.

Nie powiedziałem, że nic nie daje. Powiedziałem tylko, że nie jest wart tyle, aby 2 dni próbować go uruchomić. Zrobisz to przy okazji następnej instalacji. Teraz zadbaj o inne elementy systemu i też będzie chodził szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak napisał zzizzy, ten programik tak sam z siebie wygląda :)

Wcześniej system włączał się trochę krócej - napis "Zapraszamy" był krótko wyświetlany, dźwięk włączania dopiero pojawiał się po załadowaniu Pulpitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi