AS00 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Witam, Czytałem właśnie jakiś artykuł odnośnie przyspieszania startu Windowsa itp i jedną z rad było usunięcie zawartości katalogu Prefetch w C:/Windows. Problem w tym, że takiego katalogu nie mam. Sprawdzałem w opcji szukaj oraz przy włączonym pokazywaniu ukrytych plików i folderów. Jak można ten folder przywrócić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 I mamy zgadywac którą z ~30 wersji Windows, jakie się do tej pory ukazały posiadasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Ehh... wybacz, że od razu nie napisałem. Windows XP Pro SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Jak go nie ma, to w czym problem? Nie musisz niczego usuwać, bo prefetch jest pewnie wyłączone. Poza tym - zamiast wyszukiwania, wejdź w katalog i wyłącz ukrywanie plików ukrytych oraz systemowych - Narzędzia->Opcje folderów->Widok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Chyba jednak jest włączony. W rejestrze w wpisie dot. Prefetch jest wartość 3, co oznacza, iż jest włączony. Przy wyłączonym ukrywaniu plików dalej folderu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Ja mam ustawiony na 2. Cokolwiek to ustawienie oznacza, to sam Prefetch na pewno nie działa, bo nie ma katalogu. Co najwyżej odpala się i od razu wyłącza. Jeśli tak Cię boli ten problem, to można utworzyć sobie katalog samemu i zobaczyć, czy wypełnia się "śmieciami". Jak się wypełnia, to działa. Jak nie, to nie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 A usługa jest uruchomiona? W eng. wersji nazywa się ona disk prefetching, w spolszczonym win7 mam "Wstępne ładowanie do pamięci". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Z tego co patrzyłem to jest włączona. Ale w razie czego napiszcie, jak dokładnie się to sprawdza (WinXP Sp3) :) Z tego co sprawdzałem to jest włączona. W razie czego proszę o napisanie, jak dokładnie się to sprawdza (WinXP SP3) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Jeśli tak Cię boli ten problem, to można utworzyć sobie katalog samemu i zobaczyć, czy wypełnia się "śmieciami". Jak się wypełnia, to działa. Jak nie, to nie. ;] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Pisałem też, że sprawdzałem coś w rejestrze i wychodzi na to, że jest włączony. utworzyłem folder Prefetch, ale pozostaje on pusty <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) Spróbuj ściągnąć ten program Freeware Files.com - Download i zmusić system do włączenia (a potem wyłączenia) folderu prefetch. Mnie pomaga. Edytowane 14 Września 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 W tym programie nie mogę zaznaczyć opcji "Wyłącz"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Najpierw go włącz, potem zrestartuj komputer. Może zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 No jakby na to nie patrzec oznacza to ze Prefetch jest wylaczony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Cały problem ciągniemy od dwóch dni, a wszystko dla kilku (wątpliwych) procent wydajności, których pewnie nawet nie zauważysz... ;] Coś mi się widzi, że to nie jest zwykły XP, lecz jakaś przeróbka z Sieci. Jeśli mam racje, to usługi pewnie nie włączysz, bo jest wyłączona/wyrejestrowana/wycięta przez nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Coś mi się widzi, że to nie jest zwykły XP, lecz jakaś przeróbka z Sieci. Jeśli mam racje, to usługi pewnie nie włączysz, bo jest wyłączona/wyrejestrowana/wycięta przez nLite. Nic mi o tym nie wiadomo... Skoro cały ten folder Prefetch nic specjalnego nie daje to chyba temat do zamknięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Niebieskie okno na screenie wyżej sugeruje, że to nie jest standardowa skóra Windows. No chyba, że to skóra aplikacji. Nie powiedziałem, że nic nie daje. Powiedziałem tylko, że nie jest wart tyle, aby 2 dni próbować go uruchomić. Zrobisz to przy okazji następnej instalacji. Teraz zadbaj o inne elementy systemu i też będzie chodził szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nie, nie - tak wygląda ten program. Na VHP tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Tak, jak napisał zzizzy, ten programik tak sam z siebie wygląda :) Wcześniej system włączał się trochę krócej - napis "Zapraszamy" był krótko wyświetlany, dźwięk włączania dopiero pojawiał się po załadowaniu Pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...