KUBA TM Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Tak. Usuwasz stery i PhysX, uruchamiasz ponownie kompa, odpalasz sweepera i dalej wiesz co robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Pomijając fakt, że po odinstalowaniu sterów instalowały się po restarcie starsze wersje 285.62 a potem 280.26, to jeszcze sweeper nie może usunąć wpisów w rejestrze. Próbowałem przez administratora i też nic nie zdziałało. Po restarcie dalej są one i tak w koło macieju. Walić to i instalować stery 285.62? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Moga byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Dobra stery są. Teraz chciałem zainstalować smart doctora i zacząć podkręcać grafę (bo chyba tak się robi?), wyskakuje błąd http://imageshack.us/photo/my-images/401/20111220937.jpg Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Castor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) To zainstaluj sobie msi afterburner albo evga precision. edit: Zainstalowałem 290.53 dziś się pokazały, pograłem trochę w BF3 i jak na razie bez problemów. Zobaczymy na dłuższą metę. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) @Castor Ty nie krec grafy tylko sprawdz czy nie wali nadal BSami. Zainstaluj MSI Afterburner do krecenia Edytowane 21 Grudnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Mam afterburner 2.10, co dalej, jak to podkręcać, czym testować itd? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Wpisz sobie na youtube afterburner overclock, jest trochę filmików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 @KUBA TM Narazie nie potestuje, jadę do domu a pc na stancji zostaje:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n570oc-13irev_20/download/bios znowu wyszedł jakiś nowy bios od gigabyte ostatnio wgrałem ten F92 a dzis patrze wyszedl nowy i dziwi mnie to że oznaczony F82 i realse for hynix memory o co z tym chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 w ogóle daje coś wgrywanie nowego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Jak ktoś ma problemy z kartą to pewnie że tak np z pracą wentylatorów ja akurat nie miałem ale i tak zawsze wgrywam najnowsze oprogramowanie do wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 (edytowane) no właśnie co daje wgranie nowego biosu do karty? przecież taktowania się nie zmieniają może praca wentylatorów inna? Nie widzę sensu zmiany chciałbym wam przedstawić jak wygląda oc mojego gtx570 wraz ze wzrostem napięcia.. obr 28% 742mhz stand 821mhz stand 843mhz 1.025v 861mhz 1.038v obr 40% 873mhz 1.051v 882mhz 1.063v 888mhz 1.075v 900mhz 1.088v 921mhz 1.1v dalsze podkręcanie nie ma sensu ponieważ nie podnosi to już wydajności :( CO o tym sądzicie? Edytowane 29 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jaki bios mogę wgrać do mojej karty i skąd go wziąć? W gpu-z pisze cos takiego 70.10.1B.00.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) bios znajdziesz na stronie asusa w zakładce download wybierasz system DOS i masz bios do karty u mnie strona asusa nie działa w tym momencie Edytowane 29 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Znalazłem na tej stronie ASUSTeK Computer Inc.-Support- I to jest bios z 2011/07/15. I nie wiem czy ja mam starszy czy nowszy na mojej karcie, a kupiłem ją we wrześniu. Według GPU-Z release date dec 7, 2010. Jeszcze tam jest napisane że: Only for below PN: 80-C1CQ60-X0A01 80-C1CQ60- X0A02 80-C1CQ60- X0A03 CZyli o co chodzi? Jakiś numer serii karty? I niby jak to sprawdzić.. Edytowane 29 Grudnia 2011 przez Castor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 nie wiem ja próbowałem wgrać to do swojej to nie dało się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 panowie czy 1.083na gpu jest w pełni bezpieczne mowa o gtx580, i jeszcze pytanie czy oc mam ok (to znaczy czy nie jakaś padaka) gpu900mhz przy 1.083 i 4400mhz pamięci tu bez podnoszenia napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) panowie czy 1.083na gpu jest w pełni bezpieczne mowa o gtx580, i jeszcze pytanie czy oc mam ok (to znaczy czy nie jakaś padaka) gpu900mhz przy 1.083 i 4400mhz pamięci tu bez podnoszenia napiecia OC jest OK. Na pewno poszła by na wyższch taktach przy wyższym, napięciu, ale nie na standardowym chłodzeniu. Jakie masz temperatury po przejsciu 3d marka i co to za karta referent? Edytowane 11 Stycznia 2012 przez scooby14444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 3dmarka nie wiem bo nie testowałem ale godzinna sesja heaven 2.5 czy crysisi benchmark to 64c na gpu i około 46-47 na pamięciach, karta to msi n580 lighting xtreme edition 3gb, tam jest niby 16 faz zasilających Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja dzisiaj prawie zalatwilem moja karte.Z| lenistwa przy wlaczonym komputerze przymierzalem pompe wewnatrz obudowy, w celu znalezienia idealnego miejsca.Nie wiem jak, ale zlaczka dotknalem gory PCB karty graficznej, poszly iskry, bylo ich calkiem sporo, komp od razu sie zresetowal, ale o dziwo wstal i wszystko chodzi. Nie wiem czy to zasluga zasilacza, czy mialem wiecej szczescia jak rozumu, ale karta ma sie dobrze i nic jej nie dolega. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 no nowa karta teraz by cie sporo kosztowała, co jest zamiast taniec drożeją coraz bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 to prawda, nieco chore sie to robi, ale coz, czerwoni przegieli z cenami i tyle, stad to wszystko. Mma nadzieje,ze karta nie dostala po tylku i nic jej nie bedzie, ale chyba jakby miala zdechnac to od razu by to zrobila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Może spytam tutaj wiem, że temat o 560'tce jest gdzie indziej, ale skoro karta oparta o GF110, więc może... :wink: Posiadam takie oto cudo MSI Global – Graphics Card - N560GTX-448 Twin Frozr III Power Edition/OC Ma ktoś pojęcie jak zedytować bios do tego? Karta w standardzie ma ustawiony wentyl na min. 40% (masakra dla uszu), a w biosie cichym na 30% (ciągle najgłośniejszy element kompa). Temp. przy 30% utrzymuję się na ok 41*, więc myślę sobie, że mam jeszcze jakiś zapas, ale za cholerę nie mogę wyguglać jak ten bios ugryźć. Ma ktoś jakiś pomysł? Próbowałem nibitora 6.03 i fermi bios editor, ale bez skutku :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Akurat na Twin Frozr III i gtx570/560 jest tak ze w idle jest moze i ok 40st ale jak odpalisz cokolwiek przy takich obrotach wiatrakow (30%) temperatura karty wzrasta do 80-100st wiec zapasu nie masz zadnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Może spytam tutaj wiem, że temat o 560'tce jest gdzie indziej, ale skoro karta oparta o GF110, więc może... :wink: Posiadam takie oto cudo MSI Global – Graphics Card - N560GTX-448 Twin Frozr III Power Edition/OC Ma ktoś pojęcie jak zedytować bios do tego? Karta w standardzie ma ustawiony wentyl na min. 40% (masakra dla uszu), a w biosie cichym na 30% (ciągle najgłośniejszy element kompa). Temp. przy 30% utrzymuję się na ok 41*, więc myślę sobie, że mam jeszcze jakiś zapas, ale za cholerę nie mogę wyguglać jak ten bios ugryźć. Ma ktoś jakiś pomysł? Próbowałem nibitora 6.03 i fermi bios editor, ale bez skutku :-| pzdr Ja bym to olał i stworzył własny profil regulacji wiatraka w afterburnerze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 mnie by interesowało podniesienie napięcia na gtx580 w czym to zrobić (chodzi o edycje biosu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Akurat na Twin Frozr III i gtx570/560 jest tak ze w idle jest moze i ok 40st ale jak odpalisz cokolwiek przy takich obrotach wiatrakow (30%) temperatura karty wzrasta do 80-100st wiec zapasu nie masz zadnego. Przecież nikt o zrowych zmysłach nie trzyma karty stale na 30%. Profil mam ustawiony tak, że powyżej 50* stopni obroty wzrastają do chyba 60%, a potem liniowo do góry z temperaturą. Ja bym to olał i stworzył własny profil regulacji wiatraka w afterburnerze ;) Ale te 30% to minimum i profil w programie nie przeskoczy limitu w bios'ie karty. Oczywiście w profilu można ustawić niżej, ale nic to nie da. Dlatego zależy mi na edycji bios'u aby obniżyć ten limit, a następnie profil w afterburnerze załatwi sprawę pod obciążeniem :wink: pzdr @ptys próbowałeś programy wyżej podane? edit literówka Edytowane 15 Stycznia 2012 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Ja ustawiam obr na 20% w gtx 570 dc 2 i temp podczas grania nigdy nie doszła do 60C :) Chyba że podniosę v i mhz wtedy przekroczy dość szybko. Przy 20% karta jest zupełnie nie słyszalna, słychać ją dopiero przy 28% ale to trzeba się wsłuchać dobrze Macie jakiś pomysł na schłodzenie pamięci na gtx570dc2? chciałbym coś takiego jak w tym newsie http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ASUS_Radeon_HD_7970_DirectCU_II_potezna_karta_dla_overclockerow-38467.html problem jest taki że jak chce zwiększyć taktowanie pamięci np z 3800 na 4000 bez zmiany obrotów wentylatora to po godzinie wyskoczyły mi artefakty w crysis 2 :( po zwiększeniu obrotów mogę grać nawet z 4400mhz ale wtedy wiadomo że karta hałasuje... jak można zdobyć takie ładne chłodzenie ramu nie chce jakiś radiatorków śmiesznych na jakiś klej tylko coś konkretnego. Czy takie coś sprawdzi się na pamięciach gtx570 dc2? http://www.komputronik.pl/product/109992/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/AAB_Cooling_Ram_Heatsink_1_Aluminiowe_radiatory_na_pamieci.html Edytowane 21 Lutego 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Znacie jakiś sposób na ustawienie wyższego napięcia niż w smart doctor? tam limit to 1.25v karta zatrzymuje się wtedy na 930mhz chciałbym ustawić 1.3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...