Damianqwer Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Mój stary komp do neta zaczął wolno chodzić, nie ma się co mu dziwić w końcu windows instalowany był kilka lat temu ;) No i zmęczony powolną pracą postanowiłem przeinstalować wina (XP). Prawdziwych fachowców w moich okolicach nie ma, więc mam zamiar zrobić to sam. Może się uda ;D Szukałem odpowiedzi na swoje pytanie, ale każdy czyiś wątek nie rozwiał moich wątpliwości. Jakie programy potrzebne programy/sterowniki muszę wgrać, aby win dobrze działał? Mam stery od płyty głównej (AsRock K7S41GX), karty dźwiękowej, graficznej(szukać aktualnych? [GF FX 5200]) i sieciowej. Najnowszy (?) DirectX 9.0c w domu mam, SP3 chyba też. Co jeszcze jest potrzebne? Na jakimś forum znalazłem żeby się zaopatrzyć w Net.Framework 2.0 lub wyższy. Za pomoc dziękuję! Edytowane 16 Października 2010 przez Damianqwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 ASRock > Products > Motherboard > K7S41GX > Download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbike Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Najważniejsze to do płyty głównej i do grafiki. Najlepiej poszukaj jak najnowszych i koniecznie pod swój system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 W przypadku sterowników grafiki stanowczo odradzam "jak najnowsze". Uzyskasz jedyne zgodność z niektórymi nowszymi grami, których i tak karta nie uciągnie, za to zaczną przycinać te, które nie przycinały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 nlite?chłopie co ty za bzdury wypisujesz!!!!!!!!!!!!! chyba nie wiesz do czego służy ten program dla autora wątku: windows xp SP3 do windowsa xp program Winspatcher od kolegi SGJ (znajdziesz w google) w najnowszej wersji dla xp z SP3(zawiera wszystkie ostatnio wydane łatki - dociągniesz tylko kilka, net framework również tam jest) sterowniki znajdź jak najnowsze (akurat niekoniecznie do grafiki choć nie podzielam zdania kolegi powyżej) instalacja w tej samej kolejnosci jak napisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) nie wiem o co ci chodzi, nlite jest bdb rozwiazaniem do ustawienia instalki pod siebie i ...i zintegrowania sterowników i innych pierdół...i po cholere winspatcher? wcale taki super nie jest a jak sie człowiek nie zna(ja sie nie znam, nie wiem po co polowa tych poprawek, sp2 lepiej chodził) to zainstaluje cos co mu zamuli dodatkowo system nlite, integracja sp3 sterów, wyłaczenie autoupdate i pozamiatane i jak wspomniał ulisses, do grafy stery nie najnowsze, ale takie na ktorych to najlepiej chodziło/chodzi wiem po sobie ze np do 8800gt co nowsze stery to wiekszy badziew... Edytowane 20 Października 2010 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Tylko, że kolega nie ma najwidoczniej doświadczenia w kompach, więc może sobie przy pomocy nLite uwalić instalkę, więc dalsze dyskusje na ten temat są IMHO bezcelowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Drugie akurat jest mniej skomplikowane, bo odpalasz Windows Update i heja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 "Deinstalatory hotfixow" w CCleaner i juz sie robi wiecej miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Zważywszy na fakt ze w pełni da się zintegrowac tylko regularne aktualizacje jednego typu, a te przy normalnej instalacji tworzą foldery i pliki ze specyficzną nazwą oraz dodatkowe wpisy w rejestrrze w dwóch kluczach z czego jeden jest wymagany, a drugi z kolei znowu zawiera specyficzne nazwy usunięcie pozostałosci mozna w pelni załatwic jednym skryptem. program Winspatcher od kolegi SGJ (znajdziesz w google) w najnowszej wersji dla xp z SP3(zawiera wszystkie ostatnio wydane łatki - dociągniesz tylko kilka, net framework również tam jest) Ostatnia wersja ma kilka miesięcy, ale ponoc w drugiej połowowie listopada wyjdzie nastepna ;) Swoją droga WinSPatcher nie tworzy kopii aktualizacji podczas instalacji. Edytowane 22 Października 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...