Kris2828 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Witam! Leży u mnie stary komp na którego chciałem zainstalować Windowsa 98 ale okazało się ze nie ma on stacji dyskietek a do instalacji jest potrzebny dysk startowy a gdzieś czytałem ze można zrobić Windowsa 98 botowanego z płyty cd bez stacji dyskietek więc czy ktoś wie jak to zrobić bez dyskietki? Edytowane 17 Października 2010 przez Kris2828 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 1. "Skąd". 2. Regulamin. 3. Pobierz sobe FreeDos i z jego poziomu uruchom instalator, jeśli masz katalog instalacyjny na dysku. 4. Jak masz oryginał, to być może panowie z MS będą mieli nośnik - dzwoń i pytaj. 5. Jak nie ma wymogu, aby to był Windows, to postaw Linuxa - jest za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2828 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Hej a jakiego byś proponował Linuxa (tylko nie Puppy linux) na kompie który ma 64mb ram i zintegrowaną grafikę oraz który będzie łatwy w instalacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Linux.com :: Linux distros for older hardware Linux distro for Pentium166MHz, 64MB RAM and 4GB HDD Minimal Linux distros - OLPC DSL , Puppy , LFS 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Xubuntu lub coś z LXDE. Generalnie LXDE można zainstalować we wszystkich popularnych dystrybucjach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 SliTaz sys 30 mb na plycie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2828 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 SliTaz sys 30 mb na plycie ;-) 30mb tylko;p ciekawe jak to wygląda dzięki sprawdzę to cudo :-) 30mb tylko;p ciekawe jak to wygląda dzięki sprawdzę to cudo :-) ale lipa wymagania 128 MB pamięci RAM :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Index of /iso/3.0/flavors/ slitaz-3.0-loram-cdrom.iso uruchamia sie na 64 ramu ;-) slitaz-3.0-loram.iso , sie krzaczy ( nie wiem czy to dlatego ze maszyna wirtualna nie ma dysku ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Tiny Core Linux, Micro Core Linux, 10MB Linux GUI Desktop, Live, Frugal, Extendable 10 Mega z gui ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Tiny Core Linux, Micro Core Linux, 10MB Linux GUI Desktop, Live, Frugal, Extendable 10 Mega z gui ;-) LFS można zrobić jeszcze mniejszy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2828 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 a czy za pomocą programu Win98BootCD nie da się włączyć instalacji windows98 bo ja coś tym próbowałem ale mi nie wychodziło może dla tego ze słabo znam angielski :-( jak ktoś wie jak to zrobić tym programem to proszę o instrukcje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 LFS można zrobić jeszcze mniejszy... ;) LFS to jednak troche zabawy tam mamy relatywnie male i lekkie linusiowate zwierzatko z gui ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2828 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Tiny Core Linux, Micro Core Linux, 10MB Linux GUI Desktop, Live, Frugal, Extendable 10 Mega z gui ;-) Hej odpaliłem te cudo Tiny Core i mam problem ponieważ mi net na tym nie działa pisze że połączenie Ethernet jest aktywne ale po włączeniu przeglądarki nie działa :-( co mam zrobić aby działało ? a i czy jest może wersja po Polsku? Edytowane 17 Października 2010 przez Kris2828 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Powinna być dostępna komenda ifconfig - zobacz czy faktycznie połączenie zostało nawiązane. Wpisz adres IP jakiejś strony (zamiast nazwy) w przeglądarce. Jaka przeglądarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2828 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Powinna być dostępna komenda ifconfig - zobacz czy faktycznie połączenie zostało nawiązane. nie znam się za bardzo na ty Linuxch o co chodzi ci dokładnie z tą komendą mam ją wpisać w konsole? Wpisz adres IP jakiejś strony (zamiast nazwy) w przeglądarce. Jaka przeglądarka? podaj jakieś przykładowe ip bo nie wiem jak się sprawdza ip strony. nie znam się za bardzo na ty Linuxch o co chodzi ci dokładnie z tą komendą mam ją wpisać w konsole? podaj jakieś przykładowe ip bo nie wiem jak się sprawdza ip strony. znalałem ip strony wpisałem i nie działa ale nadal nie wiem o co ci chodzi z tą komendą :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Podaj wynik wykonania ifconfig -a oraz co ważniejsze napisz jak wygląda u Ciebie połączenie z internetem od strony sprzętu tj. czego używasz: routera czy modemu? Jeśli routera to czy korzystasz z DHCP (dynamiczne przydzielanie IP - domyślnie ustawiane w routerach) czy z IP przydzielanego statycznie. Edytowane 17 Października 2010 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...