darch Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 nie wiem jak dla was ale dla mnie big lol http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5599 taka cena za znaczek na obudowie ????? hmm jak to IBM przetrwac ma nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 LOL !!! imho ja bym za "takie coś" dał o POŁOWE mniej !!! a co ja wogóle #%$^@& wogóle bym tego nie kupił !!! ghyhyhyhy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 procek 800 plyta głwna 500 pamieci 150 dysk 350 cd rom 120 obudowa 400 karta sieć 50 windows 700 =3070 w sklepie oddzielnie cena 2x wieksza a tak naprawdę to 3 bo ceny co podalem juz z marżą i vatem przecież ,hihihi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ??? przeciez to za kompa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 3 lata gwarancji, wsparcie techniczne, podręczniki użytkownika i prawdopodobnie dodatkowe oprogramowanie. W większości przypadków kompy są z lepszych komponentów i odpowiednio skonfigurowane (lepsze timingi itd). No i nikt nie powie jak w niejednym sklepiku z częściami że nie bierze odpowiedzialności jak ram sie bedzie gryzł z obudowa ;) Kompy markowe zawsze kosztują więcej niż składaki. Choć ja bym tyle nie dał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 kosztuje tyle bo jest czarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 8O nie wiem czemu to jako lol odrazu - komp jak komp i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabull the Conquerer Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 A pradziadek pecetów znanych dzisiaj kosztował w '81 dokładnie 3285.00$ a następny model trochę ponad 7000 tys. Oczywiście wszystko IBM'a 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Co się czepiacie, to przecież jest prawie za darmo :lol: :lol: :lol: 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 widzieliscie wy kiedykolwiek komp ibm-a????? niue wiem, czy wiecie, ale w calym kompie chodzi 1 wentyl...... wszystko jest tak zoptymalizowane, ze ibm z procem 600 mhz i zintegrowana grafa ma lepsze osiagi, niz moj komp!!!!!!!!! naprawde....ibm wart jest swojej ceny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ale przecierz to tylko komputer i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 widzieliscie wy kiedykolwiek komp ibm-a????? niue wiem, czy wiecie, ale w calym kompie chodzi 1 wentyl...... wszystko jest tak zoptymalizowane, ze ibm z procem 600 mhz i zintegrowana grafa ma lepsze osiagi, niz moj komp!!!!!!!!! naprawde....ibm wart jest swojej ceny! chyba zartujesz :lol: te kompy wcale nie sa szybsze od zwyklych skladakow placi sie za firme i obsluge z nia zwiazana zreszta w USA,Niemczech nie ma skladakow w sklepach i tam stac ich zeby placic dwa lub trzy razy drozej ,za to miec swiety spokoj i nie martwic sie czy serwisant przyjedzie w tym czy w nastepnym tygodniu poza tym komponenty sa tak dobrane by nie wystepowaly miedzy nimi konflikty ,a chlodzenie polega glownie na radiatorach (ewentualnie wiatraki sa najwyzszej klasy i nie halasuja ,a ich jakosc wykonania gwarantuje dlugowieczna prace) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabull the Conquerer Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 widzieliscie wy kiedykolwiek komp ibm-a????? niue wiem, czy wiecie, ale w calym kompie chodzi 1 wentyl...... wszystko jest tak zoptymalizowane, ze ibm z procem 600 mhz i zintegrowana grafa ma lepsze osiagi, niz moj komp!!!!!!!!! naprawde....ibm wart jest swojej ceny! chyba zartujesz :lol: te kompy wcale nie sa szybsze od zwyklych skladakow placi sie za firme i obsluge z nia zwiazana zreszta w USA,Niemczech nie ma skladakow w sklepach i tam stac ich zeby placic dwa lub trzy razy drozej ,za to miec swiety spokoj i nie martwic sie czy serwisant przyjedzie w tym czy w nastepnym tygodniu poza tym komponenty sa tak dobrane by nie wystepowaly miedzy nimi konflikty ,a chlodzenie polega glownie na radiatorach (ewentualnie wiatraki sa najwyzszej klasy i nie halasuja ,a ich jakosc wykonania gwarantuje dlugowieczna prace) Bruce nie żartuje. Tylko pooglądaj kompy IBM'a a zobaczysz. Do tego wątpie żeby któregokolwiek 20 letniego kompa innego niż IBM'a dostaniesz soft prosto od producenta. I gwarancja do 4 lat na cały sprzęt. A więc nie jest to cena TYLKO za znaczek firmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgadzam się z KGB :? Taksamo jak koleś z pewnego sklepu oferował mnie i mojemu ojcu komp OPTIMUSA :/ Troche się denerwowałem bo ojcu gadka o tym jakie te komputery są wspaniłe sie spodobała, ale całe sczęscie nei było większych szans na kupno jego :) Pisali w CHIP'ie chyba. Roznica miedzy składakami a tymi "firmowymi" tkwi w sposobie realizacji gwarancjii takich tam :) No i oczywiście renoma.... Ja wolał bym osobiescie złozyc samemu kompa i nie sadze aby działał gorzej od takiego firmowego :| Podzespoły wiadomo, że musza być dobre, ale bez przesady. Te firmowe nei mają raczej pamieci GEIL'a więc skoro nie widać roznicy p co przepłacać ;) A wszytkie pozostałe podzespoły są raczej z tych samych fabrym z których my kupujemy podzespoły z pobliskim sklepie komputerówym, tak wec bez sens :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 widzieliscie wy kiedykolwiek komp ibm-a????? niue wiem, czy wiecie, ale w calym kompie chodzi 1 wentyl...... wszystko jest tak zoptymalizowane, ze ibm z procem 600 mhz i zintegrowana grafa ma lepsze osiagi, niz moj komp!!!!!!!!! naprawde....ibm wart jest swojej ceny! Mój ojciec miał IBM tesz czarnego desktopa P IV 2.0Ghz chodził zajebiście cichutko i był całkiem wydajny. Popieram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Jacek: nie porównuj IBM z Optimusem, nie ta liga... Optimus to rzeczywiście składak. IBM czy inne z wyższej półki są jednak znacznie staranniej konfigurowane.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 to fakt nie mialem doczynienia z takimi kompami a skoro mówicie że jest tyle wart ,to moze i racja ale 2.2ghz >> 2.8 ht fsb 800 płyta główna niech im bedzie remis z np asusem za 900 grafa zintegrowana >>radeon 9700pro 256ddr 266 >> 512ddr 400 dual cd rom >> nagrywarka plextor dysk 40 ka >> barak 160gb 8mg cache obudowa ibm-chieftek remis itd,rozumiem że potrafia dobrze go skonfigurować ale po prostu nie wierzę w cuda ,przecierz komponenty tego kompa to też składak z różnych firm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 ja mialem do czynienia z kompami IBM i Compaq i wydajniejsze to one wcale nie byly niz inne z takimi samymi procesorami i grafikami (np ati range zintegrwana w firmowce i na pci w zwyklym) jasne ze te kompy maja ustawienia takie jak powinny byc,a nie takie jak w zwyklym biosie po clearze ,ale sam ustawilem dobrze i smigalo tak samo co mi sie podobalo: wykonanie,wszystkie elementy na miejscu,kable tylko takiej dlugosci jak potrzeba,duze radiatory (P2 266 ,333) ,brak wiatrakow dimm na kosciach EDO ,gdy reszta jeszcze na simmach przedla cos w rodzaju AMR dla sieciowki (gdy nie byly zintegrowane ofkoz) gdy malo kto jeszcze slyszal o wynalazku zwanym AGPx1 co sie nie podobalo: brak jakiejkolwiek ingerencji w sprzet (zero o/c -dostownie zero) brak mozliwosci rozbudowy w porzadna grafe 3D (oprocz oczywiscie V2 ,pozniej V3 na pci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...