Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Oo Panowie wszyscy dzis dostalismy 150k growej kasy za friko.

Tzn. dostalismy jakies consumable dajace +10 do skilla zalogi do konca bitwy, ale mozna je opchnac za 150k

szkoda że nie da się tego sprzedać za gold :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3002DB się fajnie grało ;) Pantera ma tańsze pociski od Tigera ale dłużej się do niej idzie bo jest tier wyżej od Tigera.

Zalezy jakie czołgi preferujesz ? Jak bardziej lekkie to idz w pantere a jak lepiej gra Ci się cięzkimi to w tigera.

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3002DB się fajnie grało ;) Pantera ma tańsze pociski od Tigera ale dłużej się do niej idzie bo jest tier wyżej od Tigera.

Zalezy jakie czołgi preferujesz ? Jak bardziej lekkie to idz w pantere a jak lepiej gra Ci się cięzkimi to w tigera.

Pociski są te same bo na obu docelowo jeździsz z 88mm, a DB fajnie się grało po upgradzie wszystkiego wcześniej była tragedia ;)

Imho T29 to ideal na free konto. Tier 7, swietny armor na wiezy wiec nizsze koszty napraw, armata z duzym kopem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oo Panowie wszyscy dzis dostalismy 150k growej kasy za friko.

Tzn. dostalismy jakies consumable dajace +10 do skilla zalogi do konca bitwy, ale mozna je opchnac za 150k

ze niby co? gdzie tego szukac? a moze bylo tylko w niedziele dostepne lol.

//czekolada. dostepna tylko w niemieckich pojazdach.

///czekolada, cola, racje zywnosciowe. wiec chyba kazda nacja cos dostala.

bedzie na nowy tank jak sie to opchnie :D

Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Whodzisz do "garażu, zakładka DEPOT, nastepnie z lewej strony na samym dole masz CONSUMABLE.

Dla każdej z nacji masz po jednym :) klikasz i dajesz sell :D Tym oto magicznym sposobem zarabiasz 3x50k

Edytowane przez GoLY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, muszę powiedzieć że po przesiadce na 100mm w su100 idzie już tym normalnie grać ;) Dmg trochę mały, ale penetracją nadrabia. Dziś pierwsza gra z nowym działem i Sniper i 1300 exp :) A co będzie przy 122mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, muszę powiedzieć że po przesiadce na 100mm w su100 idzie już tym normalnie grać ;) Dmg trochę mały, ale penetracją nadrabia. Dziś pierwsza gra z nowym działem i Sniper i 1300 exp :) A co będzie przy 122mm...

przy 122mm będzie jeszcze lepiej, mój bilans na su-100 nareszcie osiągnął 50/50 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszytskie ruskie TDki sa ok. Znacznie lepsze niz niemieckie. Su 85 z działem 107 zamiata, su100 ze 122 mm ma drogie pociski ale pierdniecie na ten tier wysmienite. W dodatku bardzo szybkie i zwrotne tedeki. Potem jest gorzej. Ja zmeczylem wlasnie su 152. Co ciekawe z 3 dzial dostepnych na tym czolgu gralem... stocowym czyli haubica 152 mm z HE. Gryzie do 6 tieru na raz, dalej tygrysa 30% w gore, IS'a 25% nawet is 7 zastanawia sie co zrobic jak taka plombe dostanie.

Obecnie jezdze ISU 152. Zaloga 100%, siatka i ramer a zbieram na szybsze celowanie. Do tego zalozylem 122 mm WZ 1944 ale nie jestem zadowolony i chyba powroce do tamtej kolubryny poki nie uciulam 60 k na BL 10 :) O tym dziale chyba nie musze pisac. Moze 122 m ma penetracje i obraznia w dodatku z ramerem wali 11 shotow na minute to... czesto rykoszetuje. Grajac dzialem z HE zapomnialem jak brzmi "pocisk trafil ale bla bla". Dodatkowo bardzo czesto jest z HE krytyk.

Jesli chodzi o szkolenei zalogi to camo naprawde u ruskich dziala. Potem warto zapodac naprawe. Na koncu pozar. Przez 800 bitew tedekami ruski ani jeden mi sie nie zapalil. Przez miesiac wymaksuje ISU a potem z miesiac ucilam na Objekta i zaczna sie wkacje wiec grac sie nie bedzie chcialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisaj JagdPanthera i wygrałem z 3 bitwy z 16 rozegranych... To jest jakaś parodia że zawsze ląduje z bandą debili, aż by się chciało takim uciąć łapy żeby nie trzeba było z nimi grać :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

No nie ogarniam tego już... Tak dobrze szło to myślałem że jak kupie JagdP to też będzie spoko a tu proszę. Praktycznie wszystkie przegrane bitwy były w stylu 15:4, a jak już coś wygrałem to jakimś nieziemskim fartem. Tak fatalnych statystyk nie miałem chyba od czasów beta testów jeszcze jak Tigerem śmigałem czyli ponad rok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JagdPantehr wymaksowany? Jesli nie a sadzac po ilosci bitew to stock wiec nic nie powalczysz. Wg mnie to jeden z lepszych tedekow (mimo ze wole ruskie) Ale on koniecznie musi miec: nalepszy silnik i goski. Do tego zaloga na 100% najpierw z naprawa potem z camo.

Jesli chodz o dzialo to do zarabiania dluga 88 a do killenia i expa stopiatka. Z dodatkow to szybsze ladowanie i wentylacja obowiazkowo.

Pamietaj stock=crap. Ale wymaksowany kotek bedzie juz robil krzywde.

Wada jest zerowe camo i niedzialajaca optyka na mim. przy 500 mm naprawde strzelal bys do czolgow ktore cie nie widza ale juz od dawna devsi olewaja niemieckie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem 105'ke do Hetzera, przeciwnicy wyparowywują :D

Szkoda (a może i dobrze), że słaba mobilność. Następny zakup to będzie leopard, choć trochę słaba siła ognia.

Może warto pójść w działa? tylko które ? (na darmowym koncie ofc)

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydaje? To zmienia prace artylerzysty o 180 stopni! A ja sie zastanawialem jak ludzie potrawia mnie z takiej odleglosci w ruchu trafic a tu cyk, takie ulatwienie :) tozto prawie tak duzo zmienia jak odkrycie ze jest tryb snajlerski (co de facto zrobilem po okolo miesiacu grania :P)

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi