Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

T32 - dla mnie najlepszy HT amerykanski... pozniej juz tylko gorzej...

Nie zgodzę się. Owszem po przesiadce na goły T34 można pożałować całej wyprawy, ale po zamontowaniu modułów, lepszych gąsienic, wieży, silnika, a przede wszystkim działa 120mm (pociski tylko 50kr droższe) gra daje sporo radości. No i nie zapominajmy, że po przesiadce załoga traci 10% i zanim odzyska pełną sprawność gra się trochę gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, co zrobić z załogą z T29? Na pewno zostawię na razie T29 bo bardzo dobrze mi się nim gra i mogę odkryć silniki dla T32 grając równolegle. Co się będzie działo z załogą T34 po zamianie na premium? Przenosić załogę z T32 na T34 czy ją tam zostawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załoga przechodzi do T34 a w nowym czołgu dostaniesz moduły z T34 i nową załogę 100%. Wg mnie warto przerzucić załogę z T29 do T32 i olać silniki. Czołg nie jest gorszy, ale rób jak uważasz.

W t32 nie założysz armaty bez gąsienic więc warto władować w to free expa bo bez 105mm gra nim jest męcząca. Przełożona armata to oszczędność 150k kr. Też więc warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobisz 105tke w T-29 to ja bym sprzedal. Te silniki nie sa jakos niezbedne do zycia (80HP roznicy az tak duzo nie robi), a gry w T32 sa na tyle dlugie, ze rzadko masz czas na nabijanie expa T32 - lepiej czyms szybszym pojechac i nafarmic kredytow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie który "złoty" czołg lepiej zarabia T-25 czy Matilda?

Miałem premium stuarta M3 ale sprzedałem. Zarobek był 6-8k na bitwę, przyjemność z gry żadna, nie warte zachodu. Patrząc po polach bitw, myślę, że podobnie jest z tymi, które podałeś. Jak już premium to Typa albo Lowe. Ewentualnie amerykański M6A2E1 ale nie wiem jak zarabia.

Osobiście zgadzam się z przedmówcami, na KW potrafię wyciągnąć do 48k na bitwę, a 15-25 to norma. Nawet na przegranej się zarabia. Podobno Sherman E8 jest jeszcze lepszy w zarabianiu.

Edytowane przez Sławomir Guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zorganizujmy coś może klanowo w końcu. Bez żadnej napinki, ale każdy coś ma czym może się zaprezentować więc czemu by się spróbować zdobyć jakiejś prowincji. Myślę że 15 osób jest się w stanie dogadać na 1 termin żeby wszystkim pasowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zorganizujmy coś może klanowo w końcu. Bez żadnej napinki, ale każdy coś ma czym może się zaprezentować więc czemu by się spróbować zdobyć jakiejś prowincji. Myślę że 15 osób jest się w stanie dogadać na 1 termin żeby wszystkim pasowało.

Zdobycie prowincji to jakieś 4 wygrane z rzędu. Bo są eliminacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę, że 7.0 wprowadzają już prawie dwa tygodnie to nie wiem czy tak prędko jak straszą. Zresztą obstawiam, że ogłoszenie, że T34 zostanie premium to jedno z lepszych ich posunięć marketingowych w połączeniu z wrażeniem presji czasu ;) Myślę, że takie 'eventy' będą się pojawiać regularnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dałęm Rammera i osłonę przeciwodłamkową.

osłonę przeciwodłamkową do T-50? To już więcej było by pożytku z siatki. Ja brał bym rammer, wentylację i lornety.

Hey a kiedy te t34 ma być premium? bo nie wiem czy sie spinac, na razie mam m6 i spooro do t34...

Na razie jest termin do końca roku +/- kilka dni i aby jeszcze zdążyć musisz się na prawdę ostro spiąć i na cały czas mieć premium. Nie wykluczone, że przełożą na początek 2012 ale póki co nic o tym nie mówią. Ja bym się nastawiał na 24-12-2012 niby prezent na święta ;) Edytowane przez Sławomir Guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem do wota po ponad 2 tygodniach przerwy, i nie wiem o co chodzi. Co to za nowa taktyka na kampinówce z odpuszczaniem sobie wzgórza i kampieniem przy kościele, i w lesie za nim? Przecież to nie ma żadnego sensu bo oddaje się we władanie przeciwnikowi praktycznie całą mapę, nie wspominając o tym, że atak ze wzgórza w takiej sytuacji kończy się w 90% przypadków szybkim wystrzelaniem grupy w okolicach kościoła z praktycznie zerowymi stratami własnymi.

Opracowano:

Czołg T30 został opracowany. Wydano doświadczenia: 191 100 pkt, wolnego doświadczenia 0 pkt.

B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osłonę przeciwodłamkową do T-50? To już więcej było by pożytku z siatki. Ja brał bym rammer, wentylację i lornety.

Siatka do czołgu, którego główna funkcja jest bycie cały czas w ruchu? Osłona przeciwodłamkowa zmniejsza szanse zerwania gąski od splasha artylerii.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi