grzechuk Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 placebo czy nie taki snajper czy desperat są zauważalne... wiele opini słyszałem, że topka japońska zjada linię Leo... a ja akurat kończę indianina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 A wyzsze tiery Japonczykow zaczynaja jezdzic ? Bo 6 to raczej jak Tygrys przed buffem sie zbiera :D i co, jak wam idzie zdobywanie isa 6? xD Calkiem niezle. Ten weekend zmienil Japonczykow z masakry do zrobienia w kategorie wbijemy na luzie. Na gwiazdce x5 powinienem dobic UK i Chiny do konca, a potem tylko zbijanie gwiazdek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Uff, w końcu E75 odblokowany. Na razie zagrałem 3 rundki, sporo odbija nawet ze stockową słabą wieża ale gamechanger z długą 105 to to nie jest. Bez topowego działa to taki tiger 2 na sterydach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 ja tam nie chce isa 6, bo mam t34... korzystając z podwójnych odkryłem działo na bat155 i skończyłem tego crapa v39... zredukuję chyba garaż do minimum... każdej nacji zostawię po jednej maszynie + funtanki cel do grindowania: francuska arta X, funtanki: centurion mk1, is3, t2light i hellcat, zarabiacz t34... kończę isa 8, jak wbiję elitę sprzedaję, isa 7 nie potrzebuję... jak mnie najdzie to kupię artę IX (jakimś cudem mam odblokowaną), a43 - padaka ale podoba mi sie nowy med 8 tieru, więc pomału zbijam gwiazdki jak wbiję elitę na su100 też się pozbywam, granie TD kami bez wieży to dla mnie pomyłka, z drugiej strony po hellcacie dopiero t30 jest warty uwagi, nie ma sensu męczyć się 2 czołgi, japońce dojadę do 6 tieru i pogram na kompaniach, potem 8 tier... z niemców indianinem wbiję elitę i na żyletki, nashorna wbije i sprzedam, z niemców tylko leo mnie interesuje... u anglików kupuję centuriona mk2 - chyba jedyna IX, której nie mogę się doczekać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 łee jestem niemile zaskoczony. Myślałem, że jeszcze dzisiaj będzie cały dzień 2x a to niestety było tylko do 6 rano. :C Jak bym wiedział to bym chyba nockę strzelił żeby coś odblokować na tym E75. No ale nie ma tego złego, wczoraj i tak ponad 50k expa machnąłem. Byle do następnego eventu. :3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) ja jeśli chodzi o farmienie nowych linii jestem kompletnie wypalony potrzbowałem 3 tygodni aby przejść z M3 Lee na T1 Heavy na T1 Heavy zgaszę x5 i chyba tak go zostawię teraz tylko zostało grać CW ewentualnie spróbować swoich sił jako FC Edytowane 30 Grudnia 2013 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Panowie istnieje jakaś stronka ze strategiami na poszczególne mapy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 wejdź do pro klanu i obserwuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Panowie istnieje jakaś stronka ze strategiami na poszczególne mapy? http://www.tazilon.net/maps.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dzięki ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) jak dla mnie przeglądanie tych taktyk to strata czasu myślę że nie ma innej drogi do zostania dobrym FC jak granie TC i wykonywanie pracy intelektualnej po każdej bitwie musisz się zastanowić - dlaczego wygraliśmy / przegraliśmy - w którym momencie któryś z teamów uzyskał przewagę i dlaczego - co można było zrobić lepiej musisz zapamiętywać własne błędy i je powoli eliminować ta gra jest zbyt skomplikowana by można było przekazać dobrą taktykę za pomocą kilku strzałek na mapce a i tak najtrudniejsza w tym wszystkim jest szybka i prawidłowa reakcja na ruchy przeciwnika Edytowane 30 Grudnia 2013 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam :) z ogromnym BaNaNeM na mordzie kupiłem sobie Jadźkę 2 :) i teraz pytanko jakie skile dla załogi ? Mam w tej chwili 6 zmysł i camo na all zmieniać na coś innego czy nie ? a jak coś co wybrać na 2 skil ? Dziękuję :) i wypije za wasze zdrowie dziś:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 @quo - wejdź do pro klanu i obserwuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Witam z ogromnym BaNaNeM na mordzie kupiłem sobie Jadźkę 2 i teraz pytanko jakie skile dla załogi ? Mam w tej chwili 6 zmysł i camo na all zmieniać na coś innego czy nie ? a jak coś co wybrać na 2 skil ? Dziękuję i wypije za wasze zdrowie dziś Zanim trafili do JPZ, siedzieli w Jagodzie 2: A takich mam w JT. Schemat wydaje się sprawdzać. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Nie wiem czy to wystarczy konfiguracja jakaś do xvm czy to musi być osobny mod ale może ktoś polecić coś żeby był prosty panel z otrzymanymi obrażeniami - najlepiej po lewej stronie na dole obok panelu zniszczeń i prosty hit log w lewym górnym rogu? Ściągnąłem parę paczek modów gdzie to było ale kuźwa 3/4 tych modów robią grę maksymalnie nieczytelną. Jakieś beznadziejne ikony czołgów pod tabem, milion fantazji z ikonkami panelu zniszczeń, totalnie obrzydliwe celowniki w trybie snajperskim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Panowie ma ktoś linka do działającego WOT Tweakera pod 8.10? Jakiego nie ściągnę to wyskakuje komunikat że nie może znaleźć folderu z grą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 dużo lepiej działa nvidia experience Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirJack7 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dużo fragów i przyjemnych meczy kolegom życzę w Nowym Roku.... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Miałem dłuższą przerwę w czołgach :) Mam teraz nowe konto, gram od 0, w co się ogarnia iść? Grałem dawniej amerykanskimi heavy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 W co chcesz. Kazda linia ma jakies wartosciowe pojazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 zdecydowanie najbardziej wyrównana i dająca sporo frajdy jest linia amerykańskich HT oraz brytyjskich medów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Do tego brytyjskie i amerykańskie TD ( jak ktoś lubi nimi grać ) .To tego linia japońska jest ponoć dobra .Btw. Serwer chyba coś im szwankuje bo mnie 2 razy wyrzuciło z gry . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Szykują się nam niesamowite zmiany w 2014 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Niektóre zmiany są faktycznie ciekawe - nowa grafika ( która to już z kolei ? ) , nowa fizyka pozwalająca na totalną rozwałkę obiektów na mapie , tryb historyczny ( 4xTiger vs. kupa T-34-76 ) . Z drugiej strony jak w końcu nie zrobią czegoś z silnikiem i interfejsem to nie wiem czy te zmiany będą dobre , skoro gra może stać się nie grywalna na niektórych maszynach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Z QA na FTRze wynika, że nadchodzące zmiany nie mają mieć żadnego wpływu na standardowy render, więc nie powinno być źle. Pewnie dodadzą po jednej nowej opcji "max" albo coś w tym stylu + jakiś tickbox dla havoka. Sam czekam z niecierpliwością na multicore support ale widać nie są jeszcze gotowi - nie chcą podać żadnej daty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Nowa grafa spoko, wreszcie gąsienice się będą zachowywać jak trzeba. Destrukcja obiektów wygląda obiecująco, ale jako że dane z Havoka będą wysyłane na serwer i rozsyłane do wszystkich graczy, wietrzę zwiększenie lagów, szczególnie podczas popularnych eventów. Za to arta na miejskich mapach będzie miała wreszcie co robić :D Co do bitew historycznych - jeśli nie poprawią mechaniki widoczności i nie zrobią większych map, to średnio to widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 W ogóle w trybie historycznym wybór pojazdów pewno będzie ograniczony . Znikną wszelkie VK , Obiekty , cała seria HT od hamburgerów , do tego Maus , E-100 , niemiecka arta typu G , w ogóle zniknie większość ruskich SPG . Do tego zmiany typu Tiger z krótką 88 ( mam nadzieje że dostanie wtedy bufa w kwestii działa ) , KT z 88L71 , SU/ISU 152 z tą samą haubicą . Co do Mausa , E-100 czy innych wozów które przynajmniej wyszły poza stadium planowania - mogli by dać po 1-2 sztuce . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Bitwa na dobranoc i wreszcie jakieś przyzwoite losowanie na chińskiej 110. http://wotreplays.com/site/513444#siegfried_line-atherius-110 Edytowane 1 Stycznia 2014 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonash25 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Panowie a jak u Was z fps'ami po patchu 8.10? bo u mnie tragedia. Przed 8.10 wszystko było tak jak trzeba czyli stałe 60 fps (czasem lekki spadek do 55i tyle), a teraz jest koszmar. Start bitwy w 60 fps (gram z v-sync) , a potem w losowym momencie spada do 30 fps (co nigdy wcześniej nie miało miejsca) przy czym w momencie kiedy spada do tych 30 jest przeogromny pokaz slajdów jak by nie było 30 a góra 10 klatek. Owa losowość polega na tym, że nie ma żadnych prawidłowości co do pojawiania się ich. Zmniejszanie/zwiększanie ustawień graficznych niczego nie zmienia, cała gra pobrana od nowa - zero różnicy. Generalnie konkluzja jest taka że grać się nie da, a trzeba przecież expić . Jakieś pomysły/porady? Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) FPSy żyją i mają się dobrze. Kwestia tylko tego, że kilka opcji przestawiłem z high na low i odwrotnie. Te wyłączone dalej są wyłączone, a przy zabawie innymi nie widzę żadnych zmian. Pokaz slajdów miałem kilka razy na poprzednim patchu - pomagało tylko zrestartowanie gry przez alt+f4, bo w garażu wszystko było ok, ale w bitwie (od raz na tydzień, do dwóch razy dziennie) fps nagle zjeżdżał do 10 i wszystko przypominało korespondencyjne szachy, a nie jazdę czołgiem. Jedyny fps drop, jaki mam teraz, to na Kopalniach - jak zaczynam od północnej bazy i patrzę w kierunku miasteczka/górki, mam 20fps. Jak patrzę w jakimkolwiek innym kierunku, wszystko wraca do normy. Po pierwszych 2-3 minutach bitwy wszystko jest ok Edytowane 2 Stycznia 2014 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...