Skocz do zawartości
kisiel02

ata 133

Rekomendowane odpowiedzi

Możes tyle, że pracować i tak będzie jako ATA100. No chyba, że ustawisz FSB na 133MHz

a to jest bardzo madre stwierdzenie :lol: chocby ustawil magiostarale na 2000000MHz to i tak dysk bedzie pracowal na ATA100, bo w takim standardzie jest wyprodukowany. Ja mam procka na szynie 266 a dysk chodzi na ata100, poradz mi cos na to :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możes tyle, że pracować i tak będzie jako ATA100. No chyba, że ustawisz FSB na 133MHz

a to jest bardzo madre stwierdzenie :lol: chocby ustawil magiostarale na 2000000MHz to i tak dysk bedzie pracowal na ATA100, bo w takim standardzie jest wyprodukowany. Ja mam procka na szynie 266 a dysk chodzi na ata100, poradz mi cos na to :lol:

Zmień dysk na Maxtor 133...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to jest bardzo madre stwierdzenie 8O :lol: chocby ustawil magiostarale na 2000000MHz to i tak dysk bedzie pracowal na ATA100, bo w takim standardzie jest wyprodukowany. Ja mam procka na szynie 266 a dysk chodzi na ata100, poradz mi cos na to :lol:

Zmień dysk na Maxtor 133...

ale bez wymiany sprzetu :lol: moze jak przestawie szyna na 166 to pomoze, co ty na to?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dosc ze brednie piszesz to jeszcze wyzywasz ludzi od blaznow, sam jestes blazen, ot co.

Co do tematu, nie przejmyj sie UDMA 133 to tylko chwyt, watpie czy dzisiejsze dyski podlaczone do Serial Ata (150 mb/s) wycisnely by cos wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie od ata100 nie ma wzrostu przepustowosci dysku, jedyny zysk z przejscia na sata jest zakup dysku WDC Raptor czy jakos tak, 10000prm i 8mb cache, ale pojemnosc 36gb i cena ok 1000zl.

co do przepychanki to juz wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o szybkość dysku to WDC z 8 mb cach'u, i różnica pomiedzy nim a dyskami ata 100 jest dość duża, tak mi się wydaje te 45 Mb/s... ach.. :)

a caviar to nie udma 100? nie ma znaczenia, powiedzmy ze maxtor 8mb udma 133 jest szybszy od ww. caviara to nawet jak dasz go jako udma 100 to i tak bedzie szybszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...