Markus1 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Witam Dysponuję sprzętem jak w podpisie. Nie bardzo uśmiecha mi się wymiana płyty głównej na taką, która obsługuje ddr3. Tak obie pomyślałem, że jeśli wymienię procka to zyskam trochę na wydajności. Mam zatem dylemat. Niby mostek sb 600 jest stary ale na globalnej stronce gigabyte jest napisane, że najnowszy bios obsługuje procka phenom II x6 1075t. Chciałbym obecnego procka sprezentować staruszkowi, a sobie kupić x6-tkę. Moje pytanie jest czy obecna platforma (a przede wszystkim ram i ogólnie płyta) nie spowolni zbytnio mojego zestawu? Edytowane 10 Listopada 2010 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Jeśli używasz komputera do gier, to nie warto, praktycznie nie odczujesz wzrostu wydajności. Zostań na tym, co masz - podkręć i będzie dobrze. Jeśli w gry grasz okazjonalnie, a używasz aplikacji korzystających z wielu rdzeni - wtedy można się zastanawiać. Odpowiadając na pytanie - nie, platforma nie spowolni procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 W gierki pogrywam w wolnej chwili (z racji wieku i obowiązków) ale na tyle lubię pc-ty, że nawet moje dzieciaki przekonuję o wyższości pc nad konsolami. Bardzo mnie cieszy, że na forach dyskusyjnych typu purepc i podobne można wymieniać poglądy na temat pc bez dyskryminacji pod kątem wieku uczestników. Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam Mam sprzęt jak w podpisie. Zachciało mi się pobawić trochę z raidem. Na płycie mam sb 600 i jmicron jmb36x. Czy ktoś doradzi mi może jakie konkretnie dyski warto zakupić aby się w ogóle opłaciło stawiać raida 0 w tym zestawie? Wybór jest chyba teraz dość duży a i ceny za dyski nie najgorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) HD502HJ Potrzebny Ci kolejny 1TB? Jeśli nie to lepiej kupić SSD. Edytowane 24 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) Dzięki za sugestię. Koledzy czy dysk Dysk SSD Corsair Force (CSSD-F120GB2-BRKT) jest godziwym zamiennikiem/konkurentem dysku OCZ Vertex 2 (OCZSSD2-2VTXE120G)? Jestem ograniczony czasowo i mogę szybko kupić ten dysk, a nie mam za bardzo czasu na czekanie na OCZ-ta? Edytowane 27 Listopada 2010 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Może być. Jak masz jakieś pytania o SSD to pytaj tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...