Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam głośniki Logitech X-530.

1. Jak każdy wie przy większej skali głośności subwoofer zaczyna rzęzić warczeć .

2. Więc mam pytanie jak by kupić tubę samochodowa czy to w spół grało ze sobą ,

lepiej dawało by sobie rade ??

LINK Z ALLEGRO

TUBA SOLIDNA KPL.KABLI RCA1000watss NEON-TWETERY (1382093493) - Aukcje internetowe Allegro

PROSZĘ O SZYBKA POMOC Z TYM PROBLEMEM

E-mile : kameleon-92@o2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle zrozumiałeś , chodziło mi cala elektronikę czyli wzmacniacz z LOGITECHA X-530 podłączyć do takiej tuby czy dało by to rade ??

Jesli myślisz że jak tuba ma w opisie aukcji 1000W to bedzie to grało rewelacyjnie to jesteś w gigant błędzie, lekko mówiąc.

Kupa - to jest dobre określenie. Jak chcesz dobrego dźwięku to zainwestuj w dobrej jakości zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak myślałem tez nad tym żeby kupić taka tubę i do tego wzmacniacz samochodowy i podłączyć to z prostownika lub z zasilacza do CB radia .

Teraz to wszystko chodzi na Zestawie Głośników PHILIPSA daje bardzo dobrze rade lecz już zaczyna głośnik w subwooferze letko charczyć i rzęzić

Ma on moc 100 Wat w 8 Omach . czy może wystarczy tylko Kupić taki sam NOWY i będzie rozwiązanie Problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, tu nie Niemcy - rzeczowników nie piszemy z dużej litery, jeśli to nie nazwy własne.

Po drugie - "1000W" tuba za 89 zł to wyznacznik badziewia, nie jakości - za 89 zł można kupić słuchawki, nie głośnik. Niewykluczone (a raczej pewne), że po nieodpowiednim połączeniu tego czegoś z rozbebeszonym subwooferem, to coś może ci zrobić kuku.

Po trzecie - nawet, jeśli to zagra, to lepszy efekt uzyskasz, nie słuchając muzyki tak głośno. Każdy nieprzystosowany do takiej pracy głośnik zagra jak kupa i zacznie się dławić.

1. Jak każdy wie przy większej skali głośności subwoofer zaczyna rzęzić warczeć .

A czego się spodziewałeś? Kruszenia ścian? Nie ta półka, kolego.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam audiofilem nie jestem, ale myślę, że jestem w stanie 'rzęrzenie' rozpoznać - mój subwoofer nie rzęzi, nawet jak jest głośno (mam ten zestaw przy komputerku już parę lat, głównie do gierek, ale muzyki też trochę wygenerował).

No, chyba że ktoś słucha empetrójek z bitrate 128kb/s, wtedy to nawet jak kupisz tubę 9000W (pewnie z 200zł na allegro) to będzie rzęziło...

Edytowane przez boroveeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi