XxXlkamilosXxX Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam posiadam głośniki Logitech X-530. 1. Jak każdy wie przy większej skali głośności subwoofer zaczyna rzęzić warczeć . 2. Więc mam pytanie jak by kupić tubę samochodowa czy to w spół grało ze sobą , lepiej dawało by sobie rade ?? LINK Z ALLEGRO TUBA SOLIDNA KPL.KABLI RCA1000watss NEON-TWETERY (1382093493) - Aukcje internetowe Allegro PROSZĘ O SZYBKA POMOC Z TYM PROBLEMEM E-mile : kameleon-92@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ddy Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 I zasilić ma ci to rozumiem sama karta dźwiękowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxXlkamilosXxX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Źle zrozumiałeś , chodziło mi cala elektronikę czyli wzmacniacz z LOGITECHA X-530 podłączyć do takiej tuby czy dało by to rade ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Wiesz jak to będzie grało? Jak kupa. Jeśli w ogóle by to zagrało. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Źle zrozumiałeś , chodziło mi cala elektronikę czyli wzmacniacz z LOGITECHA X-530 podłączyć do takiej tuby czy dało by to rade ?? Jesli myślisz że jak tuba ma w opisie aukcji 1000W to bedzie to grało rewelacyjnie to jesteś w gigant błędzie, lekko mówiąc. Kupa - to jest dobre określenie. Jak chcesz dobrego dźwięku to zainwestuj w dobrej jakości zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxXlkamilosXxX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 No tak myślałem tez nad tym żeby kupić taka tubę i do tego wzmacniacz samochodowy i podłączyć to z prostownika lub z zasilacza do CB radia . Teraz to wszystko chodzi na Zestawie Głośników PHILIPSA daje bardzo dobrze rade lecz już zaczyna głośnik w subwooferze letko charczyć i rzęzić Ma on moc 100 Wat w 8 Omach . czy może wystarczy tylko Kupić taki sam NOWY i będzie rozwiązanie Problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ty tego w aucie używasz czy w domu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxXlkamilosXxX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 W Domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Po pierwsze, tu nie Niemcy - rzeczowników nie piszemy z dużej litery, jeśli to nie nazwy własne. Po drugie - "1000W" tuba za 89 zł to wyznacznik badziewia, nie jakości - za 89 zł można kupić słuchawki, nie głośnik. Niewykluczone (a raczej pewne), że po nieodpowiednim połączeniu tego czegoś z rozbebeszonym subwooferem, to coś może ci zrobić kuku. Po trzecie - nawet, jeśli to zagra, to lepszy efekt uzyskasz, nie słuchając muzyki tak głośno. Każdy nieprzystosowany do takiej pracy głośnik zagra jak kupa i zacznie się dławić. 1. Jak każdy wie przy większej skali głośności subwoofer zaczyna rzęzić warczeć . A czego się spodziewałeś? Kruszenia ścian? Nie ta półka, kolego. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Ja tam audiofilem nie jestem, ale myślę, że jestem w stanie 'rzęrzenie' rozpoznać - mój subwoofer nie rzęzi, nawet jak jest głośno (mam ten zestaw przy komputerku już parę lat, głównie do gierek, ale muzyki też trochę wygenerował). No, chyba że ktoś słucha empetrójek z bitrate 128kb/s, wtedy to nawet jak kupisz tubę 9000W (pewnie z 200zł na allegro) to będzie rzęziło... Edytowane 6 Stycznia 2011 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...