d4r3kdmf Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Witam posiadam obecnie pamięci A-Data DDR2 800 G 2x2GB mam możliwość sprzedania ich na rzecz 2x2GB 1066 oczywiście będę musiał około stówki dopłacić zależnie od kosztów DDR2 1066 zastanawiam się tylko czy jest w ogóle sens się w to pakować jeśli tak co mi polecicie? Dzięki pozdrawiam PS błąd w temacie ma być jak wiadomo 1066 :) Edytowane 9 Stycznia 2011 przez d4r3kdmf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Daj spokój, żaden biznes. Różnicy w wydajności nie uświadczysz, a koszt jest nieporównywalny do osiągów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4d30n Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Myślę, że się nie opłaca. Wzrost wydajności będzie znikomy. W dobie dzisiejszych programów liczy się CPU. Wolałbym odłożyć sobie tą stówkę i zbierać na wymianę całej platformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zrób sobie sam 1033 za free. W końcu "mam 2 ręce to kręcę" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jak potrzebujesz kostek do tego żeby osiągnąć na P31 FSB516 ( :lol2: Jak już to 1066. O ile PCIE nie wyparuje z HDD ) to bierz Corsair Dominator. Jak nie - daruj sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Powiem wam że te A-Data DDR2 800 Gaming 2x2GB co teraz mam nie idą na 1066 :) dziady , wcześniej miałem 2x1GB 800+ extreme edition zero problemu z 1066 no ale tak jak mówicie nie ma sensu ja widzę ceny DDR3 to aż krew zalewa, zrobię może mały off ale kusi mnie zmiana CPU na Q6600 obecnie mam E2180 2,0 GHz@ 3,0GHz co by mnie kosztowało jak liczę 200zł doradźcie kupować nie kupować? czy tak jak mówi kolega @Sysak sprzedać wszystko co mam i przechodzić na nowa platformę? Pozdro Edytowane 9 Stycznia 2011 przez d4r3kdmf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ja też myślę o zmianie na Q6600+ karta graficzna nie wiem jaka i mam problem czy zmienić procesor i kartę czy całe klamoty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 @przemn2 Jak to jest P45 to można się zastanowić. Jak P35 - tak pół na pół IMHO. Oczywiście rachunek sumienia co chciałbyś kupić vs ile dostaniesz za obecne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Q6600 jest bardzo fajnym procesorem po podkręceniu. Nic mu nie jest straszne ;) Osobiście jestem zadowolony z wymiany E4500 na Q6600. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Siedzę na P35. Generalnie myślę o Q tylko dlatego,że mój obecny c2d dostaje trochę zadyszki w Bad Company 2. Do pozostałych rzeczy komp mi spokojnie starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Poza procem to grafa też może trochę zadyszki dostawać przy BF-ie. Wiem bo sam miałem 8800GT i wymieniłem ją właśnie z powodu BF-a ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendzony Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Powiem wam że te A-Data DDR2 800 Gaming 2x2GB co teraz mam nie idą na 1066 :) dziady , wcześniej miałem 2x1GB 800+ extreme edition zero problemu z 1066 no ale tak jak mówicie nie ma sensu ja widzę ceny DDR3 to aż krew zalewa, zrobię może mały off ale kusi mnie zmiana CPU na Q6600 obecnie mam E2180 2,0 GHz@ 3,0GHz co by mnie kosztowało jak liczę 200zł doradźcie kupować nie kupować? czy tak jak mówi kolega @Sysak sprzedać wszystko co mam i przechodzić na nowa platformę? Pozdro Miałem ten sam dylemat.Awaria mobo pomogła mi jednak podjąć decyzją.Sprzedałem co się dało,jeszcze trochę trza dociułać i przesiadka na AMD.Wedle mnie wszystko opiera się o fundusze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...