Michaelius Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Czy dalbys rade wrzucic trial everesta ultimate i zobaczyc jaki bus type jest wpisany dla kontrolera raid ? jak na tym rysunku: http://img23.imageshack.us/img23/5458/raidqu6.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Chętnie bym wrzucił, gdybym ten kontroler w evereście gdziekolwiek znalazł. Poza tym, świeży everest jęczy, że nieznany typ płyty głównej i inne tego typu bzdety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaketherake Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Pojawił się model A770DE w fajnej cenie: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=17765 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Płytka jest już od jakiegoś czasu dostępna ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Zakupiłem sobie płytkę 780GM-LE :) Zamieszczam kilka fotek poniżej. Jeśli przeprowadzić jakieś testy, dajcie znać jakie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Jak masz Athlona, to sprawdź proszę maksymalne HTT na niskim mnożniku (włączenie Memory Flexibility zwykle pomaga). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zanim potestuję HTT, mam pewien probem... komputer chodzi potwornie wolno. Nigdy nie miałem Athlona X2 (dokładniej jest to 4850e), więc nie wiem co przegapiłem przy instalacji... wrzuciłem sterownik southbridge, potem Catalysty, no i co bym nie zrobił, użycie CPU idzie na 100% - jakaś strona flashowa, np. wizualizer dekorala, chodzi jak na K6/2 500MHz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Sterownik southbridge? Wyrzuć to - w miarę świeże Catalysty (9.2 lub 9.3) powinny wystarczyć (w paczce są też stery do ide/sata). Może masz włączone C'n'Q i ono świruje (sprawdź taktowanie procka w cpu-z)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Czy na wydajność systemu może wpływać to, że zainstalowana jest jedna kostka pamięci? Gdzieś wyczytałem, że dual wyjątkowo dużo daje przy grafice zintegrowanej... ale chyba 2D by tak nie kulało ;) CnQ nie świruje, cpu-z pokazuje ~2500MHz. Będę eksperymentował wieczorem, jeśli problem się rozwiąże, wrzucę też jakieś testy max HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Raczej stawiałbym na stery... Brak duala raczej nie powinien mieć widocznego wpływu na pracę pod windą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Sprawdz czy przypadkie Qttask nie zajmuje 100%.... miałem juz cos takiego ... Uruchom managera zadan i spojrz co żre system... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Witam. Mam problem z A780FullHD: nie da sie ustawić większego napięcia niż 1.35, na A5600+. Bios najnowszy. Co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 To spróbuj starszych BIOS-ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 To samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Teraz dopiero załapałem, że to ta płyta mATX - ona chyba nie pozwalała na ustawienie więcej niż default + 0,05 V. Normalna regulacja działała na Phenomie i tam można było dać bodajże 1,55V. Może po prostu napisz maila do ASRocka z prośbą, żeby dodali możliwość ustawiania wyższych napięć. Edytowane 20 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Aha, rozumiem, teraz i tak nie trzeba mi wiecej niz 3ghz, bede sie bawil jak kupie Phenoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 czy jest możliwe aby wyłączyć na którejś z tych płyt integrę? i czy wogóle jest możliwe na płytach amd z 7xx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 M3A790GXH/128M z DDR3 za 480zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 M3A790GXH/128M z DDR3 za 480zła wie ktoś gdzie można dostać wersję na ddr2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Pytasz o AOD790GX/128M czy A790GXH/128M? Ten pierwszy powinien wrócić do sklepów w przeciągu paru dni, drugiego nie ma jeszcze w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 o tego pierwszego, niezauważyłem literki "H" w nazwie płyty którą podałeś :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaketherake Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) 780GXH (780G+710SB) z ACC w dobrej cenie: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...ucts_id=17908... Poproszę o krótki test i opinię, jeśli ktoś wejdzie w jej posiadanie B-) Edytowane 25 Marca 2009 przez jaketherake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaketherake Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 a tutaj preview tej płyty w wersji uATX: http://my.ocworkbench.com/2009/asrock/A780...M-Review/g1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) A ja niedawno udupczyłem bios w A780FullHD i to spod dosa, plyta poszla na gware i wymienie ą na A770DE jak tylko bedzie to mozliwe :) Edytowane 26 Marca 2009 przez suslik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Heh, dlatego zawsze flasciach!ę AMIBIOS-y pod Windą za pomocą AfuWin 4.23 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Jak wszystko pojdzie dobrze to wymienią mi ją na A770DE, jako ze nie potrzebuje już integry. Dobry wybór? CF nie bedize używane, lepsza dźwiękówka też niepotrzebna, na NB zawsze jakiś wiatrak można dać ;D I te profile w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo) Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Witam , mam płytkę asrock a780fullhd i w biosie jest kilka opcji do czego one służą ? Away mode support suspend to ram ACPI HPET TABLE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Kupiłem wczoraj AOD790GX/128M i mam parę uwag: 1) Radiator na NB jest duży i zawadza o zapinanie mojego Scythe Infinity - musiałem powyginać blachę na zapinkach Scythe aby wlazło. 2) Radiator NB bardzo mocno się grzeje, ale jadę w tej chwili na zintegrowanej grafie, więc może jak się wyłączy to będzie chłodniej. Niemniej jest stabilnie. Pewnie trzeba będzie zainwestować w nawiew. 4) Mam Athlona X2 2800MHz AM2 i opcje do ustawiania dzielników i mnożników się nie pojawiają w biosie - nie tak jak na screenach na necie przy założonym Phenomie. Efektem tego jak podciągam HT ref. speed z 200MHz w górę to PCIE oraz HT Link idą proporcjonalnie w górę. Przy zmianie mnożnika HT z 5x na 4x z poziomu "AMD Overdrive" dostaję black screen :-( 5) Program do podkręcania "ASRock OC Tuner" crasciach!e mi windowsa przy odpalaniu, więc nawet nie wiem jakie ma możliwości 6) Maksymalne ustawienie taktowania pamięci to 800MHz, 1066 pojawia się dopiero jak się ma phenoma. Jadąc w górę z HT ref speed oczywiście mogę je podkręcić, ale jak już mówiłem mnożnik HT jest stale na 5x jak się ma Athlona X2 na AM2 7) W biosie nie ma opcji auto-shutdownu przy przegrzaniu proca, ani pikania speakerem. Nie ma też aktualnego taktowania pamięci. Bios najnowszy. Koniec końców zastanawiam się poważnie czy płyty nie sprzedać, bo poprzednie mobo DFI okazało się być sprawne (powód zmiany na tego Asrocka) a na tym Asrocku nie mogę puścić pamięci na 1000, ani proca jak poprzednio 3000-3300 na DFI. Druga opcją jest kupno Phenoma II, ew Phenoma I - jakiegoś taniego (którego?). Update: to co przekreśliłem było nie prawdą Edytowane 28 Marca 2009 przez Met 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Może pokaż zdjęcie BIOS. Jakiego masz Windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Może pokaż zdjęcie BIOS. Jakiego masz Windowsa? Sprawdziłem i w biosie (tylko w innym menu) jest "memory multiplier" z ustawieniami 200,400,600,800,1000. Dałem 800 i faktycznie uzyskałem mnożnik 4x. Windows to Windows 2008 Server Enterprise 64-Bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...