rop99 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Orientuje sie ktos moze czy na Asrocka A785GXH/128M chlodzenie pentagram karakorum wchodzi bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Miał ktoś problem z dźwiękiem na A780GXH + Windows 7? Na xp było ok, ale na 7 są problemy. Niektóre dźwięki są zniekształcone. Np. dźwięk wiadomości gg jest dziwny, w crysis cały czas coś trzeszczy. COD 4, STALKER i piosenki działają normalnie. Próbowałem na różnych sterach pod 7 i pod Vistę i to samo. Edytowane 30 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Miał ktoś problem z dźwiękiem na A780GXH + Windows 7? Na xp było ok, ale na 7 są problemy. Niektóre dźwięki są zniekształcone. Np. dźwięk wiadomości gg jest dziwny, w crysis cały czas coś trzeszczy. COD 4, STALKER i piosenki działają normalnie. Próbowałem na różnych sterach pod 7 i pod Vistę i to samo. Jedyny problem sprzetowy jaki mialem w Win7 dotyczyl drukarki HP 710C. Z dzwiekiem nie ma najmniejszego problemu. Polecam sterowniki ze strony ASRock, bo sa w nowszej wersji niz te ze strony VIA. Moze win7 padniety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Sprawdzałem stery ze strony VIA, AsRocka oraz stery pod vistę z płyty cd i chyba jakieś z neta. 7 mam od niedawna i jedyny problem to dźwięk. Edytowane 30 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Własnie dostałem z wymiany serwisowej A785GXH... A770CF była sobie fajna płytka ( hehhe 2 sztuki ubiłem całkiem nieumyslnie ale juz wiem co było tego przyczyna... ) R.I.P w spokoju...rekordzisko ty moja ... Bede w niej grzebał mocniej wieczorem .... narazie tylko sysa starego odpaliłem ( kilka sterów trza było dograc ) Wie ktos czemu 3D smary staja na ekranie powitalnym ? Chce zobaczyc na co stać ta integre HD4200... Edytowane 30 Listopada 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Poszukaj hotfixów, powinny pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Co do smarków: http://www.asrock.com/Support/faq.asp?id=205 Co do dźwięku pod win 7: w Chipset Settings trzeba ustawić Front Panel na auto. Następnie w mikserze należy ustawić urządzenie odtwarzające na głośniki lub słuchawki (domyślnie chyba ustawiało się HD Audio od Radeona HD 3200). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 U mnie wszystko się samo ustawiło i dźwięk działa poprawnie. Niestety aplikacja od VIA nadal nie działa jak powinna ale wszystko to można w panelu sterowania ustawić więc niema problemu. Pamiętam że kiedyś miałem problem z dźwiękiem na Sevenie w Assasins Creed, ale nowsze stery to naprawiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Masz RC czy czy już finalną wersję?? Może sprbuj postawić system od nowa. Ewentualnie wywal wszystkie sterowniki, reset i pozwól żeby system sam pobrał sobie sterowniki a potem doinstaluj te ze strony asrocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Pierwsze uwagi na temat 785 GXH.. Zaczynamy od WAD : Brak mnożników połowkowych dla CPU !!!! ( dla K8 wada bo nie moge stestowac ile MAX HTT ona zrobi narazie 310 stable... ) potrzeba 5.5. Uwaga w biosie P1.00-15B : Potrafi sie zawiesic gdy : Ustawiamy sobie mnożnik HTT Ustawiamy mnoznik CPU I na końcu przełaczamy z Auto na PCIE-async lub sync --> Zwiecha biosu co ciekawe pasek na górze lata.. Trzeba na dziendobry : Ustawic mobo na PCI-e Sync Ustawic np 204Mhz Save to cmos... Wtedy moza grzebac we wszystkim... Uwaga moja miała jaja z zmiana moznika z X6 na X4 lub 5 non stop pamietała X6 !! ... Zobaczymy co P1.10 mi da ... ale jak brak połowek to sie wkur.... ( i d.. P1.10 tez nie ma... i nie moze zbadac max HTT płyty ) Zalety : Mam zdatnego kompa do pracy i 3.3GHZ proc dalej robi i nie ma problemów czyli sekcja zasilania trzyma dalej dobry poziom... EDIT: Dzwięk to kupaa walka trwa z sterami.... WINxp... nie idzie załadowac sterów... Dobra stery chodza ... sciagnete z serwa Hamerykanskiego... a azjatyckiego uwalone archiwum... a te z płyty tez sa trzasniete... Dobra co dalej : GPU : Leci mi na 888Mhz bez nawiewu : Wynik w 3D05: 3308 PKT ( uma +sideport ) Pozniej sciana ... do sys wejdzie na 988mhz ale zwis w 3d nawet na 1.45V ..... Edytowane 2 Grudnia 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Wiesz, z HD 3200/3300/4200 powyżej > 970-980 MHz to już różnie jest. Czasem nawet przy 1,6 V z nawiewiem nie idzie tego w pełni ustabilizować. Wyłączenie SidePortu może minimalnie pomóc przy oc integry. Pojawiły się aktualizacje BIOS-u z adnotacją o zmodyfikowaniu kodu ACC do: M3A785GMH/128M M3A780GXH/128M M3A785GXH/128M M3A790GXH/128M Dodatkowo dodano funkcję CPU Active Core Control, która pozwala na wyłączanie rdzeni. --------------------------------------------- EDYCJA: Kolejne BIOS-y z dodaną funkcją CPU Active Core Control (4 grudnia): A785GM-LE A785GXH/128M M3A770DE Edytowane 4 Grudnia 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Odpalał ktoś może CrossFire na tych Asrockach? Problem mam taki, że nie działa mi CF przy jednoczesnym OC procesora. Płyta A770DE - CF działa tylko przy ustawieniu w biosie Overclock Mode na Auto. Jakiekolwiek inne ustawienie (sync, asunc) powoduje wyłączenie CF - znika w ogóle taka opcja w CCC. Wie ktoś, jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nowy bios na M3A785GXH załatwił sprawę coldboota PII 720BE @ x4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Tez wgrałem P 1.20 do A785GXH i po przełaczeniu opcji core control na core 1 i po save to cmos jest 4 sekundowe wyłaczenie kompa i ponowne samouruchomienie. Tyle ze na windsora ta opcja wogole nie działa ;) ale widze coolbot juz rozwiazany a nie ze trzeba było kompa wyłaczać by pojawił sie x4.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Na K8 ta opcja w ogóle nie powinna być widoczna ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Niestety musze cie zmartwić : Jeszcze napisze do pomocy asrocka moze wymysla mi biosa z mnożnikami połowkowymi dla K8.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simi93 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Mam płytke: A780GXH/128M i problem po odblokowaniu rdzeni na Phenomie II 550 mam serie: 0922APMW, testy przechodzi pozytywnie, problem jest tylko z ColdBootami. Mam wgranego BIOSa 1.30.. może mi ktoś powiedzieć czy wgranie 1.40 naprawia problem z ColdBoot? TUTAJ LINK Z BIOSAMI, do mojej płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ktoś pisał, że 1.40 pomógł mu z ColdBootem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 A czy to taki wielki problem żeby wgrać najnowszy bios i sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simi93 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) nigdy BIOSu nie aktualizowałem i nie chciałbym przez głupotę czegoś zepsuć ;/ a Ty jaki BIOS masz wgrany? i czym masz/miałeś problemy po odblokowaniu? Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Simi93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Kto nie ryzukuje ten nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Jest tam Wersja 1.40 pod winde... sciagasz rozpakowywujesz klikasz na ikone i jazda samo sie robi ... 10 sekund strachu i juz ... ( ostatnio robiłem to z 4 razy i zawsze FF ( fszytko Fposzątku ) ( kto pamieta Epoxa ten wie ocb... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 nigdy BIOSu nie aktualizowałem i nie chciałbym przez głupotę czegoś zepsuć ;/ a Ty jaki BIOS masz wgrany? i czym masz/miałeś problemy po odblokowaniu? To nic trudnego, a w przypadku nowych płyt to wręcz banał. ( ostatnio robiłem to z 4 razy i zawsze FF ( fszytko Fposzątku ) ( kto pamieta Epoxa ten wie ocb... ) Heh, no tak, epox i jego wyświetlacze na mobo ;) nieraz ratowały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zapraszam do przeczytania recenzji ASRocka M3A785GXH/128M (LINK). Płyta testowana na BIOS-ach 1.60B i 1.70 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 bardzo fajna recenzja, chętnie bym przeczytał tez recke Asus M4A785TD-V EVO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zobaczę, co da się zrobić. Ale raczej w tym roku nie da rady ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simi93 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Kto nie ryzukuje ten nie ma Czego? problemów? moje pytanie było proste, czy nowy BIOS naprawia problem z ColdBootami? Bo spotkałem się z opinią, że po aktualizacji już wcale nie da się odblokować rdzeni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz ... zawsze moza wrócic do poprzedniej wersji biosu... Rób a pozniej zdaj relacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...