Gość mati.08 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam. Co jest lepsze i mniej problematyczne bios czy efi?. Efi wygląda w miarę prosto i estetycznie lecz podobno może sam robić aktualizację bez poinformowania nas o tym . Bios jest dobrym systemem lecz trochę mniej rozbudowanym i przyjaznym w użyciu. Jak myślicie co jest lepsze? Myślałem nad EFI ale informacje o updatach itp troszkę mnie nie pokoją. Który ,,bios'' jest mnie awaryjny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amante Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Przede wszystkim pamiętajmy, że EFI nie zastąpi zupełnie systemu BIOS - technologia ma określać model interfejsu sprzęgającego system operacyjny z oprogramowaniem firmware peceta lub serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati.08 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Dobrze. Chodzi mi o to które wersje biosu są lepsze te starsze czy te nowe Efi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 :blink: ... :lol: to to samo, tylko efi jest w ladniejszej oprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 :blink: ... :lol: to to samo, tylko efi jest w ladniejszej oprawie EFI = BIOS + kilka usprawnień potrzebnych nielicznym. coś tam o urządzeniach, pamięci, itp. Ogólnie coś jak nowe wersje DX - w0w, fajnie że jest ale po ch mi to na co dzień? Dobrze. Chodzi mi o to które wersje biosu są lepsze te starsze czy te nowe Efi. Stabilne na twoim sprzęcie i przy OC. Starczy? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati.08 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 EFI = BIOS + kilka usprawnień potrzebnych nielicznym. coś tam o urządzeniach, pamięci, itp. Ogólnie coś jak nowe wersje DX - w0w, fajnie że jest ale po ch mi to na co dzień? Stabilne na twoim sprzęcie i przy OC. Starczy? Dobra dzięki za info wystarczy. (mi chodziło o to jaka wersja biosu jest lepsza ta stara czy ta nowa z dodatkami czyli Bios Efi. słyszałem że jest awaryjny o może sam robić aktualizacje bez poinformowania nas więc chciałem się spytać 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 EFI ma ten plus ze obsluguje bez kombinowania dyski 2TB+ po za tym masz ten bajer z obsluga myszki :lol2: Watpie aby bylo cos takiego jak samo uaktualnianie sie, jest jak z BIOSem, tj. samemu wgrywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati.08 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 EFI ma ten plus ze obsluguje bez kombinowania dyski 2TB+ po za tym masz ten bajer z obsluga myszki :lol2: Watpie aby bylo cos takiego jak samo uaktualnianie sie, jest jak z BIOSem, tj. samemu wgrywasz. ok dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Takie zmiany, żeby było czym kusić ludzików do zakupu. Poza obsługą +2TB dysiorów, reszta zbędna. A pewnie jakby się chciało, to by zrobili to także w zwykłym biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...