Martinii Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Ta blaszka to przede wszytkim zabezpieczenie rdzenia. To czy pomaga w chlodzeniu (jak niektorzy twoetrdza) czy nie (jak twierdza inni) to sprawa drugorzedna i losowa. Slyszalem natomiast opinie, ze blaszka byla ulamek mm za gruba i radiator nie dotykal rdzenia! Tak spalil sie procek mojemu koledze z grupy. Wywalil go do smieci a wraz z nim ta blaszke. Odnosnie osiagow coolerka poszukaj w dziale Chlodzenie konwencjonalne - jest tam spory topic o tym wiatraku. Pozddrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Ta blaszka to przede wszytkim zabezpieczenie rdzenia. To czy pomaga w chlodzeniu (jak niektorzy twoetrdza) czy nie (jak twierdza inni) to sprawa drugorzedna i losowa. Slyszalem natomiast opinie, ze blaszka byla ulamek mm za gruba i radiator nie dotykal rdzenia! Tak spalil sie procek mojemu koledze z grupy. Wywalil go do smieci a wraz z nim ta blaszke. Odnosnie osiagow coolerka poszukaj w dziale Chlodzenie konwencjonalne - jest tam spory topic o tym wiatraku. Pozddrawiam O spalenie i o grubosc raczej sie nie boje ... mam orginalnego CS od braciszka z angli a nie te podrobki co na gieldzie mozna spotkac ,... no thnx ide gdziesik poszukac o SP97 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scsi4 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Mam bardzo dziwny problem z kompem złożonym na Asusie A7N8X Delux Rev 2.0. Konfiguracja ma ok. 10 miesięcy ale od tygodnia dzieją się z nią dziwne rzeczy. Konfig: Asus A7N8X Delux rev 2.0 z biosem 1008 (przy 1007 też miałem problemy, przedtem na tym biosie wszystko było ok) AMD XP 2500+ (11x166 bez OC) 256 MB RAM Elixir 400Mhz (puszczam na 333 z 2.5 CL) HIS Radeon 9200 64MB 128bit HDD WDC 80GB z 8MB Cache + CD-RW Teac'a 8x8x32 Zasiłka No-Name (w sumie to Megabajt :P) 350W (napięcia trzyma w normie) Mój problem polega na tym że po włączeniu komputera i załadowaniu Windy komp po pracuje przez chwile, po czy ekran robi się czarny, a po kolejnych kilkunastu sekundach monitor przechodzi w stan czuwania (wylącza się). Dzieje się tak niezależnie jaki sterownik do nForca i Radeona zostanie zainstalowany, oraz niezależnie od wersji Windows. I tu zaczyna się mój problem bo nie umiem dojść co jest uszkodzone i co odesłać do serwisu. Przegrzewanie się czegokolwiek odpada. System po włączeniu w trybie awaryjnym działa bez problemu. Jeżeli karte zastąpie inną to problem też znika. Jednak moja karta przełożona do kompa z AMD Duron 600 (6x100) z agp 4x chodzi poprawnie! Zmiana Agp na 4x na Asusie nic nie daje. Procesor jest raczej sprawny bo system chodzi w trybie awaryjnym bez zwiasów, pamięć sprawdziłem memtest86 i teź 100% sprawna. Najdziwniejsze jest to że gdy obniże FSBz 166 na 133MHZ (lub 100) problem z kartą zanika. Czy ktoś z grona użytkowników tej płyty spotkał się już z takim problemem? Co może być uszkodzone? Grafa cz MoBo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zwaliłbym winę na zasilacz albo mobo - spróbuj z innym zasilaczem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 A może po prostu masz właczone w XP wyłączanie monitora po jakimś czasie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 No panowie jutro przechodze na ciemna strone :lol: Bede mial NF7-S rev2 ,bo AN7 juz nigdzie nia ma i podobno nie bedzie juz wogole dostepna :o Napisze jakie bede mial odczucia po zmianie plyty i kwestie wydajnosciowe przy tych samych ustawieniach. Napewno kiedys sie komus przyda :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scsi4 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Chciałbym aby powody były tak banalne, ale nie jest to wina ani zasilacza ani ustwień XP :? Zasilacz jest ok, bo i napięcia mieszczą się w normach 5% (komp ten chodzi prawie rok na tej zasiłce i zawsze tak było), i po wsadzeniu innego Radeona 9200 wszystko chodzi. Najbardziej sytuacje komplikuje to że na FSB 100MHz wszystko chodzi, ale dlaczego :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 No panowie jutro przechodze na ciemna strone :lol: Bede mial NF7-S rev2 ,bo AN7 juz nigdzie nia ma i podobno nie bedzie juz wogole dostepna :o Napisze jakie bede mial odczucia po zmianie plyty i kwestie wydajnosciowe przy tych samych ustawieniach. Napewno kiedys sie komus przyda :wink: Chlip, chlip... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 No panowie jutro przechodze na ciemna strone :lol: Bede mial NF7-S rev2 ,bo AN7 juz nigdzie nia ma i podobno nie bedzie juz wogole dostepna :o Napisze jakie bede mial odczucia po zmianie plyty i kwestie wydajnosciowe przy tych samych ustawieniach. Napewno kiedys sie komus przyda :wink: HIHIIIii ciemna strona....:) no ale szkoda.... :cry: prawde mowiac ABIT NF7-S 2.0 mam w domu od dwoch tygodni ... komp zony .. jeszcze go dobrze nie potestowalem i raczej nie zamierzam zmieniac firmy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 HI... wczoraj robilem experyment... czytajac forum tweak-a o chlodzonku i o Sp-97 doczytalem sie ze sa z nim nieraz problemiki i postanowilem to spradzic u siebie....... i...... szok .... odkrecilem calosc potem zmontowalem na nowo z o wiele wieksza sila.... i temp na diodzie z 62 spadla na 54 stopnie... po akci kilka benchmarkow i po 2h nonstop stres zamknieta obudowa.... i na diodzie 62-63 stopnie... i wszystko przechodzi poprawnie... gittes... FSB211 full stable... :P teraz musze wykombinopwac jakies zajewiste chlodonko na chipset bo qwa mac... bardzo goracyyyyyyyyyyyyyy :roll: :cry: :idea: :?: chociaz juz bardzo mysle o WC bo to na to nie ma co sie ogladac ... juz mam w obudowie 8 aktywnych wentyli (jeden cooler, 4 buda, 2 zasilacz no i Radek)i... mimo ze niby ciche ale juz mnie to nie bawiiiiii ... jednak za glosno jest szczegolnie wieczorkiem ...... PYTANKO mam skromne... bo jak czytam dzial o WC to mnie juz szlak trafia.... Jakie WC najlepiej wybrac do ASUS-ka??? wiem ze na pompe nie warto oszczedzac i nie bede... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 (...) PYTANKO mam skromne... bo jak czytam dzial o WC to mnie juz szlak trafia.... Jakie WC najlepiej wybrac do ASUS-ka??? wiem ze na pompe nie warto oszczedzac i nie bede... :wink: Zobacz na mojej www (WC się nie zmieniło, konfig na niej opisywany jest częściowo nieaktualny - zobacz moją sygnaturę). Może coś pomoże jeśli chodzi o wybór elementów chłodzenia. Na idealną ciszę raczej nie licz. Jak założysz pełne WC (proc, grafa, może chipset) to usłyszysz dysk i zasilacz. A żeby układ działał, musisz mieć wentyle na chłodnicy. I choćby same wentyle były idealnie ciche, to po założeniu na chłodnicę hałas wytwarzać będzie opływające chłodnicę powietrze. Choć na pewno będzie ciszej niż w przypadku chłodzenia powietrzem. I jest to raczej droga impreza (koszt komponentów: bloczki, pompka, chłodnica) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 .....I jest to raczej droga impreza (koszt komponentów: bloczki, pompka, chłodnica) O kase to mi nie chodzi ... mecze sie juz z PC-tami 10-lat ... ale wymagajacy pod wzglede ciszy stalem sie dopiero po ślubie... :) :P kiedy ja do kompa a zonaka kce spac to niestety .... :cry: zawsze bylo... Czy to musi tak glosno chodzic?? :?: i mnie szlak trafial:evil: no poszlo ... Codegen350 wymiana na TAGAN 380(polecam kazdemu kto kce miec cisze i bardzo duzy potencjal stabilnosci napiec... ) potem wymiana jakiegos coolerka co przynajmniej na 40dB sie krecil na SP-97+Noiseblocker Slient SE2 92mm (rowniez polecam te wiatraczki .. comfort pracy jest zagwarantowany....) teraz w trybie pilnym musze zmienic mouske i klawisze.... zestaw radiowy A4tech-a - tez juz nie spelnia wymagan.... Ale do czego zmierzam .... jesli kce sie miec cisze to potrzebna jest spora gotóweczka... to wiem bardzo dobrze.... a jesli jeszcze przy tym chcesz super wydajny zestaw to musisz miec drugie tyle...... to no problem ... skoncze remont mieszkania a juz jestem na ok.90% to biore i zamykam sie w piwnicy i bede kombinowac.... :twisted: :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Dzis po calonocnych testach :D Ja kce teraz spac a nie do pracy isc :cry: :evil: :? maly UPDATE PODPISIKU.. FSB o dwa oczka w gore... czyli na 213... wyniki testow umieszcze jak wroce z pracy... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 O kase to mi nie chodzi ... mecze sie juz z PC-tami 10-lat ... ale wymagajacy pod wzglede ciszy stalem sie dopiero po ślubie... :) :P kiedy ja do kompa a zonaka kce spac to niestety .... :cry: Święte słowa. U mnie było identycznie, choć w sumie zawsze starałem się by komp był cichy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Dzis po calonocnych testach :D Ja kce teraz spac a nie do pracy isc :cry: :evil: :? maly UPDATE PODPISIKU.. FSB o dwa oczka w gore... czyli na 213... wyniki testow umieszcze jak wroce z pracy... :| W wielu przypadkach do OC najlepszy jest BIOS 1004 (standardowy i Uber) tyle że ma błąd obsługi SATA RAID0 -> pisałem o tym w FAX na pierwszej stronie tego wątku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scsi4 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Chyba rzeczywiście mam problem z powodu zasilacza. Przy standardowych ustawieniach procka (166*11) mam na linii +5V ok.4,38-4,4V. A przy 100*11 mam 4,7V. Pozostałe raczej się nie zmieniają i wynosza: +12V - ok. 12,6 - 12,8V +3V - ok.3-3,18V Czytałem że wskazania Asusa są niedokładne, ale czy powyższe świadczy o niewyrabianiu zasilacza, oraz czy możliwe jest że z czasem zasilacz zaczął dawać niższe napięcia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 W wielu przypadkach do OC najlepszy jest BIOS 1004 (standardowy i Uber) tyle że ma błąd obsługi SATA RAID0 -> pisałem o tym w FAX na pierwszej stronie tego wątku No juz po pracy.... ooo THNX nie wiedzialem.... thnx za rade.. chyba nie zdazylem o tym doczytac na forum... :lol: blad RAID0... jak wspominasz o tym to pytanko.... jak mam dwa HDD na SATA to jak zrobic z nich macierz??? ile moge zyskac??? ile strace?? czy zwiazane jest to z utrata danych??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Chyba rzeczywiście mam problem z powodu zasilacza. Przy standardowych ustawieniach procka (166*11) mam na linii +5V ok.4,38-4,4V. A przy 100*11 mam 4,7V. Pozostałe raczej się nie zmieniają i wynosza: +12V - ok. 12,6 - 12,8V +3V - ok.3-3,18V Czytałem że wskazania Asusa są niedokładne, ale czy powyższe świadczy o niewyrabianiu zasilacza, oraz czy możliwe jest że z czasem zasilacz zaczął dawać niższe napięcia?? HM... u mnie przy 11x213 mam (podczas testow w 3DMarku03 i prime95) srednio: 4,67V 12,00V 3,31V minimum: 4,6V 11,92V 3,2V po ok 1200 odczytach z MBM5 5.3.7.0 no chyba dosc stabilnie .... TAGAN RULES :twisted: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 No juz po pracy.... ooo THNX nie wiedzialem.... thnx za rade.. chyba nie zdazylem o tym doczytac na forum... :lol: blad RAID0... jak wspominasz o tym to pytanko.... jak mam dwa HDD na SATA to jak zrobic z nich macierz??? ile moge zyskac??? ile strace?? czy zwiazane jest to z utrata danych??? (piszę o funkcjach kontrolera zaszytego w naszej płycie, nie wiem jak jest w innych!) RAID0 - zyskujesz na wydajności, więcej ryzykujesz (któryś dysk pada, pa pa pa wszystkie dane) RAID1 - masz większą pewność, że z danymi nic się nie stanie. Musiałyby paść ba dyski. Nie ma zysku na wydajności Nie wiem, czy u Ciebie dobrze by działało, masz dyski o różnej wielkości. Niestety, stworzenie RAID0 na dyskach z zapisanymi na nich danymi wiąże się z utratą tych danych. Niestety, przed stworzeniem RAID0 wszystkie dane musiałem przenieść na płyty cdrw W RAID1 (mirror) do istniejącego dysku z danymi można podpiąć drugi czysty dysk i soft od kontrolera (albo BIOS kontrolera) sam przekopiuje dane na drugi dysk (taka jest idea RAID1) - nie tracisz nic przy tworzeniu RAID1 Jak zrobić RAID0? Robisz backup wszystkich danych. Najlepiej jakbyś miał dwa takie same dyski o tej samej poejmności. Wchodzisz do BIOS kontrolera SATA i w opcjach wybierach tworzenie RAID0. AFAIK dyki musisz podzielić na partycje i sformatować. Instalujesz system - będziesz potrzebował dyskietki ze sterownikami SATA RAID - inaczej instalka Windowsów nie znajdzie dysków. Dalej już wiesz ...... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Raid 0 na dwóch różnych dyskach nie jest dobrym pomysłem, bo bardzo obciąża procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Niestety, przed stworzeniem RAID0 wszystkie dane musiałem przenieść na płyty cdrw Buahahhaa powiadasz CDRW... hmmm ciekawe ile ich bym potrzebowal jak mam ok 160GB do zrzucenia... :) nic poczekam jak kupie 200 lib 300 na ATA to pomysle o rajdzie ... Raid 0 na dwóch różnych dyskach nie jest dobrym pomysłem, bo bardzo obciąża procka.na 80 juz mam kupca... to moze a opchne no i dokupie 120 do pary:) 8) :D Ale ta utrata danych ... slak.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Mam juz kasiore na WC to musze terazki poszukac jakiegos dobrego sklepiku i cosik wybrac... a moze ktos mi pomoze w wyborze... mam do dyspozycji jakies 1600 zl ... no i raczej bude musze wymienic bo kcialbym zestawa w kompie trzymac ... wybor pada na BIG Tower-a od chifeca... ale co do tego... HELP:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys75 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 witam instalowal ktos na naszej plytce + raid0 linuxa ?? z jakim skutkiem ja juz mialem 2 podejscia i za kazdym razem : owszem widzi dyski ale nie jako jeden raid tylko jako 2 niezalezne / sterowniki /doswiadczenie w temacie potrzebne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 I'm back. Dzisiaj w koncu wsio poskladalem i nawet systemu nie musialem przeinstalowywac :o No na razie Abit super dziala. W koncu niebieski bios :P no i SoftMenu. Tak w skrocie. Jezeli chodzi o wydajnosc to nie ma zadnej i plasuja sie na jednakowym poziomie ,a przeciez wczesne revy Asusow byly jednymi z najszybszych plyt na NF2. Co do dzwieku. To niby ten sam ALC650 ,ale jakosc troche lepsza. Mam dosc glosne sluchawki i na Asusie caly czas slyszalem prace IDE itp a na Abicie cisza. Aha no i moja najwieksza zmora czyli napiecia teraz sa idealne. Jezeli chodzi o OC to na razie FSB210 i wsio pieknie biega i zadnych problemow nie ma. Jutro pobawie sie z wyzszym FSB. Zobaczymy na ile mi pamieci wytrzymaja. Na razie jest bardzo zadowolony z przejscia (byl to wkoncu rev 1.04). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Co do dzwieku. To niby ten sam ALC650 ,ale jakosc troche lepsza. Slyszysz to co chcesz slyszec! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Co do dzwieku. To niby ten sam ALC650 ,ale jakosc troche lepsza. Slyszysz to co chcesz slyszec! :) Jakosc czyli nie ma juz tych szumow ,a SS gra tak jak gral czyli wyjebiscie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Hmm, moo że to była wina sterów? Ja na SS nie mam żadnych szumów. No prawie, bo zależy od źródła audio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWITUS Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 hm... planuje zakupy ... kto mi powie co warto a co nie z tego ??? Chieftec -- Seria Dragon Big Tower359 zł Panele boczne do obudów CHIEFTEC Big Tower -> 109 zł Eheim 1250Cena: 339 zł Abadon GPU -> Cena: 145 zł Uriel Multi -> Cena: 173 zł Abadon NB ->Cena: 135 zł Wąż Eheim Arctic Silver 5Cena: 32,50 zł Revoltec BGA RAM Freezer - 8szt. -> Cena: 59 zł RAM Freezer -- REVOLTEC -> Cena: 49 zł Kabel FDD UV -- REVOLTECCena: 33 zł Kabel HDD UV -- REVOLTEC Cena: 55 zł Pojemnik 133 Cena: 122 zł Cooltek TripleCena: 349 zł po pewmym upuscie wychodzi ok 2100 :P :cry: Czewkam na wasze uwagi!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Hmm, moo że to była wina sterów? Ja na SS nie mam żadnych szumów. No prawie, bo zależy od źródła audio Nie to byla wina chyba samej plyty ,bo u wujka na rev2 tego nie ma. Aha teraz na Abicie 1.6V i FSB210 i prime chodzi non-stop 8O Pamiatki na 2.8V i wszystko stabilne. Na Asusie ostatnio zeby na FSB200 byl stabilny musialem 1.65V dawac :wink: Ale powiem wam jedno ,jezeli ktos ma rev2 Asusa i nie podkreca hardcorowo to nie warto wymieniac ,bo plyty pod wzgledem wydajnosci sa identyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 DJWITUS: To topic dotyczący sprzętu, dokładniej A7N8X a nie chłodzenia wodą. Takich topików było wiele w dziale chłodzenie wodne. Poszukaj tam, jest wiele podobnych pytań do Twoich. Moja uwaga. Nawt jeśli kupisz wszystko w sklepach, to i tak będziesz coś musiał przyciąć, wyciąć, wywiercić. Jeżeli nie masz zdolności w tym kierunku i/lub/albo narzędzi - to jeszcze się zastanów. I zanim cokolwiek kupisz wszystko sobie zmierz, dopasuj, rozrysuj - żeby się później nie okazało, że chłodnica nie mieści się do obudowy, bloczki ze względu na np: kondensatory nie dają się założyć itp ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...