slawor Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Znalezlem rozwiazanie na problem uzytkownika Elektronek odnosnie nietworzenia sie partycji podczas startu systemu. Mialem identyczny problem. Okazalo sie, ze Symantec Endpoint Protection blokowal wpis w autorun.inf podczas tworzenia ramdisku. Na czas tworzenia ramdisku (start ramdisk) nalezy wylaczyc "kontrole aplikacji i urzadzen" w "zmien ustawienia-->zarzadzanie klientami-->skonfiguruj ustawienia". Dodatkowo po utworzeniu partycji polecam sformatowac ja recznie pod FAT32. U mnie takze wystepowaly problemy z tworzeniem partycji, gdy zmienialem parametr w rejestrze odnosnie startu na 0 (domyslnie mialem na 1). Mozliwe, ze jest to spowodowane przeyspieszonym bootwaniem zastosowanym w mojej mobo (Asrock Extreme). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgrlukasz Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam Przeniosłem Cache Opery na Ram Disk ale niestety Opera i tak buforuje filmiki na dysku C w Temp. Nie chce przenosić Tempu bo inne aplikacje mają problemy poźniej Jaka można zrobić aby Opera buforowała filmy na RAM Disku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Pomocy [jeszcze raz]. Sprzęt w firmie otwiera mi thunderbirda 5minut. Na ramdisku wszystko śmiga duzo lepiej (cache chrome + pagefile). Problem w tym, że ten pierdzielony RamDisk od Dataram działa tylko do pierwszego restartu. Robione według procedury utwórz->zapisz->zaznacz load at startup. Po reboocie śmiga. Ale podczas kolejnego zapisywania czy to wymuszonego czy podczas zamykania systemu, komputer się wiesza. Mycha śmiga ale zapis się zatrzymuje na 30% i klops. Po restarcie pagefile się nie tworzy, ramdisku nie ma a program domyślnie chce utworzyć dysk 500MB unformatted :-[ Co ja mogę z tym zrobić? Zmiany w rejestrze odnośnie ładowania programu z '3' na '1' zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 RaMDisk, to czasowa pojemność prawda ? Możesz usunąć wirtualny napęd i zainstalować najnowszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...