Skocz do zawartości
tomekaa

Forum Dyskusyjne??

Rekomendowane odpowiedzi

po pierwsze to juz bylo o phpbb na tweaku'u, opcja szukaj sie klania (i nie ma tego wcale tak duzo do przegladania), co do phpbb nie zawsze jest tak rozowo http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33384&highlight=, a invision z tego co wiem to jeszcze "nie dorobil sie" polskiej nakladki, a phpbb tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglibyście napisać coś więcej o instalacji i konfiguracji, bo niestety się na tym nie znam??

sciagnij serwer www obslugujacy php (np. apache), zainstaluj mysql, rozpakuj forum do glownego katalogu ze stronami, odpal instalacje, wszsytko pisze w readme :) oczywiscie to dotyczy phpbb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze to juz bylo o phpbb na tweaku'u, opcja szukaj sie klania (i nie ma tego wcale tak duzo do przegladania), co do phpbb nie zawsze jest tak rozowo http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33384&highlight=, a invision z tego co wiem to jeszcze "nie dorobil sie" polskiej nakladki, a phpbb tak

To źle wiesz, bo już jakiś czas jest owa nakładka na invisionboard. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra poradziłem sobie już z tym. zalozylem konto na lycosie , nie wiem tylko jak to trzeba skonfigurowac. moze wiecie jak albo znacie strone gdzie jest napisane

A i wyskakuje mi bład

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in mysql4.php on line 330

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in mysql4.php on line 331

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

coś takiego, czy wiecie dlaczego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra poradziłem sobie już z tym. zalozylem konto na lycosie , nie wiem tylko jak to trzeba skonfigurowac. moze wiecie jak albo znacie strone gdzie jest napisane

A i wyskakuje mi bład 

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in mysql4.php on line 330

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in mysql4.php on line 331

phpBB : Critical Error 

Could not connect to the database 

coś takiego, czy wiecie dlaczego??

Wpisałeś złe dane o MySQL, i forum nie może się połączyć i to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany boskie!!

i powiedziec ze ja też tak zaczynałem ;) !! Taki zamotany i wogole ;)

1. www.krasnal.4.pl - masz słabą pamiec.. ;)

2. apache + mysql + php + phpbb2 - minimum ale powinno dziaac ;)

3 lycos i temu podobneadziewia najgorze rozwiazanie jakie moze byc :?

Lecz jak cos to pogadaj sobie z ludzmi(mzoe takze i ze mna jak się złapiemy ;) ) na www.phpbb.pl I wieszm szukaj... to draznijuz ostro ludzi :)

Tam będziesz mieć instrukcję instalacji na serwerze dobry jak i darmowym :D

Good Luck ;)

ps. Pablo zna najlepiej krasnala ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi