2002JSQ Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Od dawna "boli" mnie konwencjonalny HDD w moim laptopie. Zastanowiłem się dlaczego nikt nie wymyślił takiej przejściówki z napędu optycznego na dysk 2'5". Problem zwiększenia wydajności dysku by zniknął. Napędy optyczne są coraz mniej używane (mój akurat jest zepsuty :) ) Szukając w necie natknąłem się na rozwiązanie OptiBay dedykowane dla Mac'ów. Urządzenie o którym marzę :) ale jak to z apple bywa - cholernie drogie (100 usd). Czy spotkał się ktoś z czymś podobnym dla noteboków? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Do specyficznych modeli Acera były odpowiednie zestawy do montażu dysku na miejsce napędu optycznego. Coś takiego: caddys for notebooks widzę jednak, że do twojego modelu nie ma. Sprawę SSD dawniej w swoim Acerku rozwiązałem tak, że HDD poleciał do kieszeni zewnętrznej :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Chyba znalazłem :) Optical Bay HDD : NewmodeUS, Hard Drive Caddys for Notebooks mają do wyboru sporo modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) wykrec swoj naped z laptopa, pomierz co trzeba, rozrysuj to z wymiarami zaczepow i poszukaj kogos kto ma dostep do pleksy i lasera. 30 min roboty, koszty minimalne i sprawa zalatwiona. Biorac pod uwage ceny z linka wyzej plus koszty wysylki to za 100 zl kazdy kto ma dostep do lasera ci to zrobi. A jak grzecznie poprosisz to taniej. Ja bym to zrobil za 50 zl ale zwolnilem sie z mojej zciach!ej firmy ^^ Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez dw10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Jest tego dużo na allegro Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy PROMOCJA!!! Kieszeń drugi dysk DELL E6400 E6500 (1744059968) - Aukcje internetowe Allegro Fujitsu/Siemens kieszeń na drugi dysk - MultiBay (1764052107) - Aukcje internetowe Allegro tu do acera http://allegro.pl/sata-kieszen-na-drugi-dysk-hdd-asus-acer-fujitsu-i1752040468.html Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Na ebay też masa tego od dawna do kupienia. Nawet pod miniIDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...