Piospi Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam. Niestety nie znalazłem nigdzie informacji o tym, nurtuje mnie jedna rzecz związana z Media Playerem 11 a innymi programami. Czy powiedzmy All Player lub PowerDVD mają lepszą jakość dźwięku i filmu od Media Playera ? Wiem, że głównie to zależy od jakości samego filmu, ale może jednak opłaca się bardziej instalować inne programy do "lepszego" wykorzystania filmów ? Przepraszam za takie dziwne pytanie, ale nurtuje mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Lepsze programy są bardziej funkcjonalne. Np. PowerDVD wspiera sprzętową akcelerację odtwarzania. Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Zna ktoś program obsługujący profilowanie barw, dla video? Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Sterownik nvidii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Sterownik nvidii? Tzn. w nVidia jest moduł CMS, przechwytujący profil monitora i profilujący przestrzeń barw filmu (zwykle sRGB) do przestrzeni monitora (bywa ~aRGB), dzięki czemu nie ma przesycenia, i barwy są reprodukowane w 100% neutralnie? Hmmm ... no tak czy inaczej mam obecnie ATI i pozostaje mi jedynie prymitywne ucinanie nasycenia dla nakładki Video w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...