Skocz do zawartości
SpeedyBangBong

Nowa karta graficzna oraz dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję nowej karty graficznej i dysku do zestawu mojego kolegi. I tu chciałbym was zapytać co polecacie ?

Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2104 MHz

Płyta główna : Gigabyte GA-MA69VM-S2

Aktualna karta (do wymiany) - ATI Radeon Xpress 1200

RAM : 1GB (nie mam pojęcia jakie taktowanie - prawdopodobnie dokupi się jeszcze ze 1-2GB)

Zasilacz : 230V (nie na 100%, brak firmy, sprzed 2 lat)

I teraz jaka karta to takiego zestawu i dysk (250-500GB) w zależności od ceny, wydajność nie musi być zabójcza. Karta ma obsłużyć "dobre gierki" (czyli jakieś fify na 1336x768 w jakiejś dostatecznej grafice), i cena nie za wysoka choć wiem że z takim procesorem to niewiele się da zrobić... Ewentualnie - nie wiem czy jest sens... dokupić tanie chłodzenie (chyba że nie trzeba) i podkręcić ten procesor do jakiś 3+GHz.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie rozmawiałem ze znajomym i powiedział że rozbierze i zobaczy dokładnie co to za zasiłka a najwyżej jak karta+dysk nie wyjdą za drogo to kupi jeszcze zasilacz i chłodzenie na proca co by podkręcić go trochę.

@Które wtyczki trzeba zamienić żeby zresetować biosa po nieudanym OC ? (najlepiej jakiś obrazek) - tak na wszelki wypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w tych pieniądzach nic szczególnego nie będzie, a już na pewno coś dużo słabszego.

Np http://www.x-kom.pl/p/68855-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-radeon-hd6570-1024mb-128bit-oc.html

W tym przedziale cenowym kupowanie nowej karty jest moim zdaniem bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym prosić o podanie tych części jeszcze raz (zamienników) ale ze sklepu proline ? + dochodzi do tego karta dźwiękowa, najlepiej jak najtańsza z obsługą 5.1 .

Przypominam że do wymiany idą

Procesor

RAM

Grafika

Karta Dźwiękowa

aktualne części :

Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2104 MHz

Płyta główna : Gigabyte GA-MA69VM-S2

Aktualna karta : ATI Radeon Xpress 1200

RAM : 1GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi