SpeedyBangBong Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Witam. Potrzebuję nowej karty graficznej i dysku do zestawu mojego kolegi. I tu chciałbym was zapytać co polecacie ? Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2104 MHz Płyta główna : Gigabyte GA-MA69VM-S2 Aktualna karta (do wymiany) - ATI Radeon Xpress 1200 RAM : 1GB (nie mam pojęcia jakie taktowanie - prawdopodobnie dokupi się jeszcze ze 1-2GB) Zasilacz : 230V (nie na 100%, brak firmy, sprzed 2 lat) I teraz jaka karta to takiego zestawu i dysk (250-500GB) w zależności od ceny, wydajność nie musi być zabójcza. Karta ma obsłużyć "dobre gierki" (czyli jakieś fify na 1336x768 w jakiejś dostatecznej grafice), i cena nie za wysoka choć wiem że z takim procesorem to niewiele się da zrobić... Ewentualnie - nie wiem czy jest sens... dokupić tanie chłodzenie (chyba że nie trzeba) i podkręcić ten procesor do jakiś 3+GHz. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Zacznij od wymiany zasilacza na markowy bo na tym strach puszczać dobrą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Właśnie rozmawiałem ze znajomym i powiedział że rozbierze i zobaczy dokładnie co to za zasiłka a najwyżej jak karta+dysk nie wyjdą za drogo to kupi jeszcze zasilacz i chłodzenie na proca co by podkręcić go trochę. @Które wtyczki trzeba zamienić żeby zresetować biosa po nieudanym OC ? (najlepiej jakiś obrazek) - tak na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Trzeba wyciągnąć baterię na płycie lub użyć zworki clear cmos. Pamiętaj, że jak masz noname zasilacz to nowym sprzętem długo się nie nacieszysz i później połowa kompa może być do zmiany - wyjdzie drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Tylko teraz jaka karta bedzie najlepiej wspolgrac, jaki dysk i zasilacz plus ew. jakas propozycja dot. chlodzenia procesora jakbym podkrecal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Moja propozycja: Dysk - Samsung F3 HD502HJ 500 GB Zasilacz - jakąś Deltę 400W, np. taką Grafika: Radeona HD4850, wydaje mi się, że skoro rozdzielczość 1366x768, to wersja 512 MB powinna być wystarczająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Znaczy dysk będzie dobry, tego zasilacza nie znam prawdę mówiąc, a karta może być tak 250-300 zł więc chyba lepszą można ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Lepsza nie bardzo ma sens do tego zestawu. Propozycje Micky92 sa w sam raz dla Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Ten radeon to od ASUS'a, Gigabyte, MSI czy jaka firma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Najszybszy Gainward Golden Sample hd 4850 (1800881774) - Aukcje internetowe Allegro ten byłby idealny jednak trochę drogawy lub licytuj tego PALIT Radeon HD4850 Sonic 512MB DDR3 256bit St.BDB (1803966569) - Aukcje internetowe Allegro oba mają bdb chłodzenia i są ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Akurat te chłodzenia sa raczej średnie , a do tego nie maja chłodzonej sekcji zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 No nie wiem dla mnie są bardzo dobre, sekcja fakt nie chłodzona, widocznie tego nie potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Znajomy nie chce używanej, co innego polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 To w tych pieniądzach nic szczególnego nie będzie, a już na pewno coś dużo słabszego. Np http://www.x-kom.pl/p/68855-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-radeon-hd6570-1024mb-128bit-oc.html W tym przedziale cenowym kupowanie nowej karty jest moim zdaniem bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 To juz lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Camino.pl- ATI Radeon HD 5670 512MB HDMI&DualDVI Sapphire , troche wydajniej a taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Mógłbym prosić o podanie tych części jeszcze raz (zamienników) ale ze sklepu proline ? + dochodzi do tego karta dźwiękowa, najlepiej jak najtańsza z obsługą 5.1 . Przypominam że do wymiany idą Procesor RAM Grafika Karta Dźwiękowa aktualne części : Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2104 MHz Płyta główna : Gigabyte GA-MA69VM-S2 Aktualna karta : ATI Radeon Xpress 1200 RAM : 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Cpu, może AMD Phenom II X3 710 / F-Vat / GW / ZOBACZ!! (1857902300) - Aukcje internetowe Allegro Jaki w ogóle budżet jest na całość? Wszystko musi być z proline? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Chodzi głównie o kartę grafiki, RAM i dysk - procesor jest na drugim planie. Na kartę do 300 zł MAX, RAM 1-2GB DDR2 jak najtaniej i jak najlepiej i dysk 500 GB ew. 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...