S_Works Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Powodzenia w walce z korporacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Kilka lat temu też miałem przeprawy z licznikiem, a w zasadzie właścicielka domu w którym było nasze biuro. Kilka lat temu piorun trafił w antenę do Internetu. Budynek (dwupiętrowy, z dachem pokrytym blachodawchówką) nie miał instalacji odgromowej, maszt na którym była antena także. Piorun trafił w antenę, impuls poszedł po Ethernecie, potem przez pecety, UPSy i dalej instalacją elektryczną (popaliły się nawet siłowniki bramy, czajnik elektryczny, nie wspominając o stratach w sprzęcie tele-inf. - część była zabezpieczona protectnetami więc przetrwała bez szwanku). Po kilku miesiącach od tego zdarzenia uwagę zwróciła moja księgowa na wyższe niż zwykle rachunki za prąd - ponad 50%. Licznik był niedawno przed "piorunem" wymieniany na elektroniczny. Wezwaliśmy ekipę z zakładu energetycznego, ci wymienili licznik na nowy (ten sam model nawet), rachunki spadły do normalnego poziomu. Nieprawidłowo mierzący licznik został wysłany na ekspertyzę, ale nie otrzymaliśmy żadnego pisma z karą. A facet z ekipy twierdził, że na pewno była zabawa magnesami i z tego powodu będzie nałożona kara. Jedno jest pewne, uczciwy ma zawsze najgorzej. Ale mam nadzieję, że dojdziesz swoich praw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 A facet z ekipy twierdził, że na pewno była zabawa magnesami i z tego powodu będzie nałożona kara. Taa kuźwa elektroniczny i magnesy... Takiego to bym w dupsko kopną i wysłał do podstawówki... By oszukać elektroniczny to już nie tak łatwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Taa kuźwa elektroniczny i magnesy... Takiego to bym w dupsko kopną i wysłał do podstawówki... By oszukać elektroniczny to już nie tak łatwo... Podobno da się, obiło mi się o uszy że jest jakiś "der knif" z diodą, nie wiem tylko jaka dokładnie dioda i które przewody miałaby ona spinać. Z tego powodu rzekomo Vattenfall ma zamiar wymienić wszystkie liczniki elektroniczne firmy PAFAL które miałyby być najbardziej podatne na oszukanie za pomocą diody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Witam. Krótko. Po dwóch odwołaniach Vattenfall zrezygnował. Jest o co walczyć - polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 czyli zwracają 1900zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Nie zwracają. Po prostu nie roszczą sobie praw do moich 1900 :) Teraz będę walczył o zwrot nadpłat z 7 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...